Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна на старта в Атланта

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна в първия кръг на тенис турнира в Атланта след загуба с 5:7 и 4:6 от 405-ия в световната ранглиста Кевин Кинг. 28-годишният американец стигна до общо 23 точки за пробив, като реализира 6 от тях, което в крайна сметка се оказа решаващо за най-голямата победа в кариерата му.

Българинът пък изпитваше болки в рамото, заради което не успя да покаже най-доброто от себе си. Димитров започна по перфектен начин мача – с пробив още в първия гейм. След това Кинг върна пробива, но Григор взе следващите два гейма, за да поведе с 3:1. При 5:3 българинът сервираше, за да вземе първия сет. Последва спад в играта на Димитров, а Кинг се възползва от това и взе следващите 5 гейма, а с това и първия сет – 7:5.

С ранен пробив във втория сет Димитров отново взе аванс до 3:1, но последва нова порция непредизвикани грешки, за да може Кинг да изравни до 3:3, а след това и да поведе 4:3. Последва нова размяна на пробиви, а Димитров пропиля аванс от 40-15 на свой сервис. В крайна сметка Кинг показа по-здрави нерви и след 6:4 затвори мача.

Григор Димитров напусна турнира в Атланта в първия кръг за втори път в кариерата си след 2011 година, когато бе отстранен на старта от Раджийв Рам.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осигуряват допълнителен транспорт за концерта на Андреа Бочели в София

Във връзка с концерта на световно известния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион "Васил Левски" , от Столичната община съобщават, че се въвежда организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение. С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните..

публикувано на 11.09.24 в 15:20

Автоинструктори се готвят за протести

Седем браншови организации, обучаващи бъдещи шофьори, готвят протест в края на месеца. Причината са обнародваните във вторник в Държавен вестник промени в две наредби, засягащи условията при обучението. Инструкторите са против определянето на 4 опита за вземане на книжка в рамките на 6 месеца. Както и срещу проблемите, които новата..

публикувано на 11.09.24 в 14:12

От първия учебен ден БАБХ започва проверки в столове и бюфети

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година. От 16 септември инспекторите ще проверяват всички столове, бюфети, обекти по Закона за храните на територията на училищата и кетъринг фирми, доставящи храна на учебните заведения в цялата страна,..

публикувано на 11.09.24 в 12:48

Столични полицаи заловиха близо 6 кг наркотици

Близо 6 килограма наркотици са задържани при операция на СДВР в София. Акцията е проведена през вчерашния ден. При операцията са арестувани трима души. Вероятно единият от задържаните се е занимавал с разпространение на дрога, другият е клиент. Синтетични наркотици и трева са намерени сред заловеното количество опиати. По случая тече..

публикувано на 11.09.24 в 11:29

На първо четене: НС обсъжда промените в Закона за опазване на околната среда

Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ и ДПС. Те предвиждат решенията на първоинстанционния съд да не подлежат на касационно обжалване, когато са свързани с обекти от национално значение и от стратегическа важност. В седмичната програма на депутатите е проектът на решение,..

публикувано на 11.09.24 в 10:42
Някога тази сграда беше Централен универсален магазин

Трансформацията на ЦУМ цели сградата да стане модерен символ на София

Сградата на Централния универсален магазин (ЦУМ) ще се трансформира на два етапа. Първият ще приключи до април 2025 г., а вторият - до 2027 г. Това съобщи Ахмед Насър, основател и директор на компанията, ръководеща проекта. Целта е възстановяване функционалността на ЦУМ като модерен символ на София с отлично разположение и полезност за..

публикувано на 11.09.24 в 08:53

Чистят активно и превантивно 200 участъка на реки в Столичната община

Интензивно се почистват десетки речни корита в София. В бюджета на Столичната община са предвидени около 2 млн. лева. Дейността ще обхване 201 речни участъци с дължина 85 км. До момента са прочистени близо 130 речни участъка, или 67 км. – съобщи днес кметът на София Васил Терзиев при проверка на река Слатинска в район "Подуяне". – Целта..

публикувано на 10.09.24 в 15:43