Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Великата Пиаф през очите и гласа на Мира Радева

На 16 септември от 19.30 ч., в Нов Театър НДК ще бъде представен премиерният спектакъл на Мира Радева и маестро Александър Кипров “Мъжете на Едит Пиаф”, създаден по мотиви от романа на Симон Берто.

Спектакълът разказва за живота на великата Пиаф през най-големите й драматични любовни истории, поднесен с прекрасен акомпанимент от пиано под пръстите на виртуоза Александър Кипров.

Мира Радева не само представя увлекателен разказ, но и пее с много любов и чувство най-известните песни на Пиаф, като потапя зрителите в неповторимата атмосфера на епохата.
Повече чуйте от самата Мира Радева в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кукери и караконджули ще "вилнеят" в "Музейко"

Една магична нощ могат да изкарат всички малки приключенци в детския научен център "Музейко". В специалната вече на 25 януари всички малки посетители ще могат да пристигнат, облечени като кукери или караконджули. А защо не и да изработят своя маска на място? В специално ателие в Maker Space музейковците ще ни покажат как да създадем кукерски..

публикувано на 21.01.20 в 16:47

БНР-Благоевград - разпознаваема културна институция в Пиринския край

“Радио Благоевград е част от семейството на БНР от 1973 година и вече 47 години изпълнява отговорната си мисия на обществено регионално радио, което покрива трите области – Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка. За всички тези години екипът ни доказа, че е не само медия, която информира, образова и забавлява, но и сериозна институция, която се ангажира..

публикувано на 21.01.20 в 16:42

Д-р Борислав Тасев, ортопед-травматолог: При по-леки травми имобилизация не е нужна

Когато се счупи една кост се развива кръвоизлив, натрупва се кръв, става фрактурен хематом. Той е изключително важен, защото в него започват да се диференцират клетки, които първоначално се превръщат в хрущялни, а после в клетки, образуващи костно вещество, и за период 20-25 дена започват да се появяват първите островчета кост и се образува костен..

публикувано на 21.01.20 в 16:19

Радио Пловдив - доверие и близост със слушателите

Българското национално радио рязко и категорично очертава границите на обективността, на свободата на словото, на националните и европейски ценности и в този смисъл е лесно разпознаваема в ефирното море от комерсиализъм, пошлост и лош вкус. Регионалните програми на БНР не правят изключение в това отношение. Те останаха авторитетни острови на..

публикувано на 21.01.20 в 15:48

С млади умове и гласове Радио Шумен печели още приятели сред слушателите

БНР на 85 г. да звучи още по-добре, по-съвременно и живо, да бъде по-близо до хората, да бъде и по-достъпно с всякакви устройства – това са част от пожеланията на екипа на Радио Шумен . Колегите смятат, че и днес БНР звучи като фактор за журналистически норми. Радиото има характер и е различимо в морето от електронни медии. В региона (5..

публикувано на 21.01.20 в 15:27

Няма грипна епидемия в София, доминират парагрипни и риновируси

Все още няма епидемично разрастване на случаите на грип в столицата, въпреки увеличението на броя на болните, заяви пред Радио София проф. д-р Коста Костов , консултант по белодробни болести на Университетската болница „Св. Анна”. Епидемична и предепидемична обстановка има в отделни общини в страната. В момента в столицата доминират парагрипните и..

публикувано на 21.01.20 в 14:56
Мобилните екипи са спечели доверие в общностните групи

Социалната подкрепа на центровете за деца в София - практика, нужди, перспективи

Две нови социални услуги ще бъдат открити на територията на Столичната община - Център за обществена подкрепа и Център за работа с деца на улицата , стана ясно на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Столичния общински съвет (СОС). Целта е да се подркепят семействата в риск, повиши родителският..

публикувано на 21.01.20 в 14:41