Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Настроение с Лили"

Иван Печев, Димитър Иванов и Жан Мар свирят и пеят свои песни

Снимка: Рixabay

Днес във фокуса на предаването отново са поетите с китари. Този път гостуват три талантливи момчета: Иван Печев, Димитър Иванов (фронта) и Жан Мар. Те ще пеят на живо, акомпанирайки си на акустични китари и ще представят свои нови авторски песни.

Иван Печев от Червен бряг е певец, китарист и автор на песни, които изпълнява на български, английски и руски език. През 2016 г. създава акустичен проект БЕРЕГ съвместно с Явор Иванов. Дуото се класира на четвърто място на Международния китарен фестивал в Плевен. През същата година Иван Печев става и лауреат на международния конкурс за руски песни „Сребърни чучулиги“. Групата е обявена и за национален вицешампион от 9-ия шампионат по фолклор „Евро фолк 2018“. Харесва песните на Бисер Киров и печели награда за интерпретацията на големия хит на обичания български певец „Събота срещу неделя“. През 2019 г. Иван Печев издава първия си самостоятелен албум “The Stained”, в който се съчетават електроника, индъстриъл и хип хоп.


Димитър Иванов с прякор Митко Фронта е композитор, текстописец, вокалист и китарист в групите Виг Муфта и Трудно детство. С музика се занимава от 9-годишен. Тогава получава първата си китара. Създава група още през 1993 г., като свири блус, рок и гръндж. Има над 50 авторски песни на български език в стиловете рок енд рол, ска, пънк рок, фънк и реге.


Жан Мар e швейцарско-български музикант роден в София. Започва да свири на китара и пее на 11 години. От 1989-1991-ва участва в хора на софийската Английска гимназия заедно с Атанас Русков (екс-Бейби Фейс Клан, Les Animaux Sauvages). До 1992-ра се изявява в няколко оригинални рок и блус групи. През 1992 г. заминава в САЩ, където свири с американски групи в щатите Ню Джърси и Ню Йорк (1992-2002). През 2010 г. се завръща в София и подновява работа по запис на български и английски рок песни в екип с Теодор Янкови Атанас Копчев, Бисер Иванов, Иван Христов и Ивайло Звездомиров.

До момента Жан Мар е най-успешният български рок музикант в Швейцария. През 2014 година получава награда за песен на месец Ноември в предаване на БНР за песента си „Ти си в мен“ .  През 2016-а песента му „Спомени“ получава 4 номинации за наградите на БГ Радио.  Тази година Жан Мар издаде нов клип към сингъла “Onemoretime”, който печели популярност у нас и в Швейцария.

Приятно слушане!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Теодосиев и Константин Илиевски

Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон

В петък (05.07.24 г.) Симфоничният оркестър на БНР закрива с концерт своя 75-и сезон. Събитието е в зала "България" от 19.00 ч. Главният диригент на състава Константин Илиевски, който ще бъде на пулта, е избрал три произведения: "Елегия" от Пламен Джуров, Концерт за валдхорна и оркестър №1 от Рихард Щраус и Симфония №7 от Антон Брукнер. Солист..

публикувано на 04.07.24 в 13:41
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24