Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

НДК отваря врати за "Стройко Експо 2019"

Най-голямото специализирано търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко Експо" се открива в НДК днес. Вече повече от 25 години то събира на едно място новостите в тези области както на българския, така и на международния пазар.

Организиран е уъркшоп за изработка на керамика и кожа по римска технология, а посетителите могат да разгледат и изложбата "Благотворителността през обектива", в която са представени трима автори и техните проекти.

Изложението може да бъде посетено всеки ден до 20 октомври включително от 10:00 до 19:00 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмицата започва със затопляне

Днес преносът на въздушни маси над страната ще е от югозапад и температурите ще се повишават. Над равнинната част от страната ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла и видимостта ще е намалена. Временно подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Максималните..

публикувано на 16.12.19 в 08:42

Здраве и стил на живот (медиен преглед)

Повишаването на местните данъци и такси не е единствената вълна, която залива местната власт непосредствено след вота. Успоредно расте и щатът – увеличават се зам.-кметовете, информира СЕГА . Между двата процеса няма пряка връзка, но е твърде любопитно как общински управи хем се оплакват от недостатъчни приходи, хем вдигат разходите за висш персонал...

публикувано на 16.12.19 в 08:39

Част от жк. „Яворов“ остава без вода през деня

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Яворов“, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Заради реконструкция на уличен водопровод на бул. „Шипченски проход“, жк. „Гео Милев“, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа в района на жк. „Яворов“ - района между бул. „Цариградско шосе“, бул. „Михай Еминеску“, бул...

публикувано на 16.12.19 в 08:25

Коледни празници в Банкя още от утре

14 и 15, 21 и 22 декември са дните на Коледните празници в Банкя. Празничната програма включва музикални рецитали, театрални постановки за деца, коледен маратон Christmas Run, Юнашки тиган с боб и други. Гвардейският духов оркестър, Квартет „Славей“, Държавен куклен театър - Видин, Дует Димитър & Христо, Център за изкуство „Зорница“, ДВГ "Даймънт",..

публикувано на 13.12.19 в 11:31

Започва миене на булевардите в София

Във връзка с повишението на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да започне миене на булеварди, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Миенето на пътната инфраструктура се изпълнява при подходящо време и е част от мерките за подобряване качеството на въздуха. Дейностите ще се..

публикувано на 13.12.19 в 10:52

Голям благотворителен концерт тази вечер в Перник

Голям благотворителен концерт в подкрепа на Акушеро-гинекологичното отделение в най-голямата пернишка болница "Рахила Ангелова" ще се състои довечера в града. В зала "Борис Гюдеров" перничани ще се насладят на изпълненията на Поли Генова, Мариана Попова, актьори от сериала "Откраднат живот", Невена Пейкова, Ива Давидова, Валерия Момчилова, Маги..

публикувано на 13.12.19 в 09:12

Здраве и стил на живот (медиен преглед)

НЗОК отново иска да ограничи лекарствата на хронично болните, извежда в заглавие СЕГА . Ако бъде подписан в предложения вариант, националният рамков договор за 2020 г. ще принуди хиляди пациенти с хронични заболявания да плащат медикаментите си от догодина, предупреди в отворено писмо сдружението на общопрактикуващите лекари. Според лекарите НЗОК..

публикувано на 13.12.19 в 08:35