Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстои финално обучение преди "Предприемаческа борса 2019"

43 души, които искат да стартират собствен бизнес или да реализират идея в подкрепа на обществото, ще се включат в Предприемаческата борса на фондация „Каузи“. На нея те ще се срещнат с потенциални инвеститори, които могат да им помогнат да осъществят намеренията си. Част от начинаещите предприемачи са от София, но има и доста представители на градовете Лом, Гоце Делчев и Кюстендил, където фондация „Каузи“ проведе обучения за развиване на социални, творчески и професионални умения.

През тази година отпадна възрастовото ограничение за кандидатстване. Важно бе кандидатите да са начинаещи предприемачи, като до 6 октомври се приемаха формуляри за участие, в които те излагаха идеята си. Така можем да преценим дали ще им намерим финансиращи институции или фондове, каза изпълнителният директор на фондация „Каузи“ Сребрина Ефремова:

Тъй като ние вече познаваме доста добре приоритетите и начините, по които финансират стартиращо предприемачество нашите инвеститори, затова сме сложили и този формуляр, за да се запознаем по-подробно с идеите на кандидати и да знаем дали ще можем да им намерим потенциален инвеститор. Напоследък все повече при нас се появяват хора, които са с идеи за социално предприемачество, което е доста нормално - първо заради тенденцията, второ, защото повечето хора при нас все пак са млади и техният ентусиазъм е насочен към решаване на проблеми и работа по каузи.

Положителна тенденция в тазгодишното издание на Предприемаческата борса е засиленото участие на жени, което се дължи на проект на Фондация „Каузи“ за насърчаване на женското предприемачество, реализиран в Лом. Препоръчително, но не и задължително, е участниците в Борсата да са преминали  обучения за развиване на социални, творчески и професионални умения на Фондацията.

На 29 октомври в Нови Искър ще се проведе финално обучение с одобрените участници, на което ще се дадат практически съвети за презентиране на идеята, така че инвеститорите да бъдат заинтригувани и разбира се да подкрепят или насочат предприемачите към финансиращи програми.

Предприемаческата борса ще се проведе на 19 ноември. Подробности за инициативата - в интервюто на Златина Йовкова с изпълнителния директор на фондация „Каузи“ Сребрина Ефремова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Lucky Nimber Nick представят албум и предстоящ концерт

Lucky Nimber Nick   - една група, която се развива по- бързо от… пандемията!      Фронтмен и създател е Ники Аламанов, който е пътувал много по света и накрая осъществява мечтата си да има собствена група. “Отне ми много усилия да се събера с правилните хора и да започнем да правим музика, обаче си струваше чакането”, разказва той Те са: Филип..

обновено на 16.04.21 в 19:45
„Голата истина за група „Жигули“

Група "Жигули" влиза в кината с филма на Виктор Божинов

Най-сетне музикалната комедия „Голата истина за група Жигули“ може да се гледа на голям екран от днес. Българският филм на режисьора Виктор Божинов е порвата киноприемиера, на която обръща внимание Деян Статулов . В ролите на музикантите ще видим Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Герасим Георгиев-Геро и..

обновено на 16.04.21 в 19:19

Какво ни предстои за паспортизацията на сградите до края на 2022 г.

До края на 2022 г. всяка жилищна сграда в България трябва да има технически паспорт . Съдържанието и начинът на изготвянето му са уредени от Наредба № 5 на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (2006 г.), в сила от 2007 година. Техническият паспорт представлява документ, в който се съдържа информация за годината и вид на..

публикувано на 16.04.21 в 16:57
Иван Стамболов - Сула

Не се иска пророческа дарба, за да се предположи, че ще стане точно това

“Не се иска пророческа дарба, за да се предположи, че ще стане точно това. Причината е, че се трупа цяло лято един дух на отрицание с протестите и на желание за промяна, от една страна, а от другата страна - умора от управлението след 10-годишно присъствие във властта, което изби в отваряне на вакуум в политическия спектър, който пък беше запълнен от..

публикувано на 16.04.21 в 16:10
Олга Василевска

Хубавата Олга откри „Хубава работа“ - новата рубрика на Радио София

Олга Василевска иска и умее да говори за съвременните хора, които едновременно работят, родители са и намират своя път в живота. В това ще се убедим в нейната рубрика, наречена позитивно но и двузначно „Хубава работа“. В нея ще се представя динамичното всекидневие на млади професионалисти, разказа самата Олга в студиото на Радио..

публикувано на 16.04.21 в 15:23

„Граждански Будилник“ звъни за творчески конкурс

„Граждански Будилник“ е конкурс за социално ангажирано изкуство. Той се провежда за четвърта поредна година, като темата за 2021-ва е „Дигитално презареждане: правата и свободите във виртуалния свят“ . Конкурсните категории са три: фотография, илюстрация и текст. „Доверяваме са на силата на изкуството, вярваме, че то може да предизвика..

публикувано на 16.04.21 в 14:02

Спектакълът „Машините са кучки“ с премиера на 18 април

На 18 април ще бъде премиерата на спектакъла „Машините са кучки“ в Сити Марк Арт център. Зад постановката стоят Здрава Каменова - сценарист и автор на детски книжки и Гергана Димитрова - сценарист и режисьор.    Вдъхновител за пиесата е Иво Стаменов - Ото, който е майстор на дървени играчки и дървени лампи. Той пък е вдъхновен от свое пътуване до..

публикувано на 16.04.21 в 13:52