Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Предстои финално обучение преди "Предприемаческа борса 2019"

43 души, които искат да стартират собствен бизнес или да реализират идея в подкрепа на обществото, ще се включат в Предприемаческата борса на фондация „Каузи“. На нея те ще се срещнат с потенциални инвеститори, които могат да им помогнат да осъществят намеренията си. Част от начинаещите предприемачи са от София, но има и доста представители на градовете Лом, Гоце Делчев и Кюстендил, където фондация „Каузи“ проведе обучения за развиване на социални, творчески и професионални умения.

През тази година отпадна възрастовото ограничение за кандидатстване. Важно бе кандидатите да са начинаещи предприемачи, като до 6 октомври се приемаха формуляри за участие, в които те излагаха идеята си. Така можем да преценим дали ще им намерим финансиращи институции или фондове, каза изпълнителният директор на фондация „Каузи“ Сребрина Ефремова:

Тъй като ние вече познаваме доста добре приоритетите и начините, по които финансират стартиращо предприемачество нашите инвеститори, затова сме сложили и този формуляр, за да се запознаем по-подробно с идеите на кандидати и да знаем дали ще можем да им намерим потенциален инвеститор. Напоследък все повече при нас се появяват хора, които са с идеи за социално предприемачество, което е доста нормално - първо заради тенденцията, второ, защото повечето хора при нас все пак са млади и техният ентусиазъм е насочен към решаване на проблеми и работа по каузи.

Положителна тенденция в тазгодишното издание на Предприемаческата борса е засиленото участие на жени, което се дължи на проект на Фондация „Каузи“ за насърчаване на женското предприемачество, реализиран в Лом. Препоръчително, но не и задължително, е участниците в Борсата да са преминали  обучения за развиване на социални, творчески и професионални умения на Фондацията.

На 29 октомври в Нови Искър ще се проведе финално обучение с одобрените участници, на което ще се дадат практически съвети за презентиране на идеята, така че инвеститорите да бъдат заинтригувани и разбира се да подкрепят или насочат предприемачите към финансиращи програми.

Предприемаческата борса ще се проведе на 19 ноември. Подробности за инициативата - в интервюто на Златина Йовкова с изпълнителния директор на фондация „Каузи“ Сребрина Ефремова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Запалил се микробус спря движението преди "Витиня"

Временно е спряно движението по автомагистрала „Хемус“ в района преди тунела „Витиня“ заради запалил се микробус, няма пострадали. Около 18.40 часа е получен сигнал за възникнало възпламеняване в микробус с метанова уредба. Шофьорът е напуснал превозното средство своевременно, няма пострадали. До погасяването на огъня движението по..

публикувано на 17.01.20 в 19:19
Робърт Дауни Джуниър със съпругата си Сюзън - продуцент на филма

"Доктор Дулитъл" - нов живот за любимата приказка

Новата приключенска продукция, със знаковото превъплъщение на Робърт Дауни Джуниър в един от най-обичаните класически образи в литературата и киното - Доктор Дулитъл, вече е факт и у нас. Към смелото пътешествие на гениалния странник се присъединява младият и самоназначил се за негов чирак Хари Колет, както и нестандартната група от неговите приятели..

публикувано на 17.01.20 в 19:07

Ограничено движение по АМ "Тракия" утре

Движениeто по АМ "Тракия" - в посока София, от км 25 до км "нула", ще бъде временно ограничено утре, поради монтирането на портални рамки за толсистемата на две места в участъка, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". Всички автомобили до 12 т, пътуващи към София, ще се пренасочват от пътния възел "Вакарел" на АМ "Тракия" по обходен..

публикувано на 17.01.20 в 18:20

Туршията и киселото зеле - естествени пробиотици, които ни пазят през зимата

За да сме здрави и в добра кондиция, трябва да поддържаме добра чревна флора . Има два начина да постигнем това - като приемаме пробиотични добавки или като консумирате пробиотични храни. Зимата, за разлика от пролетта и лятото, е сезон, в който няма изобилие от свежи и пресни плодове и зеленчуци. Затова пък традицията е предала един много ефективен..

публикувано на 17.01.20 в 17:56

Дерматологът д-р Иван Богданов - изследовател на студа

Българският лекар д-р Иван Богданов изследва степента на хидратация на роговия слой на кожата, както и дозата ултравиолетова радиация, получена от полярните изследователи в Антарктика. Д-р Иван Богданов е част от единствения дерматологичен екип от учени на ледения континент. Лекарят е сред полярните изследователи в 28-та Българска антарктическа..

публикувано на 17.01.20 в 16:40

Изненади и специално внимание към малките скиори за Деня на снега

За девета поредна година "Боровец" ще отбележи Световния ден на снега. Събитието, което ще се проведе, утре на 18 януари, събота, е част от мащабната инициатива на Международната федерация по ски World Snow Day, която цели да популяризира снежните спортове и активния начин на живот сред децата и младите хора и да запали любовта им към планината и..

публикувано на 17.01.20 в 16:31

Сировишкаре излизат в Брезник на 18 януари

В началото на новата 2020 пътуващото ни "Радиокафе" спря и в Брезник. И неслучайно. На 18 януари на площада пред читалището започва традиоционния сурвакарски фестивал, на който ще дефилират всички групи сировишкаре (това е думата, която тук се използва, не "сурвакари") от околността и ще представят своите "ликове", както ги наричат в района. Събитието..

публикувано на 17.01.20 в 16:02