Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

"Пияните"
Снимка: https://zadkanala.bg

МУЗИКА 

Деси Добрева ще зарадва почитателите си с концерт в зала 1 на Националния дворец на културата. Сред изненадите са гост-участието на македонския тромпетист Джамбо Агушеви, "100 каба гайди", Цветан Недялков и Михаил Йосифов.

ТЕАТЪР

Постановката "Декамерон" можете да гледате от 19.00 часа в Театър "Българска армия". Режисьорът Диана Добрева се е доверила на Стефка Янорова, Антоанета Добрева - Нети, Радина Кърджилова, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Луизабел Николова, Мимоза Базова, Веселин Анчев, Милен Миланов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Асен Кобиларов

"Ревизор" от Гогол показва от 19.00 часа Театър "София". Режисьор е Бойко Богданов. Участват Сава Пиперов, Невена Калудова, Пламен Манасиев, Михаил Милчев, Николай Антонов, Росен Белов, Калин Врачански и др.

"Някои го предпочитат..." е предложението на Младежкия театър „Николай Бинев“ за тази вечер. Режисьор е Венцислав Асенов, в ролите - Ния Кръстева, Светослав Добрев, Петър Дочев, Красимир Недев, Койна Русева и др. Началото е в 19.00 часа.

Малък градски театър "Зад канала" представя от 19.00 часа Пияните" от Иван Вирипаев. Режисьор е Явор Гърдев. На сцената излизат Луиза Григорова - Макариев, Весела Бабинова, Иван Бърнев, Анастасия Лютова, Пенко Господинов, Владимир Пенев, Светлана Янчева, Герасим Георгиев - Геро, Василена Атанасова

"Една седмица, не повече" започва в 19.00 часа на Открита сцена ( "Сълза и смях") . Режисьор е Емил Марков, в ролите - Емил Марков, Димо Алексиев, Йоана Буковска - Давидова

"Великденско вино" от Константин Илиев поставя тази вечер Театър "Възраждане". В ролите са Свежен Младенов и Йордан Ръсин. Началото е в 19.00 часа.

ИЗЛОЖБИ

В 18.30 часа в галерия „Етюд“ ще бъде открита изложба на живописни картини и рисунки на Биляна Бъчварова, създадени през последните две години. Те са обособени в няколко цикъла: „Посоки“, „Пластове“, „Лунно затъмнение“, „Към хоризонта“ и др., които взаимно се допълват. Картините са изградени върху различна основа и рисунката е най-активна като изразно средство в съчетание с текстурата на колажирани елементи. Търсенията на авторката са насочени към пресъздаване на движението, посоките, кръговрата във вселената. Опит за баланс, между материално и нематериално.

Изложба на детски рисунки и фотографии под наслов "40 години "Знаме на мира" организира Галерия "Сезони". Откриването е в 18.30 часа. Международното движение „Знаме на мира” води началото си от 1979 година, когато в София се провежда и среща на деца от цял свят. Първата международна детска асамблея събира на среща в България 2500 деца от 77 страни. Открит е и монументът „Знаме на мира”, на който са поставени камбани, подарени от децата от различните държави участнички. До 1989 година в София се провеждат четири международни детски асамблеи „Знаме на мира” и четири срещи на деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сряда започва със слънце, следобед – отново дъжд

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични..

публикувано на 24.07.24 в 07:35
Георги Шарков

Георги Шарков: Бизнес щетите при IT срива са по-съществени от броя на засегнатите компютри

Глобалният IT срив от 19 юли в международната компания за киберсигурност "Краудстрайк" (Crowdstrike) и в софтуерния гигант "Майкрософт" (Microsoft) причиниха сериозни затруднения в работата на авиокомпании, медии, банки, телекомуникационни и транспортни компании в цял свят. Той доведе и до невъзможност личните лекари да работят, а аптеките..

публикувано на 23.07.24 в 17:06
Силвия Георгиева

Климатичните промени налагат нови предизвикателства пред местните власти

Климатичните промени са сериозно предизвикателство както за целия свят, но и конкретно за местните власти . Сухите лета и наводненията са доказателство, че тези промени се отразяват пряко върху живота на всеки човек. "Трябва да се научим да се съобразяваме и да се адаптираме към природните явления, върху които не можем да повлияем. На..

публикувано на 23.07.24 в 15:44
Джо Байдън и Камала Харис

Харис е с достатъчна подкрепа за спечелване номинацията за президент

В Съединените щати процесът по зациментиране на номинацията на Камала Харис за президент на демократите върви бързо. Малко повече от 24 часа след като президентът Джо Байдън се оттегли от надпреварата за преизбирането му, зад нея застанаха повече от половината делегати на конгреса на демократите и поеха ангажимент да я подкрепят. Около нея..

публикувано на 23.07.24 в 14:54

Район "Оборище" събира софиянци за споделена храна и опознаване на съседа

“Голямата маса“ е инициатива на Столичната община – район “Оборище“, която ще се проведе тази събота, 27 юли. Поканата е към гражданите и жителите на района – да седнат на голямата маса, за да опознаят съседите си и да споделят храна с тях. За тази цел  р айон "Оборище“ затваря част от улица “Екзарх Йосиф” за автомобили на..

публикувано на 23.07.24 в 14:52
Председателят на комисията по екология Красимир Гълъбов и общинските съветници Ваня Григорова (вдясно) и Марта Георгиева (вляво) на брифинга в Столичната община за условията в приютите и клиниките на ОП

Общински съветници искат проверка във ветеринарната клиника към "Екоравновесие"

Общински съветници в София настояват да бъдат предприети спешни мерки за подобряване на условията във ветеринарната клиника "Връбница" към общинското предприятие "Екоравновесие" и да бъде отменена заповедта, с която се забранява достъпа на доброволците до клиниката. Темата беше обсъдена на среща на общинари с неправителствени организации. По..

публикувано на 23.07.24 в 14:40

БДЖ възстановява директното пътуване от Пловдив до Русе и обратно

От юли 2024 г. БДЖ пуска влакове по линията Пловдив-Русе, с възможност и за столичани да пътуват до крайдунавския град. За дълго чаканата директна жп връзка в предаването “Радиокафе“ разговаряме с Кристиан Ваклинов от Сдружение  "За Родопската теснолинейка" . "Аз съм много радостен, като експерт от БДЖ, че успяхме заедно като екип да..

публикувано на 23.07.24 в 12:31