Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Златното момиче Ренета Камберова: Учим децата да уважават противника и да не приемат успеха за даденост

Снимка: Pixabay

Над 300 представители на 22 институции - домове за деца в риск, центрове за настаняване от семеен тип, възпитателни училища, интернати и фондации от цялата страна, се включиха в 32 Национален шампионат за деца и младежи в риск. 

Стотици деца и юноши бяха тържествено наградени от известните български спортистки - рекордьорката в скока на височина Стефка Костадинова и едно от златните български момичета Ренета Камберова. Първенството се организира от "Българска спортна федерация за деца и младежи в риск" със съдействието на "София - европейска столица на спорта". "Спортът достъпен за всички деца" пък е мотото на спортното събитие.

Към игрите се включиха и участници от центровете за временно настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години. Програмата предложи състезания в шест вида спорт - лека атлетика, баскетбол, футбол на малки врати, тенис на маса, бадминтон и таекуондо.

Събитието се организира от 2003 година насам с по две издания всяка година - пролетно и есенно-зимно.

Участниците от Дом Велико Търново II и III спечелиха титлата за комплексен победител в 32-ия Национален шампионат за деца и младежи в риск. На второ място се наредиха децата от Роман, а трети останаха Велико Търново - Цветарска.

Повече за инициативата чуйте от Стефан Йорданов, секретар към Фондация „София - европейска столица на спорта.

За спорта като път към възпитанието и толерантността - чуйте от златното момиче Ренета Камберова.