Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка

Спортна среща - едно предаване, което ще ви представи спорта по малко по-различен начин.
Разбира се, че говорим за футбол, тенис, волейбол и баскет, но обръщаме специално внимание и на алтернативните спортове.
Срещаме ви с интересни хора и техните интригуващи, дори екстремни хобита. Паркур, флайборд, катерене, йога, канадска борба, карате, таекуон-до, капоейра, ориентиране са само част от спортовете, за които говорим в студиото на Радио София.
Очаквайте интересни събеседници - спортисти, журналисти, спорт-ентусиасти, фенове. Ще ви изненадаме с актуални и любопитни теми.
Водещ на предаването е Луиза Лазарова - радио-човек, фитнес ентусиаст, колоездач и баскетболист-любител.
Спортувайте всеки ден, слушайте ни в неделя от 16 до 17 часа.

Публикации

Европейското по футбол се отлага за 2021-а

Европейското първенство по футбол, което трябваше да се състои през лятото, беше отложено за 2021 г. заради кризата с коронавируса. Решението беше взето в рамките на извънредна видео-конферентна среща на УЕФА с всички 55 членки на организацията и..

публикувано на 17.03.20 в 16:58
Ивет Лалова призова хората да си седят у дома.

Спорт във време на коронавирус

Коронавирус завладя света и съзнанието на хората през последните месеци. Няма начин тази пандемия да не окаже влияние върху спорта. Загубите ще бъдат доста големи не само от финансова гледна точка. Италианската футболната федерация ще поиска..

обновено на 16.03.20 в 14:31

Музеят на спорта - история за гордите български сърца

Музеят на физическата култура и спорта се намира в специално пригодена зала в Националния стадион “Васил Левски” в столицата. Вече обновен, от 2003 г. музеят предлага експозиция, която е озаглавена “Традиции и част от успехите на българския спорт” ...

публикувано на 11.03.20 в 09:25

Коронавирусът затвори вратите и пред спорта

Всички спортни събития в България ще се провеждат при закрити врата поради опасността от коронавирус. Това решение беше предложено от Кризисния щаб и беше гласувано от Министерския съвет със статут на заповед. Мачовете от Първа и Втора лига ще се играят..

публикувано на 10.03.20 в 13:48

Капоейра - балансът между силата и красотата

Успешна комбинация между красив танц, енергичен спорт и бойно изкуство - така можем да опишем набиращата все по-голяма популярност у нас капоейра . Тя е перфектният начин да разпуснете след тежкия ден в офиса, да се раздвижите, а също така и да..

публикувано на 05.03.20 в 09:40

Катеренето на закрито - екстремният спорт на спокойните хора

Експертите казват, че катеренето зависи основно от способността ви да се движите максимално. Колкото сте по-гъвкави и тренирани, толкова по-лесно ще ви бъде. Както в другите спортове, така и тук се използват строго специфични движения. Те се наричат..

публикувано на 24.02.20 в 16:13

Непал и Хималаите не се посещават, те се преживяват

Най-добрите идеи винаги идват спонтанно. Точно такава е и тази, която отвежда приятелите Боян Симеонов и Станимир Йорданов в далечните земи на Непал. Двамата млади мъже решават, че искат да прекарат коледните и новогодишните празници далеч от дома за..

публикувано на 18.02.20 в 18:04

Седем закуски за супер енергична утрин

Хората казват, че закуската е най-важното ядене през деня, но от личен опит мога да ви споделя, че всички хранения са изключително важни. Въпреки това, закуската трябва да ни зареди с много енергия, която да ни помогне да сме пълноценни на работното..

публикувано на 12.02.20 в 09:27

За хокея в България от А до Я с Мартин Миланов

Думата „хокей“ вероятно произлиза от френското „hoquet“, което означава „гега на овчар“. С такива „геги“ британските войници в Канада гонели празни кутии по леда. Тази игра се харесала на студентите от Монреалския университет и през 1878 г. те съставили..

публикувано на 10.02.20 в 13:27

Зимен семеен празник на Витоша ви дава емоции и награди тази неделя

За четвърта поредна година „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организират Зимен семеен празник на Витоша. В местността „Офелиите“ над Златните мостове от 11.30 до 13.30 ч тази неделя (9 февруари), ще се проведат няколко..

публикувано на 07.02.20 в 17:34