Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Райони без вода заради ремонти в столицата

Снимка: Георги Корнейков, БНР

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Буря“ в кв. „Карпузица“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: кв. „Карпузица“ - ул. „Ива“; кв. „Горна баня“ – жп линия „София –Перник“, ул. „Ехо“, ул. „Извор“, ул. „Топло изворче“, ул. „Вечерница“, бул. „Никола Петков“, ул. „Георги Богровски“, ул. „Планиница“, ул. „Лотос“; ул. „Гръстниче , ул. „Урал“, ул. „Градище“, ул. „Синьо езеро“, ул. „Дон“, ул. „Подлозище“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кв. „Горна баня“ ул. „Николай Хрелков“ ъгъла с бул. „Никола Петков“.

Във връзка с превключване на уличен водопровод на ул. „Чавдар Мутафов“ в кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Данаил Крапчев“ 10, ул. „Иван Пейчев“ №1, №2, №4, №10. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул.“Иван Пейчев“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два дни научен панаир в Ларгото

Юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките” ще се проведе на 13 и 14 декември в Ларгото на София. Събитието, организирано от Института по математика и информатика на БАН, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, ще открие заместник-министърът на образованието..

публикувано на 12.12.19 в 18:38

Укрепление на строеж в "Манастирски ливади" се срути и засегна уличното платно

Укрепление на новострояща се сграда се срути тази сутрин, по първоначална информация при инцидента няма загинали или ранени хора „Аварията на строителния обект кв.“Манастирски ливади“ е възникнала към 4 часа сутринта. Благодарение на бързата реакция на граждани от квартала, знаех още от шест часа. Пропадналата улица е отцепена от екипи на..

публикувано на 12.12.19 в 13:55

Почитаме паметта на Свети Спиридон

Православната църква почита днес паметта на Свети Спиридон - епископ Тримитунтски, Чудотворец. Свети Спиридон Чудотворец е един от великите светии и чудотворци от IV век. Роден е на остров Кипър по време на царуването на Константин Велики. Станал епископ в кипърския град Тримитунт, участвал в първия вселенски събор в Никея през 325 г., където..

публикувано на 12.12.19 в 09:33
София

Променят организацията на движението в София

Променят организацията на движението в София заради държавно посещение на Великия магисър на Суверенния Военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта Албрехт фон Бьозелагер, съобщават от Столичната община. Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства: - до отпътуване на делегацията на 13 декември на паркинга..

публикувано на 12.12.19 в 09:20
Кадър от “Две големи американски комедии”

Накъде в София

ИЗЛОЖБА Рисунката е този малък светъл процеп, който ни дава ориентир и пристан за завръщане в началото на художественото ни търсене. Това е концепцията на художниците Йордан Йорданов, Камен Симов, Николай Мартинов, Николай Златанов - Кайо, Роберт Цанев, Светослав Хаджигаев.  Изложбата “+Рисунка” можете да видите от 12 декември 2019 г. до 10 януари..

публикувано на 12.12.19 в 08:39

Здраве и стил на живот (медиен преглед)

Данъкоплатците в София са на път да платят драстично по-висока цена за филтри за комини, закупени със средства от бюджета на Столичната община, в сравнение с аналогичен проект, финансиран по европрограма, съобщава СЕГА . Това стана ясно на заседанието на комисията по екология към Столичния общински съвет, където се обсъждаха новите данъци за автомобилите...

публикувано на 12.12.19 в 08:32

Над страната ще преобладава облачно и мъгливо време

Днес над страната ще преобладава облачно, а в равнините и мъгливо време, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. На места ще има слаби превалявания от дъжд, в сутрешните часове в Предбалкана и по високите полета - от сняг. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални..

публикувано на 12.12.19 в 08:15