Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Добра болница" въвежда критерии за прозрачност на болниците

Центърът за защита правата в здравеопазването, Пациентски организации „Заедно с теб”, Сдружение за развитие на българското здравеопазване и Дара хелп създадоха нов сайт, чрез който да се оценява информацията, която болниците представят на своите интернет страници, по десет предварително подготвени критерии.

Проектът "Добра болница" започва днес и в него ще бъдат включени сайтовете на всички болници в страната. Пациентите ще могат да изберат болница по регион или по област на лечение.

Представители от четирите дружества обсъдиха целите, които си поставя сайтът, и критериите, по които ще се оценява прозрачността на информацията, предоставена от болниците.

Повече информация за предназначението на новосъздадения сайт чуйте от д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

ВИЖТЕ ОЩЕ

По-малко студенти, по-добри позиции на пазара на труда

По-малко студенти в държавните университети, но с по-добра реализация на пазара на труда. Този извод направиха от Министерството на образованието и науката при представянето на  Рейтинговата система на висшите училища в България за 2019 г. Най-предпочитан от кандидат-студентите отново е Софийският университет „Св.Климент Охридски“, който води в 21 от..

публикувано на 05.12.19 в 16:37

"КонсУмувай" - да възпитаваш отговорно потребление

Екоцентризмът е отговор на антропоцентризма, при който човекът е издигнат на пиедестал и е покровителят на всичко. При екоцентризмът, напротив - човекът е част от всичко, част от екосистемата и той е свързан с всичко, което го заобикаля по един естествен начин. Това обясни пред Радио София Христина Банчева , преподавател в Лесотехническия университет..

публикувано на 05.12.19 в 16:04

Международният панаир на книгата отново "превзема" НДК

На 10 декември в Националния дворец на културата започват Софийският международен литературен панаир на книгата и Софийският международен литературен фестивал. Организатор e Асоциация "Българска книга” -  единственото сдружение на книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти в страната. В организацията членуват книгоиздатели,..

публикувано на 05.12.19 в 12:04

Възстановено е движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“

Възстановено е движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в зоната на метростанция „Театрална“, съобщават от Столичната община. От 04.30 часа тази сутрин са възстановени маршрутите на автобусни линии №11, 213 и 404 в посока автостанция „Гео Милев“, ж.к. „Младост 4“ и ж.к. „Дружба 2“, както следва: - автобусите от линии №11 и 404 ще се движат от..

публикувано на 05.12.19 в 08:46

Накъде в София

НАГРАДИ Тази вечер, от 19.00 часа, в Литературен клуб "Перото", фондация "Елизабет Костова" организира тринадесетата церемония по връчване на годишната награда за превод "Кръстан Дянков" .  Наградата се дава ежегодно за забележителен превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Наградата е учредена през..

публикувано на 05.12.19 в 08:39

"читАлнЯта" събира 2020 книги за дарение

Да бъдат събрани 2020 нови книги за дарение на читалищни, училищни, общински и регионални библиотеки в цялата страна. Това е целта на кампанията, която организира Сдружението за градски читални и "читАлнЯта" в Градската градина на София. Събирането ще продължи до началото на следващата година. В кампанията може да се включи всеки. Търсят се нови..

публикувано на 04.12.19 в 19:36
Александър Христов

Доц. д-р Александър Христов: Българите са разумни потребители

На свръхконсуматорството и идеите за отговорно потребление е посветено предаването “Радиоприемница” тази седмица. Началото на предпразничното пазаруване е вече факт. С реални и не чак толкова реални намаления. Действително ли имаме нужда от всичко, което купуваме в тези дни, а и през останалото време от годината. Какви са икономическите, маркетинговите,..

публикувано на 04.12.19 в 17:45