Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Северна звезда" - история на влюбеното сърце

Алек Кирев представи в "Шоколад" новия си сингъл „Северна звезда“. Песента разказва историята на любовта и вълнението, което всеки от нас някога е изпитвал при онези първи срещи с любимия си. Режисьор на видеото към „Северна звезда“ е Ясен Григоров, който се доверява на актьорите Станимира Тенева и Иван Станчев.

Интересно решение е именно дъщерята на Алек - Никол Кирева, да изиграе Любовта. С типичния си абстрактен подход Ясен Григоров разказва историята на двама влюбени, използвайки един доста нестандартен похват - подскоците. За заснемането на видеото актьорите Станимира и Иван са подскочили общо над 1 645 пъти, за да пресъздадат трепетите на сърцето, мислите и мечтите на един влюбен и срещата на два различни свята. Разбира се, освен любовта, обединяващ елемент е и музиката - роля, изиграна от самия Алек.

„Северна звезда“ е вторият клип на Алек и първи сингъл след издаването на първия му албум. Предишното видео беше към песента „Чужди цветя“ (албум „Да или не“), вдъхновено от акцията „София - цветна градина“, осъществена от Алек през лятото на 2018.

 Още за новата му песен "Северна звезда" и какво следва, чуйте от самия Алек Кирев.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал на меда в София в предколедно мини издание

Задава се зимно издание на Софийския фестивал на меда. За първи път изложението се организира преди коледните празници от 15 до 20 декември, а мястото на провеждане също е променено. Вместо на площад „Бански“ (пред бившата минерална баня), сега пчеларите се събират под купола на Ларгото. За първи път Софийският фестивал на меда ще се проведе през..

публикувано на 12.12.19 в 16:47

Благотворителен базар ще набира средства за бездомните котета

Благотворителен базар за намаляването на бездомните животни у нас, организират от сдружение Dare to Care Animals . Той ще се проведе през цялата следваща седмица (от 16 до 22 декември) в търговския център до музея „Земята и хората“. От сдружението спасяват, лекуват и осиновяват пострадали котета и кучета. Грижат се за около 20 бездомничета..

публикувано на 12.12.19 в 16:39

Сексуално образование в... комикси

"Всичко, което не се осмелявате да попитате" е френски бестселър за сексуално образование, която под формата на комикс с въпроси и отговори цели да запознае подрастващите с деликатната тема за секса, влюбването, бебетата и промените в тялото. Книгата е преведена на английски, немски, руски, испански, италиански и дори китайски език. Вече е факт и на..

публикувано на 12.12.19 в 16:00

Преподаватели и студенти от НХА протестират мълчаливо

Преподаватели и студенти от Националната художествена академия се събраха на мълчалив протест в двора на учебното заведение. Причината - липса на средства за заплати за последния месец, за консумативи, както и за сметки за ток и вода. По думите им има информационно затъмнение къде са изчезнали срествата на Академията, а според тях парите са..

публикувано на 12.12.19 в 15:52
Разходете се в КвАРТал-а този уикенд

"КвАРТал"-а обединява жители, бизнес и институции в мини гражданско общество

В „ Радиоприемница“ тази седмица е посветена на развитието на местните общности - част от програмата за общностно развитие към Българския фонд за жените, чийто партньор е Радио София.   Поредният ни гост е Мартина Стефанова от Арт фондация „ДОМА“ , която организира инициативите и събитията под името КвАРТал в пространството с галерии,..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

Усмивка за празниците със 101 карикатури

Галерия "Сердика" представя 14 български карикатуристи, които показват своето намигане към столичната публика за предстоящите зимни празници, веселите ситуации около тях и радостта на малки и големи от новогодишните изненади. В експозицията, която носи името „101 карикатури, 101 смешинки“, ще видим творби както на известни имена в българската..

публикувано на 12.12.19 в 15:03

С политиките на местно ниво се реализира интеграцията и реалната промяна

Една сентенция казва, че "властта може да прави само това, което е разрешено със закон, а гражданите могат да правят всичко, което не е забранено от закона", посочи пред Радио София Севдалина Войнова от Асоциацията за развитие на София. Между тези две понятия, обаче, има една голяма празнина, която създава място за много инициативи, пилотни действия и..

публикувано на 12.12.19 в 14:35