Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Накъде в София

Снимка: relogia.net

ФОРУМ

Първото издание на Relogia е озаглавено Човешкото измерение. Събитието e първото по рода си в България и представя последните иновации, oбединяващи науката, изкуството и технологиите в образованието, изследванията и културата в контекста на световните STE(A)M тенденции. Форумът се провежда под почетното председателство на Министерство на образованието и наука. Той е организиран от Фондация за изследвания в областта на науката и изкуството „Re:“ и Националната художествена академия, с подкрепата на Столична община.

Предвидени са три модула: конференция 21-22.11.; изложба 19-24.11.; работилници 21-22.11.2019 г.

СПЕКТАКЪЛ

Държавната агенция за закрила на детето организира концерт-спектакъла „Празника на доброто“. На събитието от 17.00 часа в зала 1 на НДК ще бъдат представени истории за хора, помогнали на деца и техните семейства, и ще бъде отбелязана 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

НАГРАДА

  1. В галерия „Сан Стефано“ от 11.30 часа ще бъде връчена Националната литературна награда за поезия „Владимир Башев“. Наградата се връчва от Националния литературен музей и Национален дарителски фонд „13 века България“. Тържествената церемония ще бъде открита със слово на директора на НДФ „13 века България“ – Слава Иванова и на Атанас Капралов – директор на Националния литературен музей.Името на новия лауреат ще обяви поетът Георги Константинов, председател на журито.
  • За 14-а поредна година Българският дарителски форум (БДФ) ще награди най-големите корпоративни дарители и най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в нашата страна. Церемонията е от 16.00 часа в сградата на Администрацията на Президента на Република България.

КРАСОТА

Националният финал Мис България 2019 ще се проведе от 19.00 часа в зала „Рейнбоу Плаза“.

ПРЕМИЕРА

  • В Клуб Tell me на ул. „Иван Вазов“ 12 ще се състои премиерата на проекта Rodion GA - "Бащата на електронната музика зад Желязната завеса". Началото е в 21.00 часа.
  • От 18.00 часа в зала „Вяра“ на Столична библиотека ще се състои премиерата на новата книга на Мариана Праматарова „Сакрално: чудесата близо до нас“.

МУЗИКА

Емил Табаков ще дирижира Софийската филхармония за едно от най-грандиозните произведения в музикалната история - Симфония номер 8 на Антон Брукнер. Концертът е тази вечер в зала "България". Произведението е известно още като "Апокалиптична симфония" и "Апокалипсис".

БАНСКО

С програмата си фестивалът на планинарското и екстремно кино Банско филм фест, който беше открит снощи, ще отбележи 90-годишнината на организирания алпинизъм и 90 години организирано пещерно дело в България.

КИНО

Програмата за днес на Киномания: Портрет на момиче в пламъци (Люмиер Лидл, 18:30, Red Bull Acro Cross: Страст за летене (Люмиер Лидл, 21, Черната птица (Одеон, 18:30), Вълчият зов(Одеон, 20:30), Славни времена, с който се откри фестивалът на френския филм (Дом на киното, 20), Кресчендо (Euro Cinema, 19:30), Най-хубавите години от един живот (Френски институт, 19), Джоджо Заека (G8, 18:30)

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.