Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кръстю Ангелов и познанието, което помага на хората

Кръстю Ангелов
Кръстю Ангелов от село Срем (община Тополовград) е привидно обикновен човек, но хората, които го срещат, усещат огромната му енергия.
Кръстю е завършил механотехникум в Стара Загора. Бил е футболист в продължение на няколко години в отборите „Локомотив“ и „Волан“ (Стара Загора) и за кратко време е играл във ФК „Миньор“ (Рудозем). През 1977 г. създава футболен клуб „Тунджа“ (с.Срем). През живота си е практикувал различни професии, но най-полезен се чувства е в ролята си на духовен учител и лечител. Вярва в Бог и следва пътя му. Не приема религии, партии и гадателство. Кръстю смята, че духовното учение е пътят към здравето и щастието, а досега са му се доверили стотици хора, сред които и много известни личности.

Учението му има последователи дори извън границите на България. Духовното си образование започва на 33-годишна възраст, автор е на четири книги със заглавие „И рече Бог“. Кръстю казва, че има способността да говори с Бог и една от мисиите, които следва, е да разпространява словото му на земята, за да помага на хората.

„Не бих се определил точно като духовен учител, а по-скоро като човек с познания, които могат да послужат на хората. Намираме се в преход, трябва да започнем да виждаме нещата с разума си, а не със светлината на свещи и тамян, да не бъдем наивни. Времето на религиите приключва, трябва да започнем нов етап. Но хората са вглъбени в миналото и промяната е много трудна. Светът се развива в пагубна насока, защото ние не вървим по пътя на познанията, които водят човечеството към прогрес.“

Според Кръстю Ангелов обединението на човечеството около учението на един Бог за всички народи ще роди сила и мир. Различието и бедността, които носят зло, пък ще бъдат преодолени, ако спрем да вярваме безрезервно в религиите, партиите и гадателството. Изходът от злото е единствено промяната и обръщането към учението и просветлението, а не към духовните символи и предмети, смята още духовният учител.

„Проблемите на хората са много и най-вече са на психическа основа. Всяко физическо заболяване започва, защото човекът е психически потиснат или стресиран. Важното е човекът да дойде навреме и да повярва в лечението. Някои хора са скептични, но въпреки това в един момент са повярвали и са се излекували. Вяра означава да се учиш и познаваш учението. Като при математиката - не е достатъчно да повярваме в математиката, трябва да учим рационално и да разберем как да я използваме в наша полза. Не можем да продължим в бъдещето, без да възприемаме новите неща.“

Кръстю усеща енергията на хората около себе си и казва, че работи с органите си и духа на Бог. Чувства, че вибрациите на съвременното общество не са чисти и се опитва да поведе хората към светлината на познанието и изцелението.

„Будителите, които спомагат за правилното развитие на света, са учителите в училищата, преподавателите в университетите. Те помагат на хората да усъвършенстват своя разум. Говорим за будителите, които носят съвременните науки и технологии - архитекти, инженери, журналисти, млади таланти в различни сфери, които печелят златни медали. Само с Бог и познанията, които носят тези хора можем да спасим цивилизацията. За жалост, този вид будители не се почитат по правилния начин. Аз не съм видял училище или университет със златен покрив, учител със златна химикалка, но често срещаме църкви с позлатени покриви и духовни лица със златни заплати. Хората трябва да се обърнат към истинските учители и да престанат наивно да вярват на врачки и икони. Времето на ритуалите е отминало, трябва да продължим напред.“

Повече за учението можете да прочетете в книгата „Посланикът на Бог“ от автора Тодорка Николова, а също и в уеб сайта www.krastyoangelov.com.

Още от размислите на Кръстю Ангелов чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 75 000 шофьори са заснети да карат с превишена скорост

Няма тежки пътнотранспортни произшествия със загинали студенти или участници в студентския празник по време на акцията, чийто акцент бяха именно младите хора. Това съобщиха на брифинг гл. инспектор Димитър Мичев и инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“. В рамките на акцията са реализирани общо 222 специализирани полицейски операции, от..

публикувано на 11.12.19 в 18:17

Не подценявайте планината, предупреждават от ПСС

Планинската спасителна служба е в техническа и тактическа готовност за предстоящия зимен сезон. Всяка година се увеличава броят на акциите на Планинската спасителна служба, както и случаите на оказана помощ на ски писти, обяви председателят на Планинската спасителна служба - ПСС Веселин Ганчев . Към 10 декември броят на сигналите е 2379, като се..

публикувано на 11.12.19 в 17:51

"Отбор на надеждата" на девето световно първенство

„Отбор на надеждата“ ще вземе участие на девето поредно световно първенство по футбол за бездомни хора. Кандидатурата му беше одобрена от организатора на турнира, а именно шотландската фондация Homeless World Cup. „Спортс Мениджмънт България“ ще излъчи мъжки отбор, който да представлява България на световния шампионат във Финландия през 2020 г...

публикувано на 11.12.19 в 17:36

Чърчил и Оруел като борци за свобода

Какво е общото между личностите и животите на Уинстън Чърчил и Джордж Оруел? Трябва да сте достатъчно запознати, за да отговорите бързо и точно. И двамата днес са със запазено място в британската и световната история и литература. Оруел е известен с проницателната си сатира „1984“, както и с „Фермата на животните“. Чърчил повечето хора..

публикувано на 11.12.19 в 17:33

Детегледачката, която влиза в нашия дом

Много предизвикателства поставя пред нас съвременният свят, ангажирани сме с работа, обществени каузи и различни социални дейности, но децата изискват 100 процента от вниманието ни. Какво обаче трябва да правим, когато се налага да изпълним поет ангажимент или да бъдем на работа, а не разполагаме с баба или дядо под ръка. Да се доверим ли на грижите..

публикувано на 11.12.19 в 17:22

Благодарение на „Българската Коледа“ Елизабет ходи на рехабилитация

10-годишната Елизабет Станчева от Костинброд  прави първите си стъпки едва на тази възраст, благодарение на чужда помощ. Тя е с детска церебрална парализа и е едно от децата, на които инициативата „Българската Коледа” дарява средства за лечение. Заболяването ѝ представлява настъпило пренатално увреждане на централната нервна система. То засяга..

публикувано на 11.12.19 в 16:49

13-годишният Виктор ходи на логопед с помощ от "Българската Коледа"

Едно от децата, което се нуждае от помощ от инициативата "Българската Коледа", е 13-годишният Виктор Орлин Вълчев. Момчето е с детска церебрална парализа, агенезия на корпус калозум или нарушение в развитието на мозъчната структура между двете полукълба, както и вътрешната хидроцефалия (повишено вътречерепно налягане). Миналата година Виктор е..

публикувано на 11.12.19 в 16:17