Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Международният панаир на книгата отново "превзема" НДК

На 10 декември в Националния дворец на културата започват Софийският международен литературен панаир на книгата и Софийският международен литературен фестивал. Организатор e Асоциация "Българска книга” -  единственото сдружение на книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти в страната. В организацията членуват книгоиздатели, книготърговци и литературни агенти, които произвеждат над 90 % от книжната продукция в България.

Председателят на Асоциация "Българска книга” Велизара Добрева представи в сутрешния блок на Радио София - "Радиокафе" събитията, подготвени от екипа на сдружението, които ще се проведат по време на панаира и фестивала.

Велизара ДобреваИ двете събития имат една голяма цел - подпомагане на процесите на четене, на българската литература, на българския език и издаването на книги, подчерта Добрева. Панаирът ще бъде съпътстван от наситена културна програма, включваща редица представяния на книги и срещи с автори.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.