Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Радославов разкрива "Чудодейните места в България"

| обновено на 09.12.19 в 18:13
Борислав Радославов
Снимка: Луиза Лазарова

Една духовна разходка из 24 красиви места с чудотворна сила - това ни представя новата четвърта книга на журналиста Борислав Радославов. С богатство от човешки истории, авторът ни отвежда в Кръстова гора, храма в Кабиле, Врачешката обител, Поморийския, Черепишкия, Клисурския, Лопушанския манастири и редица други интригуващи места, изпълнени с енергия.

“Споделям историите на хората. Това са разкази с техните имена, истинските им перипетии, не са легенди и предания. Именно тези истории ми помогнаха и аз още по-силно да усетя магията и енергията, които излъчват тези сакрални места. Обиколих десетки манастири, църкви, лековити извори, които са помогнали на много хора да преодолеят своите душевни и телесни болести.“- казва Борислав Радославов

392-те страници ни развеждат из историите на чудодейните места емоционално, но ни служат и като пътеводител, който точно ни насочва към избраната дестинация. „Чудодейните места в България“ е един пътеводител на вярата, книга от хората за хората, която зарежда с енергия и вдъхновява чрез човешки разкази.

„Вдъхновява ме и ме извисява да търся човешките истории и след това да ги предавам на останалите. Искам да бъда мост между едните, които са намерили своята благодат, и тези, които все още се лутат, търсейки я. Всичко се крие в нагласата - ако сме достатъчно позитивни и нахъсани, когато искаме да постигнем нещо, то най-вероятно ще се получи. Когато даваме всичко от себе си, съдбата, късметът и животът ни помагат,“ споделя журналистът.

Авторът казва, че новата му книга е като продължение на предходната, посветена на дядо Добри. Тя  отново акцентира върху темата за духовността и помага на хората да бъдат по-добри, почтени и смирени.

„Има доста хора, които са скептични. Искам те да знаят, че е важно да носим вярата в душата си. Чувам, че доста хора не ходят на църква заради даден свещеник например. Не позволявайте на нещо подобно да ви спре, отидете заради себе си и семейството си. Вярата ни е съхранила векове наред. Ако човек търси лошото, ще го намери. Ако търси положителното обаче, сигурен съм, че отново ще го открие. Нека се съсредоточим върху позитивните примери.“ - казва Радославов

Борислав Радославов посвещава книгата си на хората, с желание да им вдъхне вяра. Той оставя и следното послание - „за да постигнем желаните резултати, трябва да се трудим много и никога да не се отказваме от целите си“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
СУ

СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Сливница - иновативно училище с история

В средното училище "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Сливница днес се обучават 548 ученици, от които 46 деца - в предучилищната група. Изградено е върху площ 14 800 кв.м. с две сгради. Към училището има две конферентни зали с 200 места, фитнес зала, 3 кабинета по информатика, библиотека, игрища за футбол, волейбол, баскетбол и хандбал...

публикувано на 09.07.24 в 12:27
Снимки: Топлоцентрала

Два дни "Топлофест" ни държи "високо във въздуха" с цирк и музика

Петото издание на фестивала на РЦСИ „Топлоцентрала“, с който центърът закрива артистичния сезон, тази година ще се проведе на 13 и 14 юли, а водещ акцент на събитието ще бъде темата "Високо във въздуха" . "Интензитетът, с който работим, ме кара да се чувствам преял (от културни събития) – полу нашега отбеляза пред БНР-Радио София..

публикувано на 09.07.24 в 11:28

Биляна Цолова ще представи България на световния финал на "Dance Your Style"

23-годишната хореографка Биляна Цолова-Bibliq ще представи България на световния финал на Dance Your Style в Мумбай на 9 ноември т.г.. Тя е победител в третото издание на Dance Your Style България 2024.  След поредица оспорвани танцови "битки" срещу едни от най-опитните танцьори и хореографи у нас, младата надежда заминава към глобалния финал на..

публикувано на 09.07.24 в 10:10

Модни дизайнери "потопиха" 200 кг дрехи на морското дъно

Арт инсталация , направена от 200 кг дрехи , изненадва от началото на юли посетителите на софийски търговски център. В нея могат да се видят медузи от памучни ризи върху конструкции от банели, риби от суичъри и детска карнавална рокля, скат от ризи, сака и поли, корали от шалове и ръкавици. Инсталацията е озаглавена "Морски свят"..

публикувано на 09.07.24 в 09:49

Писатели, деца и граждани с поклон пред паметника на Вазов в София

Честването на рождениeто на Иван Вазов (днес се навършват 174 години) тази година преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото", публикуван през 1894 г. от издателство „Т. Ф. Чипев“ – 130 години. От Националния литературен музей канят жителите и гостите на столицата от..

публикувано на 09.07.24 в 08:55

Жегата не отстъпва

И днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София: 33° . По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще..

публикувано на 09.07.24 в 07:20

Авторско четене и разговор с още трима "Поети на XXI век"

Клуб "Писмена" кани трима млади поети, които участват в изграждането на облика на младото поколение, дебютирало през XXI век . Срещата с Никола Петров, Гергана Панчева и Анна Лазарова ще продължи разговора за тенденциите и индивидуалните авторски търсения, започнал със срещите, организирани от Националната библиотека през 2022 г. и 2023..

публикувано на 08.07.24 в 17:50