Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.

Ние предлагаме и разказваме в събота от 10 до 11 часа, а дестинациите избирате вие

Приятен път!

Гид е Антония Руменова.


Публикации

Владивосток

Да прекосиш с влак необятната руска шир

Транссибирската железница - най-дългата жп линия в света, е създадена преди малко повече от век и е дълга 9289 км. Тя свързва Москва и цялата европейска част на Русия с Далечния Изток - град Владивосток , както и с Монголия, Китай и Корея . Това е един..

публикувано на 15.01.20 в 10:15

Легендата за възникването на Кремиковския манастир може да е истина

Вероятно всеки от вас е посещавал Кремиковския манастир "Св. Георги Победоносец", ако не от поклонически порив, то поне заради живописното място на южните склонове на Стара планина и красивата гледка към Софийското поле, която се открива...

публикувано на 13.01.20 в 12:49

Свободният ханзейски град Хамбург

В предаването "Турагент" се отправяме към Хамбург - вторият по големина град в Германия, огромен и богат пристанищен град, наричан още "Венеция на Севера" или "Врата към света".  Разположен е на река Елба, над нейното вливане в Северно море, градът още..

публикувано на 08.01.20 в 10:30

Църквата "Света Троица" - свидетелство за процъфтяващо Банско през годините

Църквата "Света Троица" в Банско е един от най-величествените православни храмове в България от средата на 19 век. Издигнат е благодарение на щедростта на банскалии, чиито традиции в дарителството за вярата са живи до днес. В списъка с дарителите за..

публикувано на 06.01.20 в 11:30

Красивата Словения - славянски чар и западноевропейска култура

На по-малко от 1000 км от България, в слънчевата част на Алпите, т.нар. Юлийски Алпи, се намира красивата и мъничка Словения. Чаровна и естествена по славянски и подредена по католически, носеща културата на централна Европа. Макар и населението ѝ да е..

публикувано на 16.12.19 в 15:48
10 от 22-те четириноги помощници могат да спасяват при всякакви инциденти

Техниката и 540 правоспособни планински спасители са готови за зимния сезон

Планинската спасителна служба е напълно готова за зимния сезон – както личният състав, така и материалната база и техниката. Това съобщи пред Радио София директорът на ПСС Емил Нешев . Надяваме се да има по-малко травматизъм е да сне се налага..

публикувано на 14.12.19 в 11:05
Борислав Радославов

Борислав Радославов разкрива "Чудодейните места в България"

Една духовна разходка из 24 красиви места с чудотворна сила - това ни представя новата четвърта книга на журналиста Борислав Радославов. С богатство от човешки истории, авторът ни отвежда в Кръстова гора, храма в Кабиле, Врачешката обител, Поморийския,..

обновено на 09.12.19 в 18:13
Някои от свещите са с човешки бой. В дъното се вижда входа към параклиса и саркофага с мощите на светеца

В църквата "Св. Спиридон" мощите на покровителя на скитниците поддържат телесна температура

През последните години върхът на класацията за предпочитани от българите дестинации е за Турция и Гърция – страни, които имат дълги традиции в туризма, както и в презентирането на археологическото, природното и културно богатство. С следващите..

публикувано на 26.11.19 в 12:15

Виена - имперско излъчване и люлка на великите музикални майстори

Столицата на Австрия - Виена е разположена в подножието на Алпите, на брега на река Дунав,  на 60 km от границите със Словакия и Унгария. Виена е слънчев град, където достатъчно ясно са отделени и четирите годишни времена. През зимата средната..

публикувано на 23.11.19 в 11:06

Букурещ - да се "разходим" в няколко минути

Букурещ e столицата на Румъния и най-големият град в страната, а по брой на населението е най-голям и на Балканския полуостров. Легендата разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Eдин ден, докато овчарят пасял..

публикувано на 21.11.19 в 19:13