Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Турагент

Предаване за пътешествия и приключения.

Ние предлагаме и разказваме в събота от 10 до 11 часа, а дестинациите избирате вие

Приятен път!

Гид е Антония Руменова.


Публикации

Йордания - от гмуркането в Червено море, до древния град Петра

Йордания беше сравнително непозната дестинация за нас - източноевропейците, но след като нискобюджетните авиокомпании пуснаха полети до там, се превърна в лесно достъпна локация. Март, Април и Май са едни от най-подходящите месеци за екскурзия до..

публикувано на 11.03.20 в 10:35

С куче водач по планински върхове и (без 4-ног помощник) в необлагородени пещери

Ходенето по планини не ми стига, искам да ги катеря. Искам да стигам до все по-трудни, високи и недостъпни места. Това казва слънчевата Калина Асенова , която заедно с кучето си водач Карма, са невероятно запалени по планинския туризъм, но не..

публикувано на 09.03.20 в 14:32

Уникалните пещери на Матера привличат в градчето туристи и кинорежисьори

Дестинацията ни този път е Южна Италия. Матера и Полиняно а Маре. През последната година Матера нашумя с това, че беше Европейска столица на културата по едно и също време с българския Пловдив. Това е място, различно от много други,..

публикувано на 26.02.20 в 13:47

Ще привлича ли България туристите

Може ли България да стане популярна туристическа дестинация за пътувания през четирите сезона, разпознаваема и предпочитана от българските и уждестранните туристи пред основните конкуренти? Как да осъществим ефективен национален маркетинг на..

публикувано на 22.02.20 в 15:35
През града преминава река Самбр

Град Шарлероа - пренебрегван, но чаровен по белгийски

За повечето пътуващи Шарлероа е летището до Брюксел, което приема нискотарифните полети. A всъщност говорим за  петия по големина град в Белгия , стратегически разположен, в който са живели поети като  Пол Верлен и Артур Рембо.  Градът е прочут със своя..

публикувано на 19.02.20 в 11:13

Алжир - много различни светове в една държава

Алжир е една екзотична дестинация, която не е чак толкова популярна сред масовия пътешественик. Средиземноморската Ривиера, историческите забележителности и пустинята остават незабелязани от европейските туристи. Един любопитен факт, който..

публикувано на 15.02.20 в 11:05
Кордопуловата къща е сред най-известните забележителности на Мелник

Вино, мистична енергия и история привличат туристи по долината на Струма

По нашите земи има винарски традиции още от тракийско време, където този божествен нектар е бил на особена почит. Впрочем, траките са били и най-добрите винари през античността, като се смята, че благодатната течност се произвежда от поне 5000..

публикувано на 12.02.20 в 13:20

Верона - мека на любовта или символ на туризма

Меката на влюбените и едно от най-романтичните места в света, е къщата на Жулиета в града на любовта Верона .  За първи път от 1930 г. тази година тя отваря врати за настаняване около Деня на влюбените, дори една от големите онлайн платформи за..

публикувано на 10.02.20 в 12:15
Величествената катедрала в градчето Сантяго де Компостела в Испания

Предизвикателството Ел Камино де Сантяго де Компостела

Ел Камино де Сантяго де Компостела е един от най-известните в света поклоннически маршрути . Мечта на много пътешественици и пилигримска традиция на повече от едно хилядолетие . Някои поемат по него заради вярата и от желание да се поклонят пред..

публикувано на 06.02.20 в 15:44