Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коледни празници в Банкя още от утре

14 и 15, 21 и 22 декември са дните на Коледните празници в Банкя. Празничната програма включва музикални рецитали, театрални постановки за деца, коледен маратон Christmas Run, Юнашки тиган с боб и други. Гвардейският духов оркестър, Квартет „Славей“, Държавен куклен театър - Видин, Дует Димитър & Христо, Център за изкуство „Зорница“, ДВГ "Даймънт", Роман и Георги Гьолски, Никола Чочев, Емилиян Бърдарски, фолклорни състави и др. ще създават коледно настроение в сърцето на Банкя. Самият Дядо Коледа ще долети в Коледното градче чак от Северния полюс, за да раздаде подаръци на децата.

Специален фотокът до сцената ще даде възможност на всеки да запечата моменти коледно настроение от Банкя. Ще бъде поставена и специална пощенска кутия, където всяко дете може да пусне писмо до Дядо Коледа. В рамките на Коледното градче жителите и гостите на Банкя отново ще се радват на кулинарни изкушения и греяно вино.

На 14 и 15 декември едната коледна къщичка ще бъде предоставена на 78 СУ „Христо Смирненски“ и на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ с благотворителна цел. На 21 и 22 декември традиционният Фермерски пазар в Банкя ще работи с удължено работно време и предколедно ще включи повече български производители.

Събитието е част от календара с културните събития на Столичната община и събитията в район „Банкя“ по повод 50-годишния юбилей на града.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.