Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

КОНЦЕРТИ

На 18 декември от 20.00 часа в кино „Люмиер Лидл“ един от най – добрите ни джаз пианисти Живко Петров ще представи пред своите почитатели последния си албум „Ten”. Събитието, е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал и финал на турнето, което Живко стартира в началото на лятото, представяйки албума в различни градове. Албумът „Ten” е естествено продължение на линията, която пианистът задава в „After 4“ – дебютният му солов албум, но, докато в първия прави поклон пред великите класици, тук музиката е „на кръстопът“ между джаз и поп похватите, като последните две пиеси са отново класически.

В театър “Азарян” от 18.30 ч. започва концертът “Коледа с Пим Пам”. Диригент е Ирена Христова, а водещ на концерта ще бъде Анна Симова. В програмата на традиционния коледен концерт на Пим Пам са включени песни с музика на незабравимия композитор Борис Карадимчев по коледни текстове на известни български поети, както и популярни европейски и американски коледни песни, аранжирани за детския хор.

От 19.00 ч. в Нов театър НДК започва още един детски концерт-спектакъл “Коледа е” на Театрална школа “Артисими”. Режисьор е Христина Ангелова.

От 19.00 ч. започва концертът “Tango Cats. Feel the passion”. Tango Cats се ражда през 2016 г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта - тангото. "Котките" обаче разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил, за да му вдъхнат различно звучене и нов живот.

ТАНЦ

От 19.30 ч. в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. В българо-немската копродукция A Better Life тримата автори и изпълнители Ива Свещарова, Вили Прагер и Мартин Щиферман, основател на берлинската танцова компания MS Schrittmacher, търсят формулата за възможния по-добър живот и постигането му, насред глобалната мобилност и житейска неизвестност на днешния ден.

ТЕАТЪР

Комеди Клуб София празнува своя четвърти рожден ден с всички фенове на комедията от 20.00 ч., в зала 1 на НДК. Най-добрите стендъп комедианти в страната ще излязат на една сцена с любимите си шеги.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Руми Илиева

Руми Илиева: "Вместо да се храниш емоционално, дишай осъзнато."

Грижата за тялото е комплексна, тя минава през много неща. Един от пътищата до тялото може да бъде храната. Чрез нея освен хранителни вещества в тялото вкарваме абсолютно всичко. Ако вкараме вредни неща, може да очакваме лоши резултати, ако вкарваме полезни за нас неща, можем да очакваме здраве, това сподели Руми Илиева в предаването "Добър..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник през август. Графити майстори се включват в разкрасяване на сиви и неприветливи градски пространства в Перник. По повод Международния ден на младежта, талантливите млади артисти целят да направят миньорския град по-красив и по-цветен. Творбите се очаква да бъдат завършени днес (12..

публикувано на 12.08.24 в 12:18

Дигитализация за по-зелен и по-щадящ природата туризъм

Туризмът е свързан с почти всяка сфера на нашия живот, а дигитализацията е много важен инструмент за по-зелен и по-щадящ природата туризъм смята консултантът по проекти Ивайло Кожухаров. Пред Радио София той обясни, че тенденциите, свързани с туризма, са насочени към това той да бъде по-устойчив. По думите му, това се забелязва в редица страни в..

публикувано на 12.08.24 в 10:18

Над 50 падащи метеора на час очакваме в днешния пик

Звездопадът - ежегодният метеорен поток, активен от юли, днес ще достигне своя пик. Спектакълът е един от най-лесните за наблюдаване с невъоръжено око, като хората могат да наблюдават изобилие от ярки сини метеори. Тази година се очакват над 50 падащи метеора на час , а потокът ще продължи до 1 септември . Източникът на Персеидите е..

публикувано на 12.08.24 в 09:53

Полицаи на протест в София

Полицаи от управленията на МВР се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи".  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева,  вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите, които се срещнаха с нея...

публикувано на 12.08.24 в 08:22

Слънце в понеделник и температура в София около 34°

Днес времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 34°. В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 23°.     По..

публикувано на 12.08.24 в 07:35