Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Митко Петров подари на феновете си чисто нова песен

Снимка: Facebook
Митко Петров подари на феновете си чисто нова песен, чиято реализация е подкрепена от Музикаутор. Лиричното и различно парче „Но“ идва точно за началото на новата година.

„Пътят ни среща с хора или попадаме в ситуации, които играят някаква роля в живота ни, но често не са за дълго и търсим вината в тях, в себе си, в нещо - просто да има причина, но не винаги се намира такава. Понякога сякаш нищо няма логика, чувстваш се сам, объркан, използван, отхвърлен, не знаеш дали има смисъл и накъде отиваш”, обяснява Митко Петров.

"Песента е с много дълга история. Това е стара моя история, изпята в песен. Песента я записах преди година и половина и си стоеше в една папка. Не знаех кога ще я реализирам. Честно казано по едновреме даже мислех, че няма да я пусна, защото вече не я усещах. Пеят ми се в момента по-динамични неща, по-весели, а тази песен е малко сантиментална, леко депресираща, но мисля, че се появява в точния момент", обяснява Митко Петров.

Баладата е съвместна работа с композитори и продуценти от Хърватия, с който изпълнителят е работил по песните си „Остров“ и „Mango“.

Чуйте какво разказва за новата си песен музикантът в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сирак Скитник е новатор и като художник

Покрай годишнината на Българското национално радио винаги се сещаме за Сирак Скитник (с истинско име Панайот Христов, 1883-1943), който в средата на 1935 г. е назначен за главен ръководител на радиото и дава тласък и насока на развитие на медията, когато то е "прохождало". Освен това обаче, той е останал в историята на българското изкуство и..

публикувано на 28.01.20 в 16:58
Борис Бонев

Борис Бонев настоява за промени в мерките за въздуха в София

В последните години тук в София по време на зимните месеци тема номер едно е чистотата на въздуха. Не малко се направи в посока промяна качеството на това което дишаме. Редица разпоредби бяха предприети от страна на Столична община за справяне с този проблем. Уви, след направен анализ на изпълнение на мерките, заложени в сега действащия механизъм, се..

публикувано на 28.01.20 в 16:34
Албена Миланова

Албена Миланова: Получихме признание с домакинството на Радиоасамблеята на ЕСРТ

През 2019 година Българското национално радио беше домакин на 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия - изключителна чест и отговорност, в която участваха едновременно и президентът на организацията лорд Тони Хол, който е и генерален директор на Би Би Си, и генералният директор Ноел Къран, припомни Албена Миланова - директор на..

публикувано на 28.01.20 в 16:29

Валери Йорданов като Рамадан Дервишов в моноспектакъла "Караконджул"

“Караконджул” е първият моноспектакъл на Валери Йорданов по емблематичния разказ  “Дервишово семе” на Николай Хайтов , по текстове на самия актьор и под режисурата на Стоян Радев. Това е една трагикомична история, равносметка на една необичайна съдба на героя на Хайтов Рамадан Дервишов, който споделя с опитомения от него мечок, но най-вече със..

публикувано на 28.01.20 в 15:34

Казичене ще има нова гара след 10 месеца

Цялостен ремонт и модернизацията на жп гара Казичене започва от днес, като част от проект за   реконструкция на три гарови комплекси (вкл. и Подуяне, Искър) . Началото беше поставено с първа копка от представители на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Дейностите целят подобряване на енергийната ефективност, както и улесняване..

публикувано на 28.01.20 в 15:19

СОС одобри доклада за водоподаването от София до Перник

Столичният общински съвет одобри доклада за водоподаването от София до Перник с 56 гласа „за“ и 1 „въздържал се“. Така след взимане от водосбора на язовирите „Белмекен“ и „Бели Искър“ (от който се осигуряват 25% от водата за София), намиращият се в криза Перник, ще получи вода за питейни нужди с изграждането на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал..

публикувано на 28.01.20 в 13:05

"Е" на "Керана и космонавтите" с успех в "БНР Топ 20"

Групата "Керана и космонавтите" е част от новата алтърнатив вълна в българската музика с осезаемо дамско присъствие. Представители на тези банди са гостували и преди в "Радио София". Ярки групи, радващи се на любовта на публиката, като Paraplanner и Dead Man's Hat, се допълват от младите музиканти, оглавени от момичето с артистичния псевдоним..

публикувано на 28.01.20 в 11:56