Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Студенти подкрепят благотворителни проекти с кауза

“Не си живял истински докато не направиш добро за някого без да очакваш нещо в замяна", твърдят Георги Костов, Цанислав Генчев и Косара Петрова. Те са част от младежка организация, която помага на студенти - насочват ги кариерно, дават им професионални и житейски съвети.
Младежите организират благотворителни инициативи, събират пари и откриват таланти.

“Една от каузите, които сме се борили до момента, това е “Време за Ивайло” - едно момче, което е вече на 18-годишна възраст, което страда от мускулна дистрофия. Това е болест, която на този етап е нелечима. Единственото, което може да се направи е да се спре развитието на болестта. Има много каузи, които имат нежда да се обърне внимание, спешно има нужда да се събират пари. Ние избираме каузите, които се отличават от другите”, казва Георги Костов.

Младежите се събират всяка седмица и обсъждат идеи за проекти и за каузи. Търсят такива каузи, които пасват на идеите им - младите хора да разчитат и да вярват повече на себе си.

Целите пред студентите са всякакви. Последната, която се осъществява по-бързо от очакваното, е да дарят дрехи за Кризисния център в кв. „Захарна фабрика“. Събират ги само пет дни след обявяване на кампанията.

По-добре да има повече дарения, отколкото хора чакащи помощи. Засега това си остава просто пожелание. Но докато има хора като Георги, Цанислав и Косара, шансът страдащите осезаемо да намалеят стремглаво расте.

Чуйте повече за младежите и инициативите им в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сирак Скитник е новатор и като художник

Покрай годишнината на Българското национално радио винаги се сещаме за Сирак Скитник (с истинско име Панайот Христов, 1883-1943), който в средата на 1935 г. е назначен за главен ръководител на радиото и дава тласък и насока на развитие на медията, когато то е "прохождало". Освен това обаче, той е останал в историята на българското изкуство и..

публикувано на 28.01.20 в 16:58
Борис Бонев

Борис Бонев настоява за промени в мерките за въздуха в София

В последните години тук в София по време на зимните месеци тема номер едно е чистотата на въздуха. Не малко се направи в посока промяна качеството на това което дишаме. Редица разпоредби бяха предприети от страна на Столична община за справяне с този проблем. Уви, след направен анализ на изпълнение на мерките, заложени в сега действащия механизъм, се..

публикувано на 28.01.20 в 16:34
Албена Миланова

Албена Миланова: Получихме признание с домакинството на Радиоасамблеята на ЕСРТ

През 2019 година Българското национално радио беше домакин на 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия - изключителна чест и отговорност, в която участваха едновременно и президентът на организацията лорд Тони Хол, който е и генерален директор на Би Би Си, и генералният директор Ноел Къран, припомни Албена Миланова - директор на..

публикувано на 28.01.20 в 16:29

Валери Йорданов като Рамадан Дервишов в моноспектакъла "Караконджул"

“Караконджул” е първият моноспектакъл на Валери Йорданов по емблематичния разказ  “Дервишово семе” на Николай Хайтов , по текстове на самия актьор и под режисурата на Стоян Радев. Това е една трагикомична история, равносметка на една необичайна съдба на героя на Хайтов Рамадан Дервишов, който споделя с опитомения от него мечок, но най-вече със..

публикувано на 28.01.20 в 15:34

Казичене ще има нова гара след 10 месеца

Цялостен ремонт и модернизацията на жп гара Казичене започва от днес, като част от проект за   реконструкция на три гарови комплекси (вкл. и Подуяне, Искър) . Началото беше поставено с първа копка от представители на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Дейностите целят подобряване на енергийната ефективност, както и улесняване..

публикувано на 28.01.20 в 15:19

СОС одобри доклада за водоподаването от София до Перник

Столичният общински съвет одобри доклада за водоподаването от София до Перник с 56 гласа „за“ и 1 „въздържал се“. Така след взимане от водосбора на язовирите „Белмекен“ и „Бели Искър“ (от който се осигуряват 25% от водата за София), намиращият се в криза Перник, ще получи вода за питейни нужди с изграждането на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал..

публикувано на 28.01.20 в 13:05

"Е" на "Керана и космонавтите" с успех в "БНР Топ 20"

Групата "Керана и космонавтите" е част от новата алтърнатив вълна в българската музика с осезаемо дамско присъствие. Представители на тези банди са гостували и преди в "Радио София". Ярки групи, радващи се на любовта на публиката, като Paraplanner и Dead Man's Hat, се допълват от младите музиканти, оглавени от момичето с артистичния псевдоним..

публикувано на 28.01.20 в 11:56