Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

The Bedlam Club с нов албум "Splendid Palace"

Тази събота (12 юни) в КЕВА ще бъде представянето на новия албум "Splendid Palace" на The Bedlam Club -  международна инструментална кинематографична пънк джаз група, създадена в София, през 2012 г. “Някои от композициите, които влизат в този албум..

публикувано на 10.06.21 в 19:17

Писмото с добри новини

Писмото с добри новини пристигна в редакцията на радио София. Новините бяха от район Изгрев . Там се беше случило нещо, за което живущите бяха благодарни и искаха да го споделят. С това писмо те благодарят на капитан Радослав Евгениев Иванов , военен от..

публикувано на 17.11.20 в 12:26

Д-р Куку и д-р Пипи връщат блясъка в детските очи чрез силата на смеха

Да връщат блясъка в детските очи чрез силата на смеха – това са превърнали в своя професия героите ни днес. Д-р Куку и д-р Пипи са медицински клоуни, които се срещат с малки пациенти, настанени в 5 столични болници.  Янита Кирова и Ива Лапатова..

публикувано на 29.10.20 в 14:27

Доброволци създават спасителен център на Фондация "Диви животни"

Трудно можем да си представим колко много са пострадалите диви животни. Огромен процент от животните, които попадат в човешки ръце и имат нужда от помощ, са пострадали заради човека, пряко или косвено. Това не е естествен подбор, не е обичайната..

публикувано на 01.09.20 в 13:13

Да направиш дар за дарбата на друг

Да превърне дарбата си в дар за децата. Такава цел си поставя Радка Чамова , която рисува, непрофесионално, за удоволствие. Повечето си картини е давала като подарък. До деня, в който чува историята на пловдивското музикално училище „Любен..

публикувано на 27.06.20 в 10:25

Опожарена спортна зала се възражда за нов живот

Често след продължителни моменти на разочарование, идват такива, свързани с радост или гордост. За да ни се случи щастие, обаче, трябва сами да го потърсим и да имаме куража го дочакаме. През първата седмица от извънредното положение в спортната зала..

публикувано на 13.06.20 в 10:15
Марина Кисьова

Силата на женската енергия мотивира, сплотява и дава кураж

Една история за силата на женската енергия, за вярата, че в България има уверени в способностите си жени започва през 2017 година, когато Марина Кисьова прави безплатни срещи и обучения за личностно развитие с момичета, живеещи в села в Северозападна..

публикувано на 13.03.20 в 10:36

Доброволчеството като житейска философия

Има хора, за които да полагат грижа за човек в нужда, е призвание. Дами с големи сърца и огромно желание за помощ. Виолета Люлева е доброволец с 5-годишен стаж. Всяка сутрин посещава Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в..

публикувано на 02.03.20 в 15:48

Доброволци променят сами потискащата болнична среда

Ако сами не променим онова, което не ни харесва, винаги ще съжаляваме. От тази мисъл се ръководят десетките доброволци от проект „За доброто“. Те променят неприветливата, дори потискаща среда, но не за себе си, а за онези, които ще дойдат след тях...

публикувано на 25.02.20 в 13:13

Младите имат нужда от подкрепа, не от възмущение

” Днешното поколение за нищо не става” . “Тия младите само си гледат в телефоните и не се интересуват от другите”. Тези думи чуваме често. Вероятно всеки е бил свидетел на подобен разговор или е попадал сред хора с подобни разсъждения. Дали обаче..

публикувано на 17.02.20 в 13:09