Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята история за доброто

Снимка
Снимка: pixabay

Случаите, в които малкото означава наистина много.
Истории, които доказват, че доброто е навсякъде.
Защото вярваме, че добрите дела не винаги изискват големи усилия и саможертви. Често, за да направим нещо хубаво, е нужно само желание и човечност. Това са истории за хората, които правят света едно по-добро място.

Всеки ден по цял свят множество организации работят усилено в полза на обществото. Оказва се обаче, че в същото време за всички онези, които са в нужда се грижат съвсем обикновени хора. Идеята ни е да разказваме истории за помощта, която идва от неподправената и чиста човешка любов и доброта. Търсим и представяме хора с щедър дух и големи сърца.
Вие, уважаеми слушатели, споделяйте с нас своите истински истории, а ние от своя страна ще ги направим достояние на аудиторията.
Сигурни сме, че на много хора разказаните истории ще върнат вярата в хората и се надяваме, че все някой ще последва примера на гepоите ни.

Слушайте в събота от 11 часа.
Водеща е Петя Зунгорлиева.
Предложения и ваши истории за доброто очакваме на sofia@bnr.bg

Публикации

Доброволци създават спасителен център на Фондация "Диви животни"

Трудно можем да си представим колко много са пострадалите диви животни. Огромен процент от животните, които попадат в човешки ръце и имат нужда от помощ, са пострадали заради човека, пряко или косвено. Това не е естествен подбор, не е обичайната..

публикувано на 01.09.20 в 13:13

Да направиш дар за дарбата на друг

Да превърне дарбата си в дар за децата. Такава цел си поставя Радка Чамова , която рисува, непрофесионално, за удоволствие. Повечето си картини е давала като подарък. До деня, в който чува историята на пловдивското музикално училище „Любен..

публикувано на 27.06.20 в 10:25

Опожарена спортна зала се възражда за нов живот

Често след продължителни моменти на разочарование, идват такива, свързани с радост или гордост. За да ни се случи щастие, обаче, трябва сами да го потърсим и да имаме куража го дочакаме. През първата седмица от извънредното положение в спортната зала..

публикувано на 13.06.20 в 10:15
Марина Кисьова

Силата на женската енергия мотивира, сплотява и дава кураж

Една история за силата на женската енергия, за вярата, че в България има уверени в способностите си жени започва през 2017 година, когато Марина Кисьова прави безплатни срещи и обучения за личностно развитие с момичета, живеещи в села в Северозападна..

публикувано на 13.03.20 в 10:36

Доброволчеството като житейска философия

Има хора, за които да полагат грижа за човек в нужда, е призвание. Дами с големи сърца и огромно желание за помощ. Виолета Люлева е доброволец с 5-годишен стаж. Всяка сутрин посещава Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в..

публикувано на 02.03.20 в 15:48

Доброволци променят сами потискащата болнична среда

Ако сами не променим онова, което не ни харесва, винаги ще съжаляваме. От тази мисъл се ръководят десетките доброволци от проект „За доброто“. Те променят неприветливата, дори потискаща среда, но не за себе си, а за онези, които ще дойдат след тях...

публикувано на 25.02.20 в 13:13

Младите имат нужда от подкрепа, не от възмущение

” Днешното поколение за нищо не става” . “Тия младите само си гледат в телефоните и не се интересуват от другите”. Тези думи чуваме често. Вероятно всеки е бил свидетел на подобен разговор или е попадал сред хора с подобни разсъждения. Дали обаче..

публикувано на 17.02.20 в 13:09

Destructive Creation - промените се постигат с действие

Destructive Creation се събират през 2011 г., водени от идеята да променят градската среда и да изпращат социални послания , с които да подобряват нагласите на хората. Тогава са деветима души на възраст между 17 и 21 години, които предпочитат да останат..

публикувано на 10.02.20 в 14:48

Лили Друмева зарадва с концерт възрастни хора в хоспис „Леонардо да Винчи“

Известната кънтри певица и радиоводещ Лили Друмева-О‘Райли участва в благотворителен проект за подпомагане на възрастни хора, като изнесе концерт в хоспис в София. Идеята бе на Светла Иванова, управител на хотел, чийто персонал през последната една..

публикувано на 05.02.20 в 12:31

Хората, пострадали от насилие не са сами

Миналата година се навършиха 150 години от рождението на един от най-емблематичните борци за човешка свобода Махатма Ганди. Една от емоционалните му фрази е “ Бъди промяната, която искаш да видиш в света“ и до днес е пътеводна звезда за десетки млади..

публикувано на 03.02.20 в 14:25