Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Момичета бунтарки ни напомнят, че няма нищо невъзможно

Какво е общото между Мери Шели, Нефертити, Вивиан Майер, Одри Хепбърн, Мата Хари и всяко момиче по света? Че имат правото да бъдат всичко, което си поискат! Това ни припомнят Елена Фавили и Франческа Кавало с книгата си „Истории за лека нощ за момичета бунтарки 2”. Продължение на сензационния бестселър на „Ню Йорк таймс“, преведен на повече от четиридесет езика.

Втората част също включва разкази за момичета бунтарки, събрани от цял свят - всички до една с удивителна съдба. Това, което те имат да кажат, е много простичко, но е нещо, което често забравяме и имаме нужда да си припомняме - че няма нищо невъзможно.

Книгата завършва с историята на тенисистката Щефи Граф, в която се съпоставя нейното детство и желанието й да тренира тенис с това на нейната дъщеря, която се интересува от хип-хоп и каране на ролери без да се вълнува от спорта на майка си.

Повече можете да научите от интервюто на Александра Илиева с Темз Арабаджиева.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.