Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Пловдив - доверие и близост със слушателите

Българското национално радио рязко и категорично очертава границите на обективността, на свободата на словото, на националните и европейски ценности и в този смисъл е лесно разпознаваема в ефирното море от комерсиализъм, пошлост и лош вкус. Регионалните програми на БНР не правят изключение в това отношение. Те останаха авторитетни острови на обективната информация, на литературния български език и на националния дух и близостта им с хората от различните региони ги прави неотменна част от интелектуалния пейзаж на страната, заяви в предаването "Радиоприемница" директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев.

Създадени по различно време и по различни причини, днес регионалните програми допълват огромното многообразие от сюжети, теми, послания и културни ценности, характерни за голямото семейство на Националното радио. Тяхното взаимодействие и обмен на съдържание, както помежду им, така и с националните програми, превръща БНР в един изключително динамичен медиен организъм.

Радио Пловдив е безспорен авторитет в своя район на покритие, в който живеят милион и двеста хиляди души. Информационното лидерство не подлежи на съмнение, но по-важни елементи са изключителното доверие на аудиторията и неоспоримата максима, че „щом е казано по Радио Пловдив, това е самата истина", отбеляза Чавдар Каришев. 

Екипът на РРС Пловдив е изключително опитен и професионално подготвен, а това е една от предпоставките за успешната реализация на сложната и извънредно динамична програма, отразяваща в ефир многообразния обществено-политически, икономически и културен живот в региона на втория по големина град в България.

Пловдив винаги е бил пресечна точка на регионални, национални и международни събития и в центъра на тяхното отразяване неизменно е Радио Пловдив, чийто журналисти присъстват не само в собствената и в други регионални програми, но и в националния информационен поток на програма „Хоризонт“ и в предаванията на програма „Христо Ботев“. Отделни предавания, екипи и журналисти от Радио Пловдив са награждавани многократно с творчески награди като „Сирак-скитник“, „Осмата муза“, „Награда Пловдив“, награди на СБЖ, на държавни, областни и общински ведомства и организации.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мерките срещу Covid-19 през погледа на един международен шофьор

Всяка страна в Европа взе различни ограничителни мерки по различно време заради опасността от Covid-19. Разбира се, много хора не бяха съгласни с тях, защото смятат, че мерките са били или ненавременни, или твърде пресилени. За мерките, които се приемат в държавите и реакцията на хората, разказва международният шофьор Веселин Георгиев. “В Испания се..

публикувано на 31.03.20 в 19:17

Психолог помага на хората в Правец да се справят с кризисната ситуация

В община Правец спазват стриктно препоръките и ограниченията, въведени във връзка с извънредното положение. Впечатленията са на социалния психолог в града Красимира Цъклева. “Хората в Правец са мотивирани да спазват ограниченията. Това го виждам, когато излизам - всички са с маски, на разстояние . Хората очакват, спазвайки дисциплината всичко да..

обновено на 31.03.20 в 18:37
Пепи Джуренов

Кризисният център в "Захарна фабрика" продължава работа, настанените са под доброволна карантина

Приемът на бездомници в столичния Кризисен център в кв. "Захарна фабрика", (район "Илинден") се удължава до края на извънредното положение. Капацитетът е за 170 души. Социалното заведение функционира при спазване на строги мерки срещу епидемията от коронавирус. Точни указания няма. В блок 51 настанените са под карантина, не се пускат да..

обновено на 31.03.20 в 16:31

Няма да се събират таксите за детска градина в Самоков

В Самоков родителите няма да заплащат задължителната такса за детска градина за периода на извънредното положение, коментира кметът Владимир Георгиев . Следващите мерки, към които се стреми общинската администрация, са в посока облекчаване на малкия и средния бизнес в общината.  Кметът е изпратил уведомления до директорите на детските градини в..

публикувано на 31.03.20 в 16:10

Студентите не губят надежда за бригадите в САЩ

Хиляди студенти в края на май т.г. трябва(ше) да заминат за бригада в САЩ. За много от тях това не е приключение, а е единственият начин да си осигурят средства за университетските такси. На един от последните брифинги ръководителят Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски обаче попари..

публикувано на 31.03.20 в 15:47

Изплащат пенсиите от 7 до 23 април

Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. в пощенските станции ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък), съобщиха от Български пощи. Графикът за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април..

обновено на 31.03.20 в 15:08

Стартъпите също са на ръба и предлагат свои решения

Във времена на изолация и социално дистанциране фокусът на хиляди бизнеси се насочва най-вече върху икономическите последици от сегашната ситуация. За съжаление, вече сме свидетели на фалитите на не една българска компания, както и на такива, които съкращават служители или не плащат заплати. Ситуацията е такава не само в нашата страна, но и в..

публикувано на 31.03.20 в 14:31