Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Нужен е пряк контакт с младата аудитория

| обновено на 23.01.20 в 17:30
Андон Балтаков
Снимка: Ани Петрова
Първата задача на новия генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков е всички екипи да разберат концепцията му и начина, по който тя ще рефлектира върху ежедневния трудов процес - правенето на журналистика или музикални предавания. Важен елемент ще бъде всички решенията да бъдат обсъждани и работещите в Радиото да бъдат наясно с тях и да ги възприемат като одобрени от тях решения.

В предаването "Радиоприемница" Андон Балтаков изтъкна, че разглеждането на сегашния модел на заплащане и идентифицирането на възможности за нормализиране на възнаграждението на труда е другата му непосредствена задача. И в тази област промените ще бъдат извършени след дискусии с участието на синдикатите и при пълна прозрачност. Той изрази надежда, че в тези разговори ще участват възможно най-много хора и добави:

Ще се опитам да работя активно с търговската част на Радиото, за да можем да генерираме повече приходи. Искам да видя приходите, които Радиото в момента генерира, за да разберем къде можем да имаме много бърз успех и тези пари не само да бъдат използвани за мотивация на персонала, но част от тях да бъдат използвани за реализиране на концепцията ми, тъй като тя вече е одобрена от СЕМ, но бюджетът на Националното радио за тази година вече е одобрен.

Балтаков обърна специално внимание на създаването на редовна програма за служителите, която включва и обучения по професионални умения, по дигитални и ръководни умения.

Радио София трябва да стане истинско софийско радио, което да покрива проблемите на всички столични райони, но и да привлича младите хора, да отразява техния живот и те да го припознаят. Музиката на програмата ще бъде част от цялостната концепция за развитие на музиката в Българското национално радио. Както Радио София, така и Програма "Хоризонт" трябва да имат титулярни ръководители най-много до един месец, но след като те бъдат припознати от работещите в тези програми.

Андон Балтаков коментира и мотивацията си да приеме предизвикателството да поеме управлението на Националното радио в тежък момент след криза и предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор:

Исках да се убедя, че моята подготовка и познания и вътрешното ми убеждение, че мога да катализирам промяна, ще бъдат достатъчни, за да могат хората в Радиото - не само журналистите, но и музикантите и административните екипи, да разберат необходимостта от по-новаторска програма. Българското национално радио все още дава предимство на ефира, а не на дигиталните платформи. Ефирът ще продължи да съществува, но за да се привлича младата аудитория и хората в активна възраст, Радиото трябва да осъществи директен контакт с тях. Обществото финансира Българското национално радио, за да може цялото общество да се възползва от продуктите и услугите, които то създава. Ако Радиото не успява да стигне до младите и подрастващите, това означава, че то не си спазва част от мисията. Известно е, че младите хора не слушат радио в ефир, а получават необходимата информация в дигиталното пространство. Новите продукти трябва да бъдат съобразени с новата дигитална реалност.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Таткото поставя лимитите при малкото дете

Съвременните татковци все по-често оценяват удоволствието да прекарат повече време с бебето. Оказва се, че това време е от изключителна важност и за двете страни. Вярно е, че в първата годинка мама е най-важната личност в живота на детето, но все повече изследвания върху детската психология показват, че грижите на бащата са изключително важни и..

публикувано на 19.02.20 в 18:07

„Керана и космонавтите“: Реално е това, което е, защото сме заедно

На 5 март ще бъде първият самостоятелен концерт на „Керана и Космонавтите“ в София с подкрепата на Стефан Вълдобрев. Въпреки че групата отскоро е част от музикалните среди, набира все по-голяма популярност. Музикантите вече имат три издадени песни, с които определено спечелиха сърцата на родната публика. Не можем да ги причислим само към един стил, те..

публикувано на 19.02.20 в 17:20
Надя Гогова и Елена Матеева

Здравните форуми - лакмус за нуждите на пациента и лекаря

Здравните форуми дават най-ясната експертиза и новите тенденции за очакваното развитие на здравния сектор и индустрията, каза пред Радио София Надя Гогова , изпълнителен директор на българското представителство на глобално сдружение на медии, рекламни агенции и технологични компании, отговорни за дигиталния бизнес. През последните години този вид..

публикувано на 19.02.20 в 16:48

Първото впечатление вече е в интернет пространството

Личният бранд е това, с което се свързва името ни в интернет пространството. Това е информацията, която изпреварва първото впечатление и върви на крачка пред нас.  Често пъти преди да разгледат добре подготвеното CV, повечето работодатели преглеждат профилите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър на кандидатите. От друга страна чрез социалните мрежи..

публикувано на 19.02.20 в 16:04

Преиздадоха две детски класики от Павел Вежинов в една книга

Два романа за деца от обичания български автор - Павел Вежинов - „Следите остават” и „Произшествие на тихата улица” - оживяват в ново издание. Действието се развива в едни други, по-различни времена, когато децата нямат смартфони, нито следят в захлас новите интернет знаменитости. Те са на улицата, увлечени в своите въображаеми игри,..

публикувано на 19.02.20 в 15:58

С церемония в НСА почетоха годишнината от гибелта на Васил Левски

Академичната общност на Национална спортна академия (НСА) отбеляза 147- годишнината от гибелта на Апостола на свободата и патрон на Академията - Васил Левски. На церемонията по поставянето на цвета пред паметника на Васил Левски в двора на Ректората (Студентски град) присъстваха ректорът на НСА проф. Николай Изов, проф. Любен Тотев, председател..

публикувано на 19.02.20 в 15:50

Отново протестираха против СЕТА

Протест срещу окончателната ратификация на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз, известно като СЕТА, се проведе пред Народното събрание. „Много малки биха били икономическите ползи за България“, заяви протестираща пред репортер на Радио София. - Не бива да се прпиема нещо, което не е от полза..

публикувано на 19.02.20 в 14:25