Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Нужен е пряк контакт с младата аудитория

| обновено на 23.01.20 в 17:30
Андон Балтаков
Снимка: Ани Петрова
Първата задача на новия генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков е всички екипи да разберат концепцията му и начина, по който тя ще рефлектира върху ежедневния трудов процес - правенето на журналистика или музикални предавания. Важен елемент ще бъде всички решенията да бъдат обсъждани и работещите в Радиото да бъдат наясно с тях и да ги възприемат като одобрени от тях решения.

В предаването "Радиоприемница" Андон Балтаков изтъкна, че разглеждането на сегашния модел на заплащане и идентифицирането на възможности за нормализиране на възнаграждението на труда е другата му непосредствена задача. И в тази област промените ще бъдат извършени след дискусии с участието на синдикатите и при пълна прозрачност. Той изрази надежда, че в тези разговори ще участват възможно най-много хора и добави:

Ще се опитам да работя активно с търговската част на Радиото, за да можем да генерираме повече приходи. Искам да видя приходите, които Радиото в момента генерира, за да разберем къде можем да имаме много бърз успех и тези пари не само да бъдат използвани за мотивация на персонала, но част от тях да бъдат използвани за реализиране на концепцията ми, тъй като тя вече е одобрена от СЕМ, но бюджетът на Националното радио за тази година вече е одобрен.

Балтаков обърна специално внимание на създаването на редовна програма за служителите, която включва и обучения по професионални умения, по дигитални и ръководни умения.

Радио София трябва да стане истинско софийско радио, което да покрива проблемите на всички столични райони, но и да привлича младите хора, да отразява техния живот и те да го припознаят. Музиката на програмата ще бъде част от цялостната концепция за развитие на музиката в Българското национално радио. Както Радио София, така и Програма "Хоризонт" трябва да имат титулярни ръководители най-много до един месец, но след като те бъдат припознати от работещите в тези програми.

Андон Балтаков коментира и мотивацията си да приеме предизвикателството да поеме управлението на Националното радио в тежък момент след криза и предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор:

Исках да се убедя, че моята подготовка и познания и вътрешното ми убеждение, че мога да катализирам промяна, ще бъдат достатъчни, за да могат хората в Радиото - не само журналистите, но и музикантите и административните екипи, да разберат необходимостта от по-новаторска програма. Българското национално радио все още дава предимство на ефира, а не на дигиталните платформи. Ефирът ще продължи да съществува, но за да се привлича младата аудитория и хората в активна възраст, Радиото трябва да осъществи директен контакт с тях. Обществото финансира Българското национално радио, за да може цялото общество да се възползва от продуктите и услугите, които то създава. Ако Радиото не успява да стигне до младите и подрастващите, това означава, че то не си спазва част от мисията. Известно е, че младите хора не слушат радио в ефир, а получават необходимата информация в дигиталното пространство. Новите продукти трябва да бъдат съобразени с новата дигитална реалност.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хранителен режим помага в борбата срещу рака

Учени от Великобритания доказаха, че спазването на хранителен режим помага при лечението на рак, съобщава „Дейли Мейл“. Развитието на раковите клетки се дължи на аминокиселината серин, която участва в строежа на почти всички протеини и се съдържа в месото, рибата и яйцата. Резултатите от проведени експерименти показват, че диета с ниско съдържание на..

публикувано на 15.01.21 в 19:25

Деян Статулов: Българското кино много добре се адаптира към съвременните условия

Кино по пантофи, пред телевизора в хола - това все още е алтернативата при затворените киносалони. Това, разбира се, не пречи на ентусиазма на кинолюбителите. През изминалата седмица един филм-копродукция между България и Германия, направи своята първа премиера пред стрийм платформа, нещо което не се е случвало досега в страната. Сега, заради..

публикувано на 15.01.21 в 19:11

И студенти, и преподаватели в ТУ-София очакват присъствените часове

Как студентите се справят с обучението си в ситуацията и времето, когато мерките против разпространението на коронавиуса налагат ограничения и принуждават много висши училища да разчитат на дигитално провеждане на лекции и упражнения? Условията са различни не само заради нееднаквите възможности на университетите, но и заради спецификите на..

публикувано на 15.01.21 в 17:05

Добротворци: Да нахраним освен телата и душите на хората с добро отношение и внимание

Събитията от 2020 г. дадоха много възможности на хората, които имат желание да помагат на изпаднали в нужда хора и животни, да го направят. През годината се появиха и много нови кампании, в които се включиха много хора и организации. Над 8 години екипи на Фондация “Деца на България” провеждат ежеседмични срещи с възрастни хора в старчески домове. Част..

публикувано на 15.01.21 в 16:57
Мира Радева

Слави Трифонов може да привлече гласове от електоралната периферия

Ситуацията с Covid-19 отдавна надхвърли чисто здравните аспекти. Има много сериозно напрежение в обществото, което е породено и от тази ситуация. Обедняването, забавянето на икономическите процеси представлява рязка промяна на нагласите и стереотипите, която трудно се приема на психологическо ниво. Ефектите от тази ситуация тепърва ще се засилват,..

публикувано на 15.01.21 в 15:25

Светозар Съев: Видимо борбата срещу статуквото е много сериозна

Седемнадесет политически партии и граждански организации обмислят общо явяване на парламентарните избори. Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП "Ние, Гражданите" Светозар Съев . Обединяващото звено между всички седемнадесет партии и граждански сдружения е участието им в..

публикувано на 15.01.21 в 15:19

Тестът на Майерс Бригс ви дава шанс за успехи, ако използвате силните си страни

„Досега не съм срещал хора, които да не са впечатлени колко е точен този тест.“ Не става дума за проверка на знанията в училище, а за личностен тест и когато чуете това от устата на специалист, няма как да останете безразличен. Става дума за „ 16 personalities “ - тест на Майерс Бригс (Myers Brrigs) и напоследък става толкова..

публикувано на 15.01.21 в 14:39