Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андон Балтаков: Нужен е пряк контакт с младата аудитория

| обновено на 23.01.20 в 17:30
Андон Балтаков
Снимка: Ани Петрова
Първата задача на новия генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков е всички екипи да разберат концепцията му и начина, по който тя ще рефлектира върху ежедневния трудов процес - правенето на журналистика или музикални предавания. Важен елемент ще бъде всички решенията да бъдат обсъждани и работещите в Радиото да бъдат наясно с тях и да ги възприемат като одобрени от тях решения.

В предаването "Радиоприемница" Андон Балтаков изтъкна, че разглеждането на сегашния модел на заплащане и идентифицирането на възможности за нормализиране на възнаграждението на труда е другата му непосредствена задача. И в тази област промените ще бъдат извършени след дискусии с участието на синдикатите и при пълна прозрачност. Той изрази надежда, че в тези разговори ще участват възможно най-много хора и добави:

Ще се опитам да работя активно с търговската част на Радиото, за да можем да генерираме повече приходи. Искам да видя приходите, които Радиото в момента генерира, за да разберем къде можем да имаме много бърз успех и тези пари не само да бъдат използвани за мотивация на персонала, но част от тях да бъдат използвани за реализиране на концепцията ми, тъй като тя вече е одобрена от СЕМ, но бюджетът на Националното радио за тази година вече е одобрен.

Балтаков обърна специално внимание на създаването на редовна програма за служителите, която включва и обучения по професионални умения, по дигиталн