Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Владимир Георгиев: Контролираме с полицията и РЗИ спазването на мерките

Владимир Георгиев
Снимка: БГНЕС

Община Самоков провежда сериозна кампания, съвместно с полицията и Районната здравна инспекция, за спазване на строгите противоепидемични мерки. Кметът Владимир Георгиев призова за ограничаване на контактите по парковете и детските площадки. 

Независимо от извънредното положение, градската болница и спешната помощ продължават да работят. 

Общината е взела мерки за включване в услугата Домашен социален патронаж на повече хора. Ще се приемат заявки и за пазаруване на хранителни стоки, като доставката до дома ще бъде безплатна. „За момента няма сериозен наплив, но ако повече хора заявят желание, имаме опция и да ангажираме доброволци,” каза кметът.

Община Самоков отдавна работи с електронни плащания и всички желаещи да заплатят данъци или някакви услуги могат спокойно да направят това онлайн. Хората се съобразяват с изискванията и няма проблеми около струпването на много клиенти в магазините, посочи Георгиев.

Как е организирана работата по доставянето на топла храна и как общината регулира спазването на мерките може да чуете в интервюто на Александра Илиева с Владимир Георгиев. Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.