Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Центърът за кризисно настаняване на бездомни ще работи до отмяна на извънредното положение

Снимка: Архив, Георги Нейков, БНР

Поради усложняващата се епидемична обстановка в страната и с цел превенция и ограничаване разпространението на Covid-19, общинският Центърът за кризисно настаняване на бездомни лица продължава да работи до отмяна на извънредното положение, съобщават от Столичната община.

Центърът работи денонощно. Намира се в ж.к. „Захарна фабрика“, бл. 51А, а неговият филиал – в ж.к. „Захарна фабрика“, бл. 48А.

В момента са настанени над 90 души. Те получават подслон и храна, оборудвани са спални и санитарни помещения, осигуряват се дезинфекционни средства и помощ за личната хигиена, потребителите получават облекло. Основната цел е да се отговори максимално на потребностите на останалите без дом граждани на територията на София. Социални работници се грижат за реда в центъра и оказват съдействие на нуждаещите се. Всяка вечер дежурен екип от общинските болници посещава центъра и оказва своевременни медицински грижи.

С цел недопускане пребиваването на бездомни лица на улицата на разположение продължава да бъде и създадения по нареждане на кмета на София мобилен екип за издирване на бездомни лица.

Всеки ден  съвместно с Общинска полиция се извършват обходи в столицата и намерените граждани на улицата се извозват до Центъра за кризисно настаняване на бездомни лица,допълват от общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Пепи Джуренов

Кризисният център в "Захарна фабрика" продължава работа, настанените са под доброволна карантина

Приемът на бездомници в столичния Кризисен център в кв. "Захарна фабрика", (район "Илинден") се удължава до края на извънредното положение. Капацитетът е за 170 души. Социалното заведение функционира при спазване на строги мерки срещу епидемията..

обновено на 31.03.20 в 16:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какви да бъдат имената на следващите метростанции

Разширението на метрото с 6 км от ул. „Шипка“ , кв. „Гео Милев“, кв. „Слатина“, зала „Арена София“, бул. „Цариградско шосе“ се предвижда да бъде завършено през 2027 г. но вече се знае как ще се казват метростанциите, съобщиха от Столичната община...

публикувано на 29.08.24 в 14:27

Вдигат туристическата такса за гостите на София

Столичната община предвижда актуализиране на туристическия данък, който не е променян от десет години. Това съобщи Никола Барбутов , заместник-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм, и Антон Пенев, директор на Общинското предприятие..

публикувано на 29.08.24 в 11:44

Жители на "Княжево" отново на протест за запазване на алеите на Витоша

Жители на столичния квартал "Княжево" излизат отново на протест с искане да се запазят алеите на Витоша. Инвеститор има намерение да строи върху тези, които попадат в частен имот. Общината да спре строителството до изясняване на ситуацията, поискаха..

публикувано на 29.08.24 в 09:17

Православната църква почита свети Йоан Кръстител

На 29 август православната църква почита паметта на Свети Анастасий Струмишки.  Денят е известен още като "Обсечение" или "Секновение",  защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото Православната църква свързва празника с отсичането..

публикувано на 29.08.24 в 08:06

Аулата на НБУ, чийто покрив се срути, ще бъде изградена наново

Аулата на Нов български университет, чийто покрив се срути във вторник по време на ремонтни дейности, ще бъде изградена наново. При инцидента пострада тежко един от работниците. От НБУ съобщиха, че учебното заведение „ще участва в грижата за..

публикувано на 28.08.24 в 16:13

Медицински хеликоптер докара пациентка в София

Въздушна линейка транспортира жена в тежко състояние от Благоевград до София. Тази сутрин медицинският хеликоптер кацна на стадион “Христо Ботев”, за да вземе пациентката. „Жената е на 50 години и е с мозъчен кръвоизлив. Постъпила е в 7.00 часа в СПО..

публикувано на 28.08.24 в 14:10

КЗП спря нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисията за защита на потребителите.  Това съобщиха от Комисията на страницата си в интернет.   Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и..

публикувано на 28.08.24 в 13:39