Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сленг“ пуска „#Филм“ от два концерта

Всъщност така се казва новата им песен и едноименното видео

Снимка: facebook/SLNGband

Почитателите на група „Сленг“ вече знаят и се радват на новата им песен „#Филм“.

„За нас това е събитие, вярвам, че има доста хора, които се радват, когато извадим нова песен“, сподели пред Радио София Калин Петров, пианист в групата.

Музиката и текстът са на Влади Михайлов. Първоначалната версия е била на английски език, но и българският текст е особено хубав.

„Оказа се, че всички живеем в абсурден филм, но се надявам да излезем живи и здрави от тази ситуация и да има какво да разказваме след време“, усмихва се Калин.

През последните месеци на никого не му е лесно, но музикантите са се опитали да осмислят и използват времето си. Басистът Младен Несторов-Патето например е проявил таланта си на монтажист за новото видео, използвайки записи от два концерта на бандата.

В началото на април „Сленг“ осъществи онлайн концерт в подкрепа на българската музика - Music is Life. И въпреки че е бил без „жива“ публика, концертът се оказал успешен, припомня си Калин Петров.

Такива живи концерти дават истинска духовна храна в това време, допълва Калин, „без преувеличение“.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Калин Петров. И песента...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Фантомът на операта“ на Андрю Лойд Уебър на софийска сцена

Преди дни най-големият карго самолет в света - Боинг 747 Freighter, кацна в София с декорите за предстоящите спектакли на “Фантомът на операта” у нас. Знаменитият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър ще се играе от 11-и до 21-и април в зала 1 на НДК.  Една от най-мащабните продукции, гостували някога на българска сцена, пристига със стотици тонове декори,..

публикувано на 11.04.24 в 14:25

Задава се деветото издание на успешния проект "Ритъмът на Балканите"

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите".   В концерта публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните  Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от..

публикувано на 01.04.24 в 08:40

Тромбонист от Датския радиооркестър с майсторски клас в София

В „Радиокафе“ в четвъртък гостува Ларс Карлин, роден в Швеция, понастоящем първи тромбонист на Симфоничния оркестър на Датското национално радио. Той е в България по покана на сдружението „Брас перспективи“, представено от Атанас Карафезлиев, който пък е първи тромбонист на Симфоничния оркестър на БНР, така че в студиото ни бяха представени цели..

публикувано на 29.03.24 в 14:05
Финалът на международния конкурс беше вчера

Певци от Двореца на децата спечелиха големи награди в Малта

Голямата награда на Международния музикален конкурс "Златният глас" в Малта в две от категориите спечелиха младите изпълнители от Националния дворец на децата.  За БНР вокалният педагог Светлана Струнджева даде подробности за представянето на децата: "Нашите представители от Националния дворец на децата в лицето на вокална формация "Sweet teens" беше..

публикувано на 25.03.24 в 13:51

Детският хор на БНР с Пролетен концерт в зала "България"

Световната слава на българското певческо изкуство е безспорна. Детският хор на БНР, със своята 64-годишна история, вече има легендарен статут у нас и на световната сцена. Певческата формация е изнасяла концерти на почти всички континенти, с репертоар от ренесансови до съвременни композиции. Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Москва, Виена,..

публикувано на 21.03.24 в 17:25
Ерсин  Мустафов от

Всичко за новата песен на Jeremy? Gotta Know

Ерсин Мустафов от група Jeremy?  разкри в предаването "Радиокафе" новини за предстоящото в тяхната творческа дейност. Много неща планира групата, но съвсем готов е четвъртият им сингъл Gotta Know, преди следващият, а след него се очаква да се появи третият им албум . Новите им песни са различни по звучене, защото "ние в крайна сметка не..

публикувано на 12.03.24 в 17:35

"Dire Straits" с грандиозен концерт в София тази вечер

Тази вечер (11 март) DSL*Dire Straits Legacy – оригиналните членове на "Dire Straits" без Марк Нопфлър ще зарадват българските си фенове с концерт в Зала 1 на НДК.  Вратите на залата ще бъдат отворени в 19.00 часа, а шоуто ще започне в 20.00 часа. Достъпът ще се осъществява само през централния вход на НДК.

публикувано на 11.03.24 в 09:35