Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН: Електронното обучение е добро решение за грипни ваканции

Снимка: pixabay.com

Обучението в електронна среда и чрез електронни ресурси е неизбежно да се прилага в бъдеще. Ще предложим в Закона за предучилищното и училищното образование такова да се прилага и по време на грипни ваканции, заяви просветният министър Красимир Вълчев. Той изтъкна, че електронното обучение в периода на извънредното положение и след него е успешно.

Все повече учениците и студентите ще използват електронни платформи за обучение, но все пак присъственото обучение в училище не може да бъде заместено. Следващите години и десетилетия системите на образованието ще продължат да осъществяват обучението преди всичко в традиционната класна стая, убеден е министърът. 

Красимир Вълчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закон за инфлуенсърите. Ще има ли такъв?

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 02.09.24 в 16:12

През септември ще бъде пуснато движението под моста на бул. "България“

През месец септември ще бъде пуснато движението под моста на булевард "България“, увери зам.-кметът на София Иван Василев. Междуведомствена работна група ще решава бъдещето на съоръжението, което сега ще бъде подпряно аварийно:  "Ясно е, че съоръжението е собственост на държавата, но когато държавата отсъства, Столична община е тук, грижи се за хората и..

публикувано на 02.09.24 в 14:02
Снимки: bg.emb-japan.go.jp

23 срещи с артисти, традиции и изкуства в 35-ите Дни на японската култура

Традиционните Дни на японската култура в България вече започнаха. Те се провеждат за 35-и път и в програмата тази есен са включени повече от 20 събития в София и още 6 големи града на страната – Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Казанлък . "През 2024 г. Япония и България отбелязват три важни годишнини в..

публикувано на 02.09.24 в 13:03

Най-бързо поскъпват апартаменти до метро и гаражи в презастроен квартал

От около 2 години няма особен прираст на жителите и броя на пришълците в София, но търсене на имоти за живеене продължава да има. Приказките за балон вече не хващат вяра. Стойностните имоти държат висока цена и дори поскъпват. Цена от 1000 евро на кв. м. вече са фантастика , не може да се намери дори при търг от частен съдебен изпълнител..

публикувано на 02.09.24 в 11:11

НЗОК известява пациентите, на които се отпускат лекарства за хронични болести

От днес Здравната каса трябва да известява със съобщение по телефона или "Вайбър" за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия. Хората ще получават и известие за движението на документите и техния срок. В офисите на "Информационно обслужване", в районна здравноосигурителна..

публикувано на 02.09.24 в 07:37

Слънчева София с максимални температури около 28°

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места, главно в планинските и югоизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна България – от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 02.09.24 в 07:15
Гостите на предаването в залата на спортната слава на Държавното спортно училище

Да си учител е престиж и призвание

Радиокафе гостува на Държавното спортно училище в София „Гененал Владимир Стойчев“ по повод неговия 50-годишен юбилей. В навечерието на новата учебна година разговаряме с директора на училището Борис Борисов , световен шампион по самбо, преподаватели, треньори и ученици. Пръв, а и последен гост е г-н Борисов: "Тренирам двуразово 3 дни в..

публикувано на 01.09.24 в 10:44