Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

е-Знание


Публикации

Образователната инициатива Знам.бе започва подкаст “За учителите”

Образователната инициатива Знам.бе започва излъчването на подкаст “За учителите” . Това е първият образователен подкаст у нас. Целта на организаторите е да покажат добрите примери в българското образование , които могат да послужат за вдъхновение на..

обновено на 28.05.20 в 09:46

Сега децата ще научат важен житейски урок - да бъдем сплотени и всеотдайни

„Моето убеждение е, че всички заедно, обединени и добронамерени, бихме издигнали образователните ценности в една просперираща национална кауза. Доказахме, че можем да общуваме и виртуално, но звънливата ученическа глъч и зареждащата детска усмивка все..

публикувано на 27.05.20 в 14:06

Отворена е регистрацията за "Дигитални новатори в образованието"

От 26 до 30 май включително ще се извършва регистрацията за конкурса "Дигитални новатори в образованието", съобщиха от Министерството на образованието и науката. Регистрацията ще става чрез подаването на Формуляр за кандидатстване, достъпен на адреса..

публикувано на 26.05.20 в 18:24

Ментори разкриват пред деца "тайните" при издаването на една книга

От 1 до 7 юни ще се проведе Националната седмица на детската книга в нов формат с онлайн работилници, събирайки децата с много популярни личности. Създателят на "Аз чета" Александър Кръстев , който е един от менторите в събитието, обясни пред Радио..

публикувано на 26.05.20 в 11:23

МОН: Електронното обучение е добро решение за грипни ваканции

Обучението в електронна среда и чрез електронни ресурси е неизбежно да се прилага в бъдеще. Ще предложим в Закона за предучилищното и училищното образование такова да се прилага и по време на грипни ваканции,  заяви просветният министър Красимир Вълчев...

публикувано на 21.05.20 в 15:10

"Подземието на мавзолея" - поуки и бъдеще

"Тайните на София: Подземието на мавзолея"! Така е озаглавена онлайн беседата, организирана по проекта Historical Routes Sofia, която предстои тази вечер от 20.00 часа и ще сложи началото на една поредица. "Вярвам, че София е една голяма тайна и..

публикувано на 20.05.20 в 11:46
Сградата на Университета за национално и световно стопанство

УНСС внедрява изкуствен интелект за провеждане на изпити онлайн

Университетът за национално и световно стопанство чества своя 100-годишен юбилей на 21 май. Поради създалата се ситуация с Covid-19, тържествата ще бъдат изцяло онлайн. Програмата започва в 10.00 часа като всеки желаещ ще може да участва чрез уеб сайта..

публикувано на 19.05.20 в 14:40

Военноисторическият музей отваря външната си експозиция на 20 май

Националният военноисторически музей ще отвори поетапно своите експозиции, спазвайки стриктно изискванията за недопускане разпространението на епидемията. От 20 май посетителите ще имат достъп до външната експозиция на музея в стандартното работно време...

публикувано на 18.05.20 в 10:08
Къщата на Димитър Пешев в Кюстендил

Представят онлайн най-известните къщи-музеи в Кюстендил

Историческият музей в Кюстендил представя онлайн трите най-известни и действащи къщи-музеи в града - "Ильо войвода", "Димитър Пешев" и Емфиенджиевата къща, съобщиха от екипа на културното звено в града. Музейните обекти и в Кюстендил са затворени..

публикувано на 14.05.20 в 10:49
Светлозар Желев

Онлайн премиера: "За бавното живеене и насладата от живота"

Книгата “За бавното живеене и насладата от живота” ще има своето премиерно представяне онлайн на 14 май. Авторът Светлозар Желев отбеляза, че реализацията на събитието чрез стрийминг ще позволи в него да участват личности от различни краища на света -..

публикувано на 13.05.20 в 12:38