Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Теди Москов: Тези, които се стекат в дупката на театъра, ще се чувстват съпричастни един към друг

4
Теди Москов
Снимка: Ани Петрова
В театър „София“ Теди Москов започна репетиции на пиесата от Дарио Фо „Няма да платим, няма да платим“. Премиерата се очаква на 15 юли на откритата сцена пред театъра.

„Пиесата избра Ириней Константинов – директорът на театър „София“, и то с добър нюх, тъй като тя изведнъж се превръща в доста актуална. Става въпрос за невъзможността на хората да купуват продуктите от магазините. Сами се досещате защо - заради ниски доходи или високи цени. Оттам нататък се развиват доста добри комедийни ситуации“, каза пред Радио София Теди Москов.

„Получих шанса да работя от Ириней Константинов и да получа някакви доходи все пак, да се сдобия с пари. Тъй като, когато моите приходи идват от 10% на билетите, продадени на моите представления, когато не се играят, няма с какво да живея. А пък сега и да се играят, като има само 30% публика вътре и 50% навън, пак не ще е толкова радостно финансовото положение”.

Смятам, че истинските зрители, истинските театрали ще дойдат в такава обстановка да гледат. Другите, които просто отиват да се забавляват и да видят някоя телевизионна звезда, ще изчакат още малко.

В момента съм в долния „Лозенец“, близо до канала, точно където е църквата. Има една дупка от бомба по време на бомбардировките. Тя е позарита, но се помни от по-старите софиянци. И си спомням как са ни разказвали, че когато е имало бомби, хората са се стичали в убежището и са се чувствали много заедно, много близко едни до други - не само физически, но и духовно.

Та, си правя някаква далечна асоциация с днешната ситуация, че тези, които се стекат в дупката на театъра, ще се чувстват съпричастни един към друг. Нещо ще ги направи близки“, допълва режисьорът.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дават стипендии на петима млади дигитални творци

Фондация‌ ‌„ДА‌ ЛАБ“‌ ‌обявява‌ ‌покана‌ ‌за‌ ‌‌проектни предложения‌,‌ ‌които да бъдат реализирани‌ ‌в‌ ‌рамките‌ ‌на‌ инициативата ‌‌„Стойност-Ценност‌ (e-valuation)“ в началото на следващата година.‌ Петима творци под 40 години ще бъдат селектирани и ще получат стипендии за реализация на проектите си в сферата на дигиталните изкуства, а..

публикувано на 04.12.20 в 18:09

Особеностите на "Черния петък" в САЩ и у нас

Търговският “Черен петък” вече е към своя край, въпреки че някои български сайтове удължиха сроковете за намаления с няколко седмици. Някои от уебсайтовете тази година осъществиха изключително големи продажби, а други не успяха да убедят потребителите в честността на своите намаления. Цвети Методиев, който от години осъществява успешни продажби в..

публикувано на 04.12.20 в 17:37
Деян Статулов

Кинопрепоръките на Деян Статулов

Тази вечер от 19 ч. се открива фестивалът на документалното и анимационното кино „Златен ритон“ . Трябваше да се проведе в Пловдив, но до 10 декември ще тече онлайн, припомни пред Радио София кинокритикът Деян Статулов. Той препоръча за гледане филма „Берлин да прескочиш стената“ на канадския документалист – сценарист и режисьор, Жан..

публикувано на 04.12.20 в 17:15
Д-р Александър Носиков

Д-р Александър Носиков: И след Covid-19 пациентът има нужда от преглед

„Дори и леко да са прекарали Covid-19, пациентите трябва да направят профилактичен преглед след това“ – съветва кардиологът д-р Александър Носиков . Днес той отговори на въпроси от пациенти на своеобразна онлайн консултация, организирана от Аджибадем Сити Клиник Младост , където работи. Има специфики при кръвните изследвания, отбелязва..

обновено на 04.12.20 в 16:47
Лъчезар Богданов

Новите ограничения засягат в малка степен производството и търговията

Свидетели сме на рязък спад в икономическата активност в цяла Европа, включително и в България - 27-28 процента в индустриалното производство, потреблението с около 20 на сто, износът на стоки и услуги - 20-25 процента. Той бе налице най-вече през април и май. Отварянето след първия локдаун донесе видимо възстановяване, с изключение на туризма и..

публикувано на 04.12.20 в 16:31
Д-р Гергана Николова

Д-р Гергана Николова: Към днешна дата системата за електронни направления вече работи

От тази седмица вече работи електронната системата за издаване на направление за PCR тестове. “Към днешна дата системата вече работи. Няма колега, който да не взел електронно направление. Ако има спънки, то те са на ниво фирми, които се занимават с медицински софтуер в нашите лекарски кабинети”, казва общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова ,..

публикувано на 04.12.20 в 15:55

Боян Рашев: Битовото отопление е причината за мръсния въздух в София

“Столичната община създаде някакъв механизъм за реакция, който се опитва да прилага, но тези неща с безплатните паркинги и зелените билетчета, по никакъв начин не могат да допринесат за решаване на проблема, дори и да уцелят деня. В момента големият източник на замърсяване на въздуха, в дните, когато въздухът е мръсен, е битовото отопление”, казва Боян..

публикувано на 04.12.20 в 15:04