Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 128 случая на заразени с Covid-19 в страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС
128 от изследваните през изминалото денонощие 3016 проби са дали положителен резултат, показва Националната информационна система.

4242 случая на новия коронавирус са потвърдени у нас към момента, като 1770 от тях са активни. Излекувани са общо 2263 лица, 46 от които са регистрирани през последните 24 часа. 

Разпределението по области е - Благоевград - 1; Бургас - 5; Варна - 2; Велико Търново - 2; Враца - 2; Кърджали - 2; Кюстендил - 14; Монтана - 3; Пазарджик - 6; Перник - 1; Плевен - 1; Пловдив - 1; Разград - 2; Русе - 1; Сливен - 8; Смолян - 21; София област - 12; София град - 38; Шумен - 3; Ямбол – 3.

Пациентите с доказан Covid-19, които се намират в лечебни заведения за болнична помощ, са 390. От тях 16 са настанени в интензивни структури.

Общият брой на медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция у нас, е 376. Пет са новите случаи от изминалото денонощие, от които три са установени при лекари, един при медицинска сестра и един при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 209. През последното денонощие е регистриран един нов смъртен случай на 75-годишен мъж със сърдечно заболяване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служебният кабинет "Главчев 2" поема функциите си

Президентът Румен Радев издава указ за назначаване на служебен кабинет с премиер Димитър Главчев.  Трима ще бъдат новите министри – на вътрешните работи, на външните работи и на транспорта.  С друг указ държавният глава ще насрочи избори за 51-во Народно събрание за 27 октомври. Това ще бъде седмият парламентарен вот за последните три години...

публикувано на 27.08.24 в 07:57

Двама с един резервен парашут паднаха край Ихтиман

Парашут с двама души се е приземил върху кола край София.  Двамата парашутисти са в болница с фрактури, но няма опасност за живота.  Вчера по обед в полицията в Ихтиман е постъпил сигнал, че мъжете са паднали в края на село Черньово. При огледа е установено, че след парашутен скок от самолет двамата са се ударили в предното стъкло на паркиран лек..

публикувано на 26.08.24 в 16:25

Две бебета рисчета радват посетителите на столичния зоопарк

С интересни лакомства и занимания от софийската зоологическа градина  разнообразяват ежедневието на животните в летните месеци. Сред родените в началото на лятото са и две рисчета, които също търсят спасение от горещините, а много скоро и посетителите ще могат да им се порадват. Рисовете в софийската зоологическа градина се радват на поколение..

публикувано на 26.08.24 в 14:20

В АПИ обмислят международен конкурс за Околовръстното на София

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обмисля да обяви конкурс за строителството на Околовръстното шосе в София, каза инж. Йордан Вълчев, който от 9 месеца е председател на Управителния съвет (УС) на пътната агенция. „Първото нещо, което направих, е да организирам транспортен анализ на трафика в района, на този участък - най-натовареният,..

публикувано на 26.08.24 в 11:16

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепване на Украинската православна църква

Българският патриарх и митрополит на Софийска митрополия Негово светейшество Даниил призова вярващите в Перник да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинската православна църква. Патриарх Даниил оглави отслужената днес света литургия в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”. В проповедта си пред десетките вярващи, дошли в храма,..

публикувано на 26.08.24 в 09:19

През уикенда ще е слънчево, в София – до 32°. От понеделник – леки дъждове

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В събота ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 23.08.24 в 17:20
Васил Терзиев

Кметът Терзиев иска компенсации от държавата заради безплатните карти на децата за градския транспорт

Кметът на София Васил Терзиев настоява държавата да компенсира финансово Столичната община, която беше задължена да въведе безплатни карти за пътуване в градския транспорт на децата до 14-годишна възраст.  До този момент има недостиг от 28 милиона лева и няма как те да бъдат покрити от бюджета на общината за тази година, каза Терзиев: "Ако те..

публикувано на 23.08.24 в 16:20