Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Кирилов: Най-ефективният начин на учене е един от друг

Снимка: My Education Club

Калоян Кирилов е предприемач с над 20-годишен опит. Той развива два стартъпа у нас. На базата на своя опит той пише книгата “Стартъп в BG”. Книгата проследява подробно живота на стартиращия бизнес от идеята, през разработването и до изхода на проекта.

Успехът на един стартъп зависи от идеята, продукта, екипа, изпълнението, а също и късмета, каза пред Радио София Калоян Кирилов. Той коментира промените в бизнес средата в условията на пандемия, като посочи, че най-изразеното негативно влияние за стартъпите е повишената предпазливост от страна на инвеститорите, които по принцип финансират този вид предприятия. Предпазливост има дори сред потребителите, които използват услугите на стартъпите.


Извеждайки поуките от бързото прилагане на дистанционно обучение, Калоян Кирилов изтъкна, че не толкова технологиите решават проблемите в образованието, а начинът, по който се учи. Най-ефективният начин за учене е този, при който хората се учат един от друг. Затова е важно да се обърне много по-голямо внимание на придобиването на знания при възрастните, усъвършенстването през целия живот. Компаниите все повече наблягат на уменията и знанията. Това води и до установяването на здрави взаимоотношения между хората, защото те трябва да се установяват на ценности и желанието за нови знания. 

Повече подробности за тънкостите при развитието на стартъпите и модерните форми на образование можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Калоян Кирилов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ранната профилактика на комуникативните нарушения при децата е решаваща за развитието на речта

Ранната профилактика на комуникативните нарушения при децата е изключително важна, смята логопедът Боряна Мургина. По думите й, именно тя има решаващо значение за нормалното развитие на детската реч. Пред Радио София тя обясни, чепрез последните 5 години случаите на деца с комуникативни нарушения са се увеличили драстично. „Ако преди сме работили с..

публикувано на 16.04.24 в 14:53
Кадър от спектакъла

Театър-лаборатория "Алма Алтер" започва нова серия срещи с публиката под надслов "Нощта на...."

Целта на стартиращия проект "Нощта на..." на Театър-лаборатория "Алма Алтер" е да покаже богатството на всеки актьор, палитрата му от възможности, да преброди през различни автори, епохи и представления и да остане себе си. Една мозайка от кариерата на всеки, която ще завърши на сладък разговор и чаша вино. Първата от срещите е с талантливия незрящ..

публикувано на 16.04.24 в 14:05

Излезе втората част на книгата "Османските потайности: Еничарите"

Излезе втората част на книгата „Османските потайности: Еничарите“ на Ибрахим Карахасан-Чънар. В нея читателите ще се запознаят с историческо изследване за еничарството - за създаването, разцвета и ликвидацията на най-ухажваната политическа и военна сила в Османската империя. Както и първата част на книгата "Османските потайности: Харемът", Ибрахим..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Фестивалът на българското кино "Васил Гендов" започва с прожекции на 1 май

Съюзът на българските филмови дейци (СБФД) обяви номинациите за тазгодишното издание на Националния фестивал на българското кино "Васил Гендов", на който се връчват и едноименните награди на Съюза. Стремежът е да бъдат показани всички най-добри постижения от изминалата година във всяка една област на седмото изкуство, отбеляза пред..

публикувано на 16.04.24 в 11:51

Чака ли ви се до септември за "Hug or handshake"?

публикувано на 16.04.24 в 10:25

Тротоарът до парк "Възраждане" ще е напълно завършен до 2 седмици

Предвижда се обновяване на тротоари по ул. "Стефан Стамболов", както и при улиците "Пиротска" и "Христо Ботев". Финансирането е осигурено от Столичната община и от районната администрация. Почти целият район е в синя или зелена зона за паркиране , припомни още кметът Илиев: " Гледаме всеки нарушител да бъде санкциониран. Съдействат ни и от..

публикувано на 16.04.24 в 08:48

12 часа без вода остават в части от София и селата Герман и Кокаляне

Във връзка с подмяна на спирателен кран по ул. „Бели Дунав“, ж.к. „ Надежда -3“ от Софийска вода предупреждават, че днес (16 април) се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ж.к. „Надежда-1“ ж.к. „Надежда-3“ ж.к. „Връбница-1“ Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по..

публикувано на 16.04.24 в 07:50