Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

12 август - Ден на отворените врати за младите

Снимка: sportnasofia2000.com

На 12 август Столичната община организира Ден на отворените врати, посветен на обявения от ООН Международен ден на младите хора. Музеи и културни центрове ще са със свободен вход, ще бъдат организирани безплатни занимания по спорт и интереси за всички на възраст от 15 до 29 години. Ще бъдат представени различни дейности за подкрепа, изява и реализация на младите в София.  Ще бъдат отличени активни младежи доброволци, ментори и обучители от Младежка съдийска академия и Младежка академия „Здравно и гражданско образование“ на Столична община.

Програмата включва:

- безплатни спортни занимания по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и др., организирани съвместно с Център за подкрепа на личностно развитие – Спортна школа „София“ и „Спортна София 2000“ ЕАД в „Спортна София“, парк "Възраждане" – Зона Б5, от 10 до 16 часа.

- демонстрации по стрийт фитнес, организирани съвместно със Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес Street Workout Bulgaria в парк "Герена" (до стадион "Герена") от 10 до 12 часа.

Арт работилници за развитие на таланта, творческите умения и  личностното развитие на младите хора в Център за изкуство, култура и образование „София“ – филиал „Надежда“ от 10 до 16 часа, а от 18 ч. празнична програма с участието на изявени таланти от Центъра

- вход свободен за разглеждане на постоянната и временната експозиция в централната сграда на Регионалния исторически музей - София от 14 до 17 часа.

- от 13 до 15 часа ще бъде отворена гореща линия за въпроси към д-р Радосвета Стаменкова – изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве по теми, свързани със здравно образование и здравна превенция на тел 0887 263 329.

- представяне на възможности за подкрепа на младежки дейности по програми за проектно финансиране и инициативи ще има от 13 до 15 часа в Дирекция "Спорт и младежки дейности".

Всички събития ще се проведат при спазване на необходимите засилени противоепидемични мерки в съответствие с указанията на официалните власти и вътрешни процедури за работа във връзка с Covid-19.Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха обновената Японска градина в столичния зоопарк

Днес в столичния зоопарк официално беше открита обновената Японска градина . Основният принцип на Японската градина е чувството за спокойствие и почивка, съзерцанието на природата и миниатюризацията. Японските градински майстори възпроизвеждат природата на малък участък със сравнително ограничени средства. Изображението на природата е в..

публикувано на 15.06.21 в 16:53

SoFest от 17 до 20 юни в кино Кабана

Четири SoFest вечери, наситени с много забавления, концерти, театрални, поетични, танцови и комедийни спектакли ни очакват от 17 до 20 юни в кино Кабана . Събитието събира на една сцена творци, артисти и изпълнители от световна величина. Подробности за предстоящия фестивал SoFest , чуйте в интервюто на Катя Василева с Ангелина Осенска от..

публикувано на 15.06.21 в 16:17

Бранимир Миланов: Необходимо е удължаване на мярката 60/40, туристическите ни комплекси са полупразни

Необходимо е удължаване на мярката 60/40 , поне до края на сезона, както и промяна на условията по нея. Това каза в ефира на радио София Бранимир Миланов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация . „Най-важното в момента са PCR тестовете с румънците, които трябва да бъдат регулирани, дори да отпаднат. С приоритет е..

публикувано на 15.06.21 в 15:45

Музикантите от „SoulBMoll“ издадоха още 7 причини за разширяване на фенската общност

Няма нужда от причини да поканим добри музиканти в Радио София, но в случая за Момчил Косев (китара/вокал), Иван Йорданов (саксофон) и Мартин Бодуров (тромпет) от групата „ SoulBMoll “ е по-различно. Техният нов албум е на около 2 седмици след официалното представяне (беше на 30 май), а заглавието на колекцията изпълнения е „Причини“...

публикувано на 15.06.21 в 15:41
Д-р Гергана Николова

Д-р Гергана Николова: При смяна на населеното място можем да сменим личния си лекар по всяко време

Юни е един от двата месеца в годината (другият е декември), в които можем да сменим личния си лекар. Пациентът първо трябва да избере при кой общопрактикуващ лекар иска да бъде записан и да се свърже с него. Това обясни в ефира на радио София д-р Гергана Николова, член на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и член на..

публикувано на 15.06.21 в 15:07

Притчи и съвети изрежда Джон Софорик в „Заветите на богатия градинар“

Да си представим, че Градината е метафора за нашия престой на земята, ние сме градинарите, а плодородието са парите, които трябва да ни донесат финансова независимост и контрол върху живота ни. Как да се научим да бъдем добри градинари? Колко време ни трябва да се научим да пребиваваме и да обработваме по най-подходящия начин..

публикувано на 15.06.21 в 13:44
Low Heat

Low Heat представи топлия си албум "Summer Solstice EP", не спира да музицира

Музикалният продуцент Low Heat (Боян Бойчев) гостува в „Радиокафе”с най-новия си краткосвирещ албум - "Summer Solstice EP". Ако могат да се смятат за успешни четирите композиции, то е защото не преставам да правя музика, призна самият той в студиото на Радио София. „Ключът е в постоянството.“ В „ Ютюб“ музикантът има канал,..

публикувано на 15.06.21 в 12:46