Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Новото нормално

Информации и идеи за времето, което прекарваме у дома - волю или неволю.
Останете си вкъщи, ама не стойте.
Занимавайте се с дейности, които са полезни за вас, за близките ви, за непознатите, за професионалното ви развитие.

Публикации

Цанко Донков: Да получаваме билет за градския транспорт срещу отпадъци

Една добра градска идея идва от район “Красно село”. Нейният автор Цанко Донков  обясни пред Радио София, че всички сме свидетели как все повече се разтваря ножицата на социалното отчуждение. Вече все по-малко хора общуват помежду си дори само в един..

публикувано на 16.11.20 в 12:31

Социална дистанция по амстердамски

Нидерландско архитектурно студио конструира специални пейки за социално дистанциране, които да бъдат монтирани в парковете на Амстердам и по този начин да не бъдат изгубени личните контакти между хората по време на пандемията, пише в. "Метро". Скамейката..

публикувано на 12.11.20 в 09:13

CV клиника помага на прага на първото работно място

CV клиника напътства млади хора как да напишат своята автобиография, когато кандидатстват за работа, разказа пред Радио София Милена Куманова. Тя отговаря за управление на талантите и подбор за 9 държави от Югоизточна Европа, включително и България,..

публикувано на 10.11.20 в 09:33

Солидарност след атентата във Виена

Няколко дни, след като губи работата си поради икономическата криза, причинена от COVID-19, австриецът Флориан Салигер преживява и терористична атака срещу родния си град Виена. Мъжът е на 40 години, като 10 от тях споделя с българската си съпруга...

публикувано на 06.11.20 в 15:26

Дистанционната работа има и много "странични ефекти"

Кадровата политика на компаниите по време на пандемия е истинско предизвикателство за всички работодатели. Цялата несигурност по отношение на бизнеса и непрекъснато променящите се противоепидемични мерки затрудняват планирането, прогнозирането,..

публикувано на 05.11.20 в 18:44

Антигенни тестове в мобилни пунктове пред болниците

В мобилни пунктове пред големите държавни болници ще могат да се правят бързи антигенни тестове за COVID-19, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов . Тестовете са в процес на договаряне.  В пунктовете ще има лекар, медицинска сестра или..

публикувано на 03.11.20 в 11:10

Международният филмов фестивал "Ранно пиле" ще има онлайн издание

Международният студентски филмов фестивал "Ранно пиле" ще има онлайн издание от 1 до 3 ноември, съобщават организаторите. В годината на коронавирус, заглавията са създадени по време или вдъхновени от карантината. Целта е да се представи различната гледна..

публикувано на 30.10.20 в 16:30

"Място до прозореца" прави по-хубав "Манастирски ливади - запад"

"Място до прозореца“ е проект на художничката Катержина Шеда за софийския квартал "Манастирски ливади - запад", който ще се състои в две части през 2020 и 2021 г. Хората от квартала са поканени да се включат в художествена акция и да споделят..

публикувано на 29.10.20 в 10:04
проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Промяната ще е нов граждански проект, а не нов месия

Дебатите в днешно време се оказват позитивен и полезен начин за разглеждане и анализиране на обществените събития. Поредицата от дебати “За да има демокрацията бъдеще в България” събира студенти, преподаватели и интелектуалци. Тази вечер темата е за..

публикувано на 28.10.20 в 10:50
Диян Стаматов

Диян Стаматов: По-големите ученици да преминат на онлайн обучение

Добре е в големите училища в София гимназиалният етап да премине на дистанционно обучение за няколко седмици, заяви  Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, който е и директор на 119-то Средно училище..

публикувано на 27.10.20 в 14:05