Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добра новина

Кино „Влайкова“ купи дигитален прожекционен апарат след дарителска кампания

Снимка: Архив

Дарителската кампания  за закупуване на нов прожекционен апарат за легендарното кино „Влайкова“ приключва успешно, съобщи радостен режисьорът Олег Ковачев пред Радио София.

„Чудото стана. Над 350 души участваха. Всеки даде кой колкото може. Събраната сума надхвърля с малко 73 хиляди лева. С тези пари купихме дигиталната машина, без която киното бавно, но сигурно изпадаше в кома. Вече можем да показваме всички филми, които влизат в България, и то в изключително качество.“

Олег Ковачев обеща скоро децата да гледат анимациите си с 3D очила.

И покани всички дарители на 10 октомври от 18 ч., както и артистите, които подкрепиха инициативата, на които ще им се благодари със специална прожекция.

„Влайкова“ да ставане като кината в моловете, но освен български и европейски филми в програмата ще присъстват и касови заглавия, за да може читалището да се издържа, допълни режисьорът.

Чуйте целия разговор с него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

кино

Кино "Влайкова" с първа прожекция след извънредното положение

Кино “Влайкова”, едно от малкото останали кина в София извън мултиплексите, отваря врати днес. В кинозалата ще бъдат допускани до 30 души, според изискванията в антиепидемичните мерки, при общ капацитет на салона 100 места.  Режисьорът Олег Ковачев ,..

публикувано на 15.05.20 в 11:36
ВИЖТЕ ОЩЕ

Коалиция за климата-България: Страната ни изостава значително в екологичните политики

Превенцията и адаптацията към климатичните промени са водещи за начините, по които се справяме с тези кризи. Това отбелязаха редица организации и сдружения, обединени в Коалиция за климата - България, на пресконференция през днешния ден. Те..

публикувано на 30.07.24 в 18:07
Пламен Димов от

Пламен Димов с обич за оперното и оперетно изкуство, с признателност към маестро Карталов

Пламен Димов е артист, занимаващ се с оперно пеене. Любовта към оперетното изкуство се заражда в ранните му години и става реалност в МДТ Велико Търново. Там стъпва плахо, с голямо страхопочитание на сцената. „Когато започнах от малки, дори..

публикувано на 30.07.24 в 17:18

Увеличават се измамите на потребители, търсещи краткосрочно финансиране

За увеличен брой измамени потребители, търсещи предоставяне на краткосрочно финансиране, алармират от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Най-често се правят опити за реклама на потребителско кредитиране в социалните мрежи,..

публикувано на 30.07.24 в 16:38
„Съседите отгоре“ ще се играе на 5 септември

8 представления в Борисовата градина през Театралното лято

Лятото в София ще бъде театрално през август и септември. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на едни от хитовите представления под открито небе в Борисовата градина. Ще можем да се насладим на 8 представления..

публикувано на 30.07.24 в 15:55
Павел Вълчев

Павел Вълчев: Политическата криза води до вътрешни катаклизми в партиите

Парламентарната група на "Има такъв народ" получи последната възможност да формира кабинет. В понеделник президентът Румен Радев връчи на формацията третия проучвателен мандат. Днес се проведе и първата от поредицата срещи, организирани от ИТН в..

публикувано на 30.07.24 в 15:26
Фронтменът Кубрат Аргилашки

"Спални места" издаде албум с поп музика, траш метъл, хардкор... - всичко

Пънк триото "Спални места" представи новия си трети студиен албум, който излезе преди дни и носи името на групата - "Спални места". В предаването “Радиокафе“ гост беше фронтменът Кубрат Аргилашки , който ни донесе свеж полъх от фестивала "Hills of..

публикувано на 30.07.24 в 12:50
Една от снимките в изложбата

"Сънувам на български" - казват хората във фотопроекта на Михаела Аройо

Първото цялостно представяне на дългосрочния фотографски проект на Михаела Аройо, посветен на бесарабските българи в Молдова и Украйна , ще може да се види галерия "Синтезис". Изложбата "Сънувам на български" на младата документална..

публикувано на 30.07.24 в 11:50