Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Време е да възстановим връзката с "олтара" на душата си

Ерата на Водолея вече дава тласък на големите промени

Снимка: https://pixabay.com/

Големите промени през последните десетилетия, познати с термина “глобализация”, се извършват под знака на Водолея, каза пред Радио София музикантът, журналист и астролог Андрей Грива.

Астрологично Ерата на Водолея е една дългоочаквана епоха, която ще продължи 2160 години. Пролетното равноденствие се премества точно на такъв период в различен знак. 

Учителят Дънов казва на 22 март 1914 година “От днес започва Епохата на Водолея”, а  за нас развиделяването ще бъде бавно в продължение на 300 години, 100 от които минаха, обясни Галя Герасимова, журналист и автор в списание “8”.

"Водолеят е знак, който се управлява от Уран, а самото име на тази планета на гръцки означава “небе”. Затова сега предстои да върнем небето в нас. Небето е свързано с повече светлина, а светлината - с мисълта, съответно образованието, културата, споделянето и дишането на чистия въздух," добави Герасимова. Водолеят е свързан с осъзнаването на факта, че сме едно цяло, защото епохата на крайния индивидуализъм, материализъм и консуматорство е приключила.

Андрей Грива с водещата Ива Дойчинова

Андрей Грива обърна внимание, че може да се каже, че астрологията е най-древната наука, защото винаги има една космогония, която откриваме във всички видове религии. Когато имаме един човек, който се изразява като духовно същество в себе си, то носи посланието на това, което се случва в космическия свят. От 2021 година астролозите очаква различна промяна, защото Сатурн и Юпитер ще имат 200-годишния си цикъл на съвпад и ще бъдат само във въздушни знаци. Тези две най-големи планети в Слънчевата система са устойчивите величини, които променят кардинално облика, а досега те са били само в земните знаци.

"Хората трябва да проявят разумност и да говорим за общочовешки ценности. Виждаме, че целият свят има желание за промени в екологията, икономиката. Политическите модели вече се изчерпват," посочи Грива.

"Не е имало такъв “стоп кадър”, в който е попаднало цялото човечество", коментира Герасимова. "Ако гледаме символите, това спиране на нещо външно има две основни послания. Едното е, за да се опитаме да погледнем навътре, защото външното е станало по-важно. Другото е, че всяка една нова епоха, нова култура, нов цивилизационен импулс започва с някаква криза. Така най-лесно човек се разплаща с всички натрупани “отклонения от истинността”, изтича една мътилка и имаме възможност да започнем начисто." 

Някъде в бързането, амбициите и алчността си сме изгубили връзка с "олтара на душата", каза в заключение Галя Герасимова.

Чуйте интервюто на Ива Дойчинова с Галя Герасимова и Андрей Грива. 
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хранителен режим помага в борбата срещу рака

Учени от Великобритания доказаха, че спазването на хранителен режим помага при лечението на рак, съобщава „Дейли Мейл“. Развитието на раковите клетки се дължи на аминокиселината серин, която участва в строежа на почти всички протеини и се съдържа в месото, рибата и яйцата. Резултатите от проведени експерименти показват, че диета с ниско съдържание на..

публикувано на 15.01.21 в 19:25

Деан Статулов: Българското кино много добре се адаптира към съвременните условия

Кино по пантофи, пред телевизора в хола - това все още е алтернативата при затворените киносалони. Това, разбира се, не пречи на ентусиазма на кинолюбителите. През изминалата седмица един филм-копродукция между България и Германия, направи своята първа премиера пред стрийм платформа, нещо което не се е случвало досега в страната. Сега, заради..

публикувано на 15.01.21 в 19:11

И студенти, и преподаватели в ТУ-София очакват присъствените часове

Как студентите се справят с обучението си в ситуацията и времето, когато мерките против разпространението на коронавиуса налагат ограничения и принуждават много висши училища да разчитат на дигитално провеждане на лекции и упражнения? Условията са различни не само заради нееднаквите възможности на университетите, но и заради спецификите на..

публикувано на 15.01.21 в 17:05

Добротворци: Да нахраним освен телата и душите на хората с добро отношение и внимание

Събитията от 2020 г. дадоха много възможности на хората, които имат желание да помагат на изпаднали в нужда хора и животни, да го направят. През годината се появиха и много нови кампании, в които се включиха много хора и организации. Над 8 години екипи на Фондация “Деца на България” провеждат ежеседмични срещи с възрастни хора в старчески домове. Част..

публикувано на 15.01.21 в 16:57
Мира Радева

Слави Трифонов може да привлече гласове от електоралната периферия

Ситуацията с Covid-19 отдавна надхвърли чисто здравните аспекти. Има много сериозно напрежение в обществото, което е породено и от тази ситуация. Обедняването, забавянето на икономическите процеси представлява рязка промяна на нагласите и стереотипите, която трудно се приема на психологическо ниво. Ефектите от тази ситуация тепърва ще се засилват,..

публикувано на 15.01.21 в 15:25

Светозар Съев: Видимо борбата срещу статуквото е много сериозна

Седемнадесет политически партии и граждански организации обмислят общо явяване на парламентарните избори. Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП "Ние, Гражданите" Светозар Съев . Обединяващото звено между всички седемнадесет партии и граждански сдружения е участието им в..

публикувано на 15.01.21 в 15:19

Тестът на Майерс Бригс ви дава шанс за успехи, ако използвате силните си страни

„Досега не съм срещал хора, които да не са впечатлени колко е точен този тест.“ Не става дума за проверка на знанията в училище, а за личностен тест и когато чуете това от устата на специалист, няма как да останете безразличен. Става дума за „ 16 personalities “ - тест на Майерс Бригс (Myers Brrigs) и напоследък става толкова..

публикувано на 15.01.21 в 14:39