Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лео Бианки с откровена книга за живота си

"Моят път. Един италианец, намерил себе си в България" от Лео Бианки, под редакцията на Георги Тошев, е книга, която можем да добавим в личната си колекция по празниците или да подарим на приятел.

Благодарение на добрия разказвач Георги Тошев, можем да се потопим в живота на Леонардо Бианки - лошо момче в своето детство, младеж, преминал през трудности и обрати, а днес модел за подражание - баща, съпруг, работодател, човек, заставащ зад смислени каузи.

“Човек, ако иска нещо, просто трябва да си го вземе, но винаги с уважение. С тази книга станах прозрачен пред всички. Идеята на книгата е да покажа на хората и на моите деца, през колко неща съм минал, колко грешки съм видял”, казва Лео Бианки.

Без съмнение това е вдъхновяваща история за смисъла на семейството и приятелството, търсенето на личната мисия и любовта, която променя към по-добро.

Чуйте целия разговор на Катя Василева с Лео Бианки в звуковия файл.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празникът на черешата в Кюстендил събира производители и занаятчии от цялата страна

От 1896 г. Кюстендил е удостоен със званието “Майка на българското овощарство” . Всяка година градът посвещава няколко дни от месец юни на кюстендилската череша. Празникът на Кюстендилската череша ще се проведе на 25, 26 и 27.06.2021 г. на площад „Велбъжд“ . Акцент на празника е изложбата-базар на череши и черешови произведения.  „Три..

публикувано на 24.06.21 в 12:13

Еньовден - култът към слънцето и силата на лековитите билки

Българската православна църква днес празнува Рождението на Св. Йоан Кръстител . На 24 юни в българския народен календар се отбелязва Еньовден - ден на Слънцето . Старите българи са вярвали, че при изгрев на днешния ден „слънцето трепти“ . Счита се, че набраните по това време билки имат най-лековита сила . „Това е празник на..

публикувано на 24.06.21 в 11:48

Рекордни 41 двойки царски орли в България

През 70-те години на миналия век, гнездата на царския орел в България са били само три. Благодарение на природозащитниците, днес те са рекордните 41 .  От застрашения вид царски орел са открити нови шест двойки. "Само за този сезон имаме рекорден брой от 35 през миналата година - на 41 сега , което е обнадеждаващо за вида в България...

публикувано на 24.06.21 в 11:27
Васил Левски

Увековечават Васил Левски с ръкописен шрифт

Претворявайки част от културно-историческото наследство , завещано от националните ни герои, от Националната картова и платежна схема се опитват да съживяват спомена за техните велики дела, казват участниците в един уникален за България проект. Проектът е посветен на дигитализиране на почерка на Васил Левски , съобщи е ефира на радио София..

публикувано на 24.06.21 в 10:54

Ремонтът на Северния парк показва корупционни практики

Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к. “Свобода”, който започна през 2017 г. е рутинен за Столичната община. От Гражданската инициатива “Спаси София” през 2019 г. са направили проверка на това колко реалистични са цените на ремонта, като проверката установява фрапиращи разлики от 2-3-4 пъти по-високи цени за елементи за парковото..

публикувано на 24.06.21 в 10:25

Пет препоръки за по-дълъг и пълноценен живот

На Земята съществуват пет „сини зони” с максимална продължителност на човешкия живот – японският остров Окинава, италианският Сардиния, гръцкият Икария, полуостров Никоя в Коста Рика и град Лома Линда в Калифорния. Това твърди Федерика Амати - лекар и учен. Според нея, ако се спазват пет препоръки може да се увеличи продължителността на живота с 10..

публикувано на 24.06.21 в 09:18
Йоан Кръстител

Православната църква празнува рождението на Св. Йоан Кръстител

Българската православна църква празнува на днешния ден рождението на Св. Йоан Кръстител, наричан още Предтеча Господен заради това, че подготвил пътя за появяването на Спасителя, а по-късно сам го кръстил във водите на река Йордан. Йоан се родил в дните на цар Ирод, в семейството на свещеника Захарий и жена му Елисавета, която била братовчедка на св...

публикувано на 24.06.21 в 08:35