Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦГМ ще ремонтира тротоарите, но когато има финансова възможност

Снимка: Георги Нейков, БНР
От 4 януари влезе в сила разширението с новите части на „Зелена зона“ в районите „Слатина“ - кв.“Яворов“ и „Триадица“ - кв. “Иван Вазов“. Плащането на винетния стикер става единствено и само след получаване на официално одобрение. 

Много хора са изчакали последния момент, за да си подадат документите за винетен стикер, чиято процедура е по-бавна, защото се правят проверки и хората са останали без възможност да паркират безпроблемно пред домовете си, защото няма гратисен период от страна на ЦГМ.

“Имаме оплаквания в нашите офиси, че получават на имейла съобщение, че документите им ще бъдат обработени до 15 дни. Това всъщност е срокът, който Наредба за организацията на движението на територията на Столичната община изисква да сме приключили с дадената преписка, но не допускаме 15 дни да чака заявителят, за да ползва тази услуга. Стараем се до 2-3 дни да сме обработили данните”, казва Румяна Милова - член на борда на директорите на Центъра за градска мобилност.  

Когато трябва да се предостави някакъв допълнителен документ, периодът може да се удължи, затова е важно столичани да са си подготвили документите и да ги пуснат навреме. “Към момента нямаме забавяне на обработката на документи”, увери Румяна Милова.

Тротоарите, които са в местата с активна синя или зелена зона, са оградени с колчета, чиято цена за бройка е 78 лв. - сума, която Румяна Милова потвърди, но каза, че е по стар договор. Каква е цената на колчетата, които ще се поставят сега, все още не е ясно, но цената ще е по-ниска, според нея.
Милова е убедена, че има смисъл от поставянето на такива колчета, защото те предпазват тротоарите от автомобилите, които паркират там и разбиват дори и ремонтираните или обновени пешеходни зони.

“Имахме програма, по която ремонтирахме тротоари. Беше ни възложено от Столичния общински съвет, тъй като това не е присъща за ЦГМ дейност, част от приходите, при финансова възможност, да бъдат изразходвани за ремонт на тротоари. В тази ситуация на криза, тази година няма как да инвестираме в ремонт на тротоари, но се надявам, че като премине пандемията, финансовите ни възможности ще позволят да продължим с такива ремонти не само на тротоари, но и на площи за паркиране”, допълни Румяна Милова.

Чуйте целия разговор на Константин Лавсов и Лили Големинова в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимки: divotvortsi.bg

На Дендрариума на Витоша се събират свидетели на събуждането на гората

В края на седмицата приключенците от "ДивоТворци" канят малки и големи да учат и да се забавляват на Витошкия Дендрариум и околните пътеки. Събитието на 27-28 април (събота и неделя, от 09:00 ч. до 16:30 ч.) е предназначено и за родители, и за деца, подчертават организаторите. Сред тях са Петър Будинов и Янко Морунов, които дадоха..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Прокуратурата е отказала наказателно производство срещу директора на "Пирогов"

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров заради липса на данни за престъпление. Това съобщиха от здравното министерство. Преди няколко месеца бившият здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушения, констатирани от звеното "Вътрешен одит" на..

публикувано на 24.04.24 в 13:09
Владимир Дръндаревски

Владимир Дръндаревски представя "Книга за щастието"

"Книга за щастието" е първата в света завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно, достъпно и пълномащабно понятието "щастие". Книгата дава точните понятия свързани с щастието, развива уникална теория разкриваща неговите нюанси в живота и най-важното - дава конкретните решения на всичко, свързано с щастието. Тя ще ви помогне да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:01

С 1% започва всяка промяна

100 подкрепени каузи и 1 милион лева събрани за благотворителност за за 8 години е постижение, което си заслужава да бъде отличено и споделено. Повод за това има сдружението "Един процент промяна". За тази вечер организацията е поканила дарители, бенефициенти, както и вдъхновители, сред които и Джон-Пол Флинтофф - писател,..

публикувано на 24.04.24 в 12:44

"Ти знаеш" е новата песен на LATIDA

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 24.04.24 в 12:43