Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Д-р Кирил Калев: Можем да проявим талантите си с убеденост и усилия

Снимка: Кирчо Стоичков

Съществуват девет таланта (интелигентности) във всеки от нас, които ако умело развиваме, ще можем да се реализираме пълноценно. За това обаче трябва да имаме нагласата и желанието, да променяме мисленето си към креативност и положително отношение към всичко около нас.

За всичко това пред Радио София говори д-р Кирил Калев – експерт по комуникации, медии и коучинг.

„Хора като Теодор Ушев се стигнали до професионални висоти, дръзват да посегнат и към друг ресурс, за да започнат и да се занимават с нещо друго“, коментира Калев. И обясни, че за целта човек трябва да мине през убеждението, провокацията, мотивацията, усилията за креативност.

Важното е всеки да определи кое му е интересно, приятно му е да го прави, но не смее да се захване сериозно с него. И след това да бъде смел, да дръзне да работи в тази насока, да развива съответните качества и таланти.

Това ще ви даде не само удовлетворение, но и самочувствие.

9-те интелигентности, формулирани и от американския психолог Хауърд Гарднър, са: лингвистична – способността да се оперира с думи както устно, така и писмено; логико-математическа – способността да се оперира с числа и да се мисли рационално; музикална; телесно-кинестетична – за спор, танци, работа с ръце; визуално-пространствена, дарба, характерна за художници, архитекти, дизайнери; междуличностна; вътреличностна; натуралистична; екзистенциална.

Кирил Калев е сертифициран обучител по комуникации. Бил е посланик в Австрия, директор на програма „Христо Ботев“ на БНР, издал е книга („Традиция и бъдеще – 120 години дипломатически отношения между България и Австрия), както и 3 албума със свои песни.

Чуйте разговора на Ива Дойчинова с Кирил Калев.

БНР подкасти:

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изборният ден протича без нарушения в 15-о СУ в “Надежда“ 2

Изборният ден протича без нарушения в 15-о СУ в “Надежда“ 2, съобщи репортерът на Радио София Яна Спиридонова. „Един от членовете на СИК ми сподели, че младите хора гласуват предимно с хартиена бюлетина. Изненадващо е може би, защото сме очаквали точно обратното да бъде, но важното е да се гласува, няма значение по какъв начин“, каза Яна..

публикувано на 02.04.23 в 13:09

Ниска избирателна активност в столичния район “Надежда“

Ниска е избирателната активност в столичния район „Надежда“, съобщи репортерът на Радио София Божидар Янев. Той добави, че е изравнен начина на гласуване – с машина и с хартиена бюлетина. „Прави впечатление, че в 16-о училище много родители с малки деца идват, за да им покажат, че това е важно. В някои от секциите обаче има само по около 70..

публикувано на 02.04.23 в 12:42

7% е избирателната активност в община Самоков към 11.00 часа

Спокойно протича изборният ден в Самоков, съобщи за Радио София секретарят на общината Ангелина Вангелова. Разкрити са общо 66 избирателни секции, една от които е подвижна. „Към момента са гласували малко над 2300 души, което представлява избирателна активност около 7%. Няма изненади – нито са по-малко, нито повече. Към 11.00 часа това е..

публикувано на 02.04.23 в 12:01
снимката е илюстративна

3 избирателни секции са разкрити в ОУ № 200 "Отец Паисий“ в с. Лозен

3 избирателни секции са разкрити в основно училище № 200 „Отец Паисий“, в най-голямото българско село – Лозен, съобщи репортерът на Радио София Ана Попова. „По две урни има във всяка секция - една за машинното гласуване и една за гласуващите с хартиени бюлетини. По наблюдение на Цвета Деянова, която е председател на 13-а секция, до момента..

публикувано на 02.04.23 в 11:38

3,6% е избирателната активност в страната към 09.00 часа

3,6% е избирателната активност в страната към 09.00 часа, съобщи за Радио София Яница Петкова от  "Галъп интернешънъл болкан", партньор на БНР в изборния ден.  „Тя съвпада с тази, която сме регистрирали на изборите през октомври миналата година. Ниска е на този етап избирателната активност. Възползвам да се да призова българите да излязат..

публикувано на 02.04.23 в 11:19
снимката е илюстративна

Ниска избирателна активност на българите в Берлин към 10.00 часа

Изключително ниска е избирателната активност на българите, които гласуват в изборна секция Берлин 1. Това каза пред Радио София председателят на секцията Катя Костова. „По принцип са възможни изненади. Според мен, обаче малко очаквани. От опит мога да кажа, че толкова ниска избирателна активност до този момент, във всичките над 15..

публикувано на 02.04.23 в 10:36

11 избирателни секции са разкрити в 5-о ОУ в кв. “Павлово“

Спокойно, навреме и без проблеми започна изборният ден в София. В ранните часове на деня избирателната активност е ниска, но това е нормално споделиха членове на СИК. На входа на училищата гражданите, които носят раница или багаж, се проверяват за взривни вещества, както и по-съмнителни лица, информира служител на криминална полиция. В 5-о ОУ..

публикувано на 02.04.23 в 10:16