Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Явор Маринов: Всеки спорт на открито е полезен за здравето

Снимка: БГНЕС
Всеки един спорт на открито е полезен за здравето. Относно кънките - те са като всеки един друг спорт - хубаво е да се практикува, хубаво е заради натоварването на цялото тяло, тъй като не е фиксирано върху краката или ръцете, а се използва цялото тяло, раздвижва се цялата мускулатура, казва Явор Маринов - управител на Ледена пързалка “Юнак”


Освен укрепване на физическото състояние на хората, спортовете на открито доказано подобряват и психическото състояние на хората. 

Пързалката “Юнак” е любимо място на много семейства, които през почивните дни могат да заведат децата си (над 3-годишна възраст) да покарат кънки. Там има и учители, които могат да ги тренират, а децата да прекарат няколко часа в забавление.

“Направихме всичко възможно да върнем пързалката такава, каквато е била и по-съвременна разбира се. Отново сме насочени към семейства с деца. Има инструктори, които на място се занимават с деца. Те са лицензирани инструктори към Национална спортна академия”, казва още Явор Маринов.

Повече за спорта на открито и карането на кънки чуйте целия разговор на Яна Спиридонова.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Детето чува повече, ако родителят му говори спокойно

Семейството не е просто механичен сбор от членовете му. Те е нещо повече, друга система с допълнителни функции и значение, обясни пред Радио София клиничният психолог София Димитрова . Най-важно е спокойното отношение и добрия тон, както и личният пример на родителите и тяхното отношение към света, който децата възприемат. " Важно е да сме..

публикувано на 01.03.21 в 18:51

Тръгна нов сайт за изкуство, създателите обещават и вестник след 2 седмици

Проект на млади амбициозни хора, повлияни от желанието си изкуството да се представя на повече платформи, доведе до раждането на новия сайт The Balkan Exibit . "Основната не идея е да помогнем на всеки артист, който търси платформа, за да изрази себе си. В сайта има различни секции. Платформатна ще помага на артистите да..

публикувано на 01.03.21 в 18:09

Оптимизация на линиите на градския транспорт и велоалеи ще намалят колите

София е сред европейските градове с най-много автомобили на глава от населението , а делът на колоездачите е нисък. Това показват данните от последния анализ на общинското предприятие „Софияплан“. Хората избират маршрут и начин на придвижване, които са им удобни. Неправолинейността в линиите на градския транспорт е причина да им се търси..

публикувано на 01.03.21 в 16:54

"Минус" - първият пърформанс от серията “Spring of Rite”

"Минус" е първият пърформанс от серията “Spring of Rite” , на младата хореографка Неда Ружева - Soма , която твори без ограничения и предразсъдъци. Пърформансът ще се състои на 1 март от 19.00 часа в галерия “Доза”. Той е вдъхновен от емблематичната руска балетна пиеса "Пролетно Тайнство" (Rite of Spring), "Минус" е посветен на техно културата,..

публикувано на 01.03.21 в 16:27

Кадри от туризма ще протестират пред Министерския съвет на 2 март

Членове на Обединение „Бъдеще за туризма“ излизат на протест на 2 март от 11 ч. пред Министерския съвет . Н адсловът е „Туризъм 2021: Да оцелеем на инат“ . От бранша напомниха пред Радио София, че това е сегментът, който вече година не работи (от 13 март). Не коментираме за оцеляването на туроператорите. На протеста поставяме..

публикувано на 01.03.21 в 16:11

Преките чуждестранни инвестиции намаляват, но компаниите реинвестират печалбата си у нас

Преките чуждестранни инвестиции през 2020 година достигат 562 млн. евро, по данни на БНБ. Данните за 2019 г. показват 1,1 млрд. евро. “Това са предварителни данни и през тази година те най-вероятно ще претърпят някакви сериозни корекции. Освен това тези данни са нетен поток на преките чуждестранни инвестиции, защото привлечените инвестиции на практика..

публикувано на 01.03.21 в 15:12

В „Нови Искър“ оплетоха мартеница с дължина над 25 километра

Нов рекорд поставиха ученици, баби и членове на читалищни самодейци в район „Нови Искър“. Целта им беше да бият своя предишен рекорд от 2012 година, когато усукаха 7562 метра от традиционния червен и бял конец. Сегашната дължина надмина повече от два пъти първоначалното намерение (10 000 м). Измерванията са показали, че тазгодишната..

публикувано на 01.03.21 в 14:07