Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Богдан Русев издаде нова книга - "P.S. Някой трябва да плати"

Снимка: Издателство "Сиела"

Нова книга издаде писателят Богдан Русев - става дума за криминалния роман “P.S. Някой трябва да плати”, който доскоро беше аудиосериал. 

“Това беше първият български аудиосериал, който е създаден специално за Storytel", разказва писателят Богдан Русев. Книжното издание излиза под бранда на "Сиела".

Историята се движи в две линии във времето. Едната е в началото на 2000 г., а другата е 10 години по-рано, като в един момент се разбира, че героите от едната и другата линия са едни и същи лица, които вече имат нова самоличност.

В историята от 2000 г., хората пристигат на екзотичен остров, който е като старчески дом за закоравели престъпници.
Фабулата в романа не е като на сериозна кримка, а по-скоро е със забавен и комедиен сюжет, който писателят оприличава на шпионски трилър.    

“Естествено, че съм се вдъхновявал от някакви неща, които съм виждал, но повечето са такива, които съм виждал по филмите”, казва Богдан Русев и си признава, че през цялото време се е забавлявал истински докато пише книгата

За времето, когато започва да пише в сп. “Егоист”, Богдан Русев казва, че за него това е била невероятна школа. “Аз не бях съвсем прохождащ в писането, защото преди това бях написал доста книги - игри, но имах невероятния шанс първото ми работно място да е “Егоист”. Научих страшно много от тези хора”, коментира той и добавя, че това е проект, който е съществувал в някаква капсула.

“Беше един проект, много във времето си и за времето си. Беше изключително важен. В известен смисъл формира вкусовете на едно поколение”, допълва той.

Възможно ли е един писател да се издържа само от писане в България - чуйте в разговора на Ива Дойчинова.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възползвайте се от предимствата на подкастите на БНР

От около година подкастите са важна част от съдържанието, което БНР предлага и те се радват на добро търсене и потребление. Има доста интересни предложения и предавания, които се качват в различните стрийминг платформи. Можете да се абонирате, да следите своите теми – препоръча в ефира на Радио София Виктор Бистрев от Дирекция..

обновено на 24.02.21 в 21:47

Значими жени от България и Словакия припомня експозиция в МВнР

Изложбата „Значими жени в историята – от Братислава до Русе“, подредена в Министерството на външните работи (МВнР),   разглежда ролята на жените в обществения, политическия, научния и културния свят. Тя съпоставя и едновременно с това обединява проектите “Жените в историята” на Регионалния исторически музей в Русе и сдружение „Европейски..

публикувано на 24.02.21 в 18:41

Студенти и ученици - заедно в кампания срещу тормоза в училище

Университетският театър НБУ и платформа “Артисти за НЕнасилие” стартират „Дни за борба срещу тормоза в училище“ - онлайн кампания срещу агресията сред подрастващите.  Според данните са от официалните доклади на УНИЦЕФ всеки ден се регистрират Около 30 са случаите на тормоз сред подрастващите. Това провокира артистите от Нов български..

публикувано на 24.02.21 в 17:36
С деца вкъщи е по-трудно да се отдадеш на служебните задачи

Компаниите трябва да разширят дигитализацията, без да изгубят човешкия фактор

Бързото разпространение на дистанционната работа по време на кризата извади на дневен ред въпроси и казуси, с които работници и работодатели до момента не се бяха сблъсквали масово. Сред многото въпроси са: „Чие задължение е това?“ и „Как трябва да се случи?“, „За чия сметка е организирането и оборудването на работно място вкъщи?“, „Как може..

публикувано на 24.02.21 в 17:01

Д-р Златко Димитров: Приелите ваксината трябва да бъдат наблюдавани поне 30 минути

Нежеланите реакции се делят на два основни вида - едните са фармакологични и са предвидими, като са описани в листовките на лекарствата и алергични, които спадат към клас непредвидими алергични реакции, обяснява д-р Златко Димитров - педиатър и алерголог и зам.-председател на Българското дружество по алергология. В момента в ЕС са одобрени три..

публикувано на 24.02.21 в 17:00

Пиесата "Краят на градината" - една история, която Чехов не разказа

Чехов е любим на всички автор, който винаги звучи по-различен начин в различните интерпретации на сцената. Пиесата "Краят на градината" е една история, която Чехов не разказа - историята за неговия начин да обича. Премиерата ще бъде на 26.02, от 19.30 на сцената на Сити Марк Арт Център. В представлението участват Десислава Чутуркова и Милен Николов...

публикувано на 24.02.21 в 15:58

Доц. Кирил Карамфилов: Преди ваксинация изследвайте имунния си статус

Хората с хронични сърдечно-съдови заболявания са сред по-рисковите пациенти, ако се заразят с Covid-19. Силно препоръчително е те да се ваксинират. Това изтъкна пред Радио София доц. д-р Кирил Карамфилов , началник на Отделението по инвазивна кардиология в Александровска болница. Той не скри задоволството си от ускоряване на..

публикувано на 24.02.21 в 15:27