Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Специално пред Радио София

Макс Тейлър представи соловия си проект "Creepy Neighbour"

Английският музикант хареса София и набеляза места за свои видеа

Снимка: creepyneighbour.com

"Чувствам се фантастично. Очаквах да бъде много студено, а в София е много приятна пролет."
Това каза в ефира на Радио София английският музикант Макс Тейлър - познат с включването си в проектите Groove Armada и Mika.

Вчера артистът се е разходил към Витоша и е наблюдавал залеза на слънцето. Вдъхновил се е за нови визуални свои решения, докато е в България, както и за следващи видеопроекти.

Той представи и проекта си Creepy Neighbour. Името дълго стояло на десктопа му. В един момент решил, че под този псевдоним може да се изразява по теми, по които иначе се чувства уязвим. И да помага на други хора да се чувстват комфортно в тези сфери.

Със соло проекта си, той се е пуснал в дълбокото, съгласи се Макс Тейлър. Доста време е изпитвал удоволствие от работата с други творци, от реализацията на техни проекти. Но сега си е друго. Получил и подкрепа от близките му колеги музиканти.

„Научил съм, че човек трябва да вложи сърце и душа в това, което прави. Много съм искрен в „Creepy Neighbour“. Когато писах Millionaire Spaceman, се намирах далеч от дома и се замислих за различните гледни точки върху живота, как хората се чувстват на различно място. Като цяло искам да говоря повече за приятелството и как изразяваме себе си“, сподели Тейлър.

Коронавирусната пандемия е шанс за повече студийна работа.
В момента музикантът работи върху два албума в студиото, което са изградили родители му.

„Животът е толкова сложен, че човек у трудно да осъзнае какво иска. Ако разбереш какво е то, трябва със всички сили да се стремиш към него“, припомни си едно от заръките на майка му Макс Тейлър. „Трябва да сме упорити и да обръщаме внимание и на малките детайли.“

Чуйте целия разговор на Боян Бочев с него.

Преводът по време на радиосрещата е на Росица Петкова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мосомище

Мосомище: младите са голямото ни богатство

Гостуваме на едно райско кътче в Югозападна България – Гоцеделчевското село Мос омище . Разказваме повече за историята, традициите и обичаите, за природата  и забележителностите в региона, за минералния извор Топлицата и туристическата дестинация параклиса „Възнесение Господне“ на Светигерската скала. В темата ни въвежда кметът Тодор Либяховски..

публикувано на 03.07.22 в 09:58
Червената къща

Ела, влез и ни виж

Историята на "Червената къща" на ул. "Любен Каравелов" - дом и ателие на "царския" скулптор Андрей Николов. Кристина Туджарова говори за творците, оставили следа в облика на столицата ни: Архитект е Иван Васильов, автор на Народната банка, заедно със скулптора. "Поетът на мрамора и бронза" е започнал като... обущар. Един от първите записани в..

публикувано на 02.07.22 в 16:00

Видимо невидимо

Калина Павлова е позната на слушателите ни с участието си заедно с Вилияна Карушкова в проекта " Серафим ", представен ни миналата година тук. Сега темата е "Невидимата сцена" (Unseen scene): "Заедно с Вилияна се влюбихме в тъмнината, забавянето на темпото и отварянето на сетивата. Всякакви форми на изкуства да се преплитат в тъмнината. За пореден път..

публикувано на 02.07.22 в 15:00
Валери и Доменика

Адресите на любовта - Валери Петров

Валери Петров е плод на любовна история, досущ като тази на Ромео и Жулиета, породена от враждата между Монтеки и Капулети Бащата на писателя - Нисим Юда Меворах е роден в София и е сефарадски евреин. Той е професор по правни науки, специалист по семейно, облигационно и наследствено право, виден адвокат, обществен деятел и дипломат, преподавател..

публикувано на 02.07.22 в 14:00

Бухалът е във всеки един от нас

„Приказка за смелчаците от Орехова гора“ от украинската писателка Катерина Егорушкина с илюстрации на Альона Ястремска. В тази богато илюстрована книжка са разгледани детските страхове, за които възрастните често нямат правилните обяснения и решения – страх от високо, от тъмно, от огън, от ново училище или детска градина, страх от лекаря, от това да..

обновено на 02.07.22 в 12:00
С Елена Василева

Не съм имала време да мисля за щуротии

Елена Василева в разговор за изкуството и спорта, и връзката помежду им .  Елена е позната като Лили от "All Inclusive", участник е във втори сезон на "Игри на волята". Тя е актриса, участваща в постановки от репертоара на театъра в Ботевград, с успешна кариера на модел зад граница, активен спортист - тя е лекоатлет: "Играхме на открита..

публикувано на 02.07.22 в 11:25
С Павел Владимиров

Колкото по-велик е един човек, толкова по-непосредствен е

Павел Владимиров , ТВ-водещ от БНТ ("100 процента будни"), е актьор, участвал в риалити предавания. Разговаряме за филма му, в който си партнира с Мария Бакалова - "Ангели", за интервютата, които е взимал на звездите от "Бързи и яростни" и за представленията в които участва: "Идеята на "Ангели" бе да бъде трилогия. Той е по-разказ на Георги Марков..

публикувано на 02.07.22 в 10:23