Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Специално пред Радио София

Макс Тейлър представи соловия си проект "Creepy Neighbour"

Английският музикант хареса София и набеляза места за свои видеа

Снимка: creepyneighbour.com

"Чувствам се фантастично. Очаквах да бъде много студено, а в София е много приятна пролет."
Това каза в ефира на Радио София английският музикант Макс Тейлър - познат с включването си в проектите Groove Armada и Mika.

Вчера артистът се е разходил към Витоша и е наблюдавал залеза на слънцето. Вдъхновил се е за нови визуални свои решения, докато е в България, както и за следващи видеопроекти.

Той представи и проекта си Creepy Neighbour. Името дълго стояло на десктопа му. В един момент решил, че под този псевдоним може да се изразява по теми, по които иначе се чувства уязвим. И да помага на други хора да се чувстват комфортно в тези сфери.

Със соло проекта си, той се е пуснал в дълбокото, съгласи се Макс Тейлър. Доста време е изпитвал удоволствие от работата с други творци, от реализацията на техни проекти. Но сега си е друго. Получил и подкрепа от близките му колеги музиканти.

„Научил съм, че човек трябва да вложи сърце и душа в това, което прави. Много съм искрен в „Creepy Neighbour“. Когато писах Millionaire Spaceman, се намирах далеч от дома и се замислих за различните гледни точки върху живота, как хората се чувстват на различно място. Като цяло искам да говоря повече за приятелството и как изразяваме себе си“, сподели Тейлър.

Коронавирусната пандемия е шанс за повече студийна работа.
В момента музикантът работи върху два албума в студиото, което са изградили родители му.

„Животът е толкова сложен, че човек у трудно да осъзнае какво иска. Ако разбереш какво е то, трябва със всички сили да се стремиш към него“, припомни си едно от заръките на майка му Макс Тейлър. „Трябва да сме упорити и да обръщаме внимание и на малките детайли.“

Чуйте целия разговор на Боян Бочев с него.

Преводът по време на радиосрещата е на Росица Петкова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест срещу пускане на влакове през кв. „Княжево“, „Горна баня“, „Овча купел“, „Факултета“ и „Гевгелийски“

Граждани от кв. „Княжево“ ще проведат протестна акция срещу модернизация на железопътен участък "София-Перник-Радомир" тази неделя, 25 април. Ще се проведе автошествие , започващо от село Владая. Проект, по който ще се реализира, е частично финансиран със средства от Европейския съюз, и включва сложна реконструкция на вече съществуващи..

обновено на 23.04.21 в 18:55

Филип Лхамсунен - философ на необикновеността

Тази вечер от 19.00 ч. ще бъде представен филмът “Прегръдката на Амазония” на Филип Лхамсунен . “Животът не изисква да бъдеш последователен, търпелив, стремителен, животът изисква да осъзнаваш последствията на всеки свой избор”, казва Филип Лхамсунен - философ на необикновеността , която се изразява в състоянието, извън рамките на определенията -..

публикувано на 23.04.21 в 17:50
Проф. Нели Огнянова

Проф. Нели Огнянова: Не 112-ото място е тревожно, а тенденцията

Както и през миналата година, през 2021-ва България отново е на последно място в ЕС (112) по свобода на медиите според класацията на „Репортери без граници“ . Разликата от 1 позиция не е съществена, но важна е тенденцията, а тя е негативна , коментира пред Радио София проф. Нели Огнянова , експерт по медийно право. Неприятното е,..

публикувано на 23.04.21 в 17:44

Георги Еленков: Тече усилена предизборна кампания

Вървим уверено към нови, предсрочни избори. Още с раждането си беше ясно, че 45-ото Народно събрание няма да го беда дълго. Всяко изказване от парламентарната трибуна все повече звучи като предизборен слоган . Това е част от коментара за последните политически дни в България, който сподели пред Радио София Георги Еленков , професионален..

публикувано на 23.04.21 в 16:26

Младите доброволци се научават на активност и отговорност

Всеки ден от екипа на TimeHeroes виждаме резултатите от работата и няма как да не сме удовлетворени. Казва го Благовеста Николова . Тя е работила в корпоративния сектор, но участва в доброволчески инициативи, опознава на екипа и стига до поста изпълнителен директор на фондацията, чиято едноименна платформа събира на едно място кампании и каузи от..

публикувано на 23.04.21 в 15:29

Писателят Александър Шпатов за Деня на книгата и българските читалища

На днешния ден празнуваме Световния ден на книгата. За силата на книгите и културата разказва писателят Александър Шпатов, който гостува в Радио София. “Честно казано аз празника на книгата винаги го свързвам с 24 май и някак си месец по-рано не мога да празнувам с чиста съвест. Правил съм го веднъж в Барселона, защото те тогава празнуват техния..

публикувано на 23.04.21 в 12:56

"Web Report 2021" дава шанс и крила на добрата българска журналистика

Добра журналистика се прави, когато авторите работят с факти. Този медиен постулат е залегнал в четвъртото издание на конкурса Web Report за авторски материали с достоверна, обективна и впечатляваща информация по обществено значими теми. Това е невероятен шанс на млади и прохождащи в професията да представят свои материали редом с..

публикувано на 23.04.21 в 12:53