Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Кирков: И жените могат да са забавни, но по-малко се пробват

Снимка: ivankirkov.com

Не познаваме достатъчно другия пол. Не знаем какви разговори се водят, когато нас ни няма. Темите и шегите стават съвсем други, когато единият пол липсва.

Констатацията може да се смята за професионална, защото е на Иван Кирков - стендъп комедиант, актьор и продуцент, създател на Комеди клуб.

„Мъжете по-често се „напъваме“ да бъдем забавни и явно при повече опити има повече добри резултати. Жените също могат да са забавни, но много по-малко се пробват. И когато успеят, правят впечатление.“

Според Кирков времената и технологиите променят и разбирането за смешно, защото за кратко време може да се посетят сайтове и социални мрежи, от които да се намерят забавни неща. Но тенденцията е да бъдем повече себе си. Именно в стендъп комедията човек е по-близо до собствения си образ, отколкото в роля.

Чуйте целия разговор на Константин Лавсов и Александра Илиева с Иван Кирков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Петя Кюпова

Петя Кюпова: Най-добрата шега е самоиронията

Слухът, че жените не са по-малко забавни, е тръгнал от мъже . Не бива по темата да има разделение по полов признак. Има и много мъже, които са скучни. Това заяви пред Радио София Петя Кюпова – първата жена стендъп комедиант в България...

публикувано на 09.03.21 в 10:05
ВИЖТЕ ОЩЕ

Май - месец за подкрепа на българското образование

Месец май е месецът на образованието в България , но освен празници, учениците ни имат нужда от образование, което ги подготвя за живота в 21. век. Българските училища, с малки изключения, са все още далеч от това да предлагат съвременно..

публикувано на 09.05.24 в 19:24

Помагайки на българите по света да се върнат у нас, помагаме на България

На последното издание на най-големия форум за българи зад граница: "Кариера и живот – защо в България?", който се проведе в Берлин, организаторите от платформата "Bulgaria Wants You" проведоха онлайн анкета, чиято цел бе да обобщи профила на..

публикувано на 09.05.24 в 17:40

Чатботът Краси ще упътва посетителите на Софийския фестивал на науката

14-ото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 9 до 12 май 2024 г. в София Тех Парк. Фестивалът предлага достъпни и забавни събития, които разкриват как чудесата на науката и най-новите проучвания от целия свят обогатяват живота..

публикувано на 09.05.24 в 16:43
Адриан Николов

Лек спад на неравенството у нас, всеки десети работещ е беден

Бедността у нас лека намалява през 2023 г., а неравенството в доходите се свива. И двете констатации са следствие от повишаването на пенсиите, от една страна, и на заетостта, от друга. Подобренията обаче са бавни, а политическият хаос обещава да..

публикувано на 09.05.24 в 15:45

Седмо издание на наградите "Златни патета"

Наградите "Златни патета" 2024 г. ще бъдат раздадени за седма поредна година на официална церемония в средата на месец май, като те  подкрепят прогресивната българска музика. Публиката определя кои ще са победителите, като гласува онлайн в..

публикувано на 09.05.24 в 15:05

Денят на Европа и мирът

Теодор Стойчев е ръководител на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България. По случай 9 май, Денят на Европа той беше гост в предаването "Радиокафе". Стойчев сподели, че обединението на европейските държави в Евросъюз е цяло чудо, въпреки..

публикувано на 09.05.24 в 14:51
Петя Андасарова с водещия на

За музиката, театъра и инфлуенсърството като отговорност към младите хора

В предаването "Добър вечер, София" се срещаме с Петя Андасарова. Тя е само на 23 години, но вече е успешен артист. В артистичната сфера, в която навлиза още от ранните си години тя вече има свой широкоспектърен образ. Като ученичка в 5 клас..

публикувано на 09.05.24 в 14:10