Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няколко интересни предложения за кино по пантофи

Снимка: Pixabay
“За съжаление от 22 март отново сме в локдаун и отново ще трябва да си сложим домашните пантофи”, казва кинокритикът Деян Статулов.

25-ият София Филм Фест обаче ще продължи програмата си до неделя.

От програмата кинокритикът препоръчва филмът “Петя на моята Петя”, с който трябваше миналата година да бъде открит София Филм Фест, но се отложи заради пандемията. Този път филмът отново беше включен, но в конкурсната програма на фестивала и ще бъде излъчен на 20 март. Част от програмата на кинофестивала ще продължи да бъде активна и в онлайн пространството.

Онлайн могат да бъдат видени също и последният филм на Албер Ферара, с участието на Уилям Дефо в главната роля - “Сибир”. Друг препоръчан филм от програмата е "Quo Vadis, Aida?" на Ясмила Жбанич.

Чуйте всички предложения на Деян Статулов в разговора на Катя Василева в звуковия файл.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбор “Софенхаген” подканва следващата ни кола да е… велосипед

Идеята на проекта „Следващата ми кола ще е велосипед“ е да бъде изградено приложение и хората сами да могат да дават обратна връзка за безопасните маршрути за каране на колело в София . Това споделиха в ефира на радио София двамата участници - Огнян Божилов и Марин Генов от отбор “Софенхаген” , които в началото на месеца спечелиха първото..

публикувано на 17.06.21 в 11:10
Детският екостационар „Бели брези“ е сред витошката природа

Витоша през юли приютява деца творци в екостационара „Бели брези“

Четири седмици, в които децата се зареждат с творчески идеи и общуване с природата обещават през юли от Сдружението за изкуство и култура „Мюзик плей“. Заниманията ще са по области и ще се провеждат на детския екостационар „Бели брези“ към природен парк „Витоша“. Записалите се деца ще изучават различни изкуства, обясни пред Радио София Петя..

публикувано на 17.06.21 в 10:58

Планинари: В хижи на Витоша да има машини за пресоване на кенчета

Членове на „Софийски планински клуб“ са подели инициативата за поставяне в различни хижи на Витоша на машини, които да компресират кенчета от напитки. По този начин те ще бъдат оползотворени от фирма за рециклиране, а планината ще бъде опазена от замърсяване. За това разказа пред Радио София Дора Михайлова от планинския клуб. Тя обясни,..

публикувано на 17.06.21 в 09:28
И плажът трябва да е с мярка

Д-р Тяжелников: 20 минути на слънце дневно са достатъчни

Зрял човек се нуждае от 15-20 минути, за да укрепи здравето си със слънчеви бани и трябва да започне с 5 минути на ден, заявява пред РИА Новости Андрей Тяжелников, главен специалист в Московското министерство на здравеопазването. "Слънцето допринася за производството на витамин D, който е важен за организма. Поради това е полезно да бъдете..

публикувано на 17.06.21 в 08:38

България участва в престижния световен форум "Leaders’ Summit" 2021

За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и за българският бизнес участието в престижния светов е н форум Leaders’ Summit 2021 е признание за инициативността и за всичко, което той прави в грижата за обществото. От друга страна това е възможност да обменим опит, да чуем какви са проблемите, от които се вълнува бизнесът по света...

обновено на 16.06.21 в 19:15

Идеи и решения дават експерти в доклад „Здравеопазването като инвестиция“

Въпреки увеличаването продължителността на живота в България и намаляване на детската смъртност, страната ни все още доста изостава по много здравни показатели, в сравнение със средните за Европа. Американската търговска камара в България представя днес холистичен доклад „Здравеопазването като инвестиция“ , изготвен от експертите на Здравния..

обновено на 16.06.21 в 17:43
Елмира и Ангелина се дипломираха с усмивки

Журналистиката е професия с мисия в полза на обществото

На официална церемония във Факултета по журналистика и масова комуникация се дипломираха  младите колежки - новинарят и водещ на детско предаване - Ангелина Грозева и водещата на "Късното шоу" и редактор - Елмира Джома. Ангелина Грозева, която е отличник на випуск 2020, поднесе поздрав към завършващите:  „След четиригодишно обучение,..

публикувано на 16.06.21 в 15:58