Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Лицата зад микрофона“ във фотографската изложба на Ивелина Берова

Снимка: Ивелина Берова
Изложбата „Лицата зад микрофона“ 2021 – портрети на радиоводещи, представя онлайн до 25 април фотографката Ивелина Берова.

Как изглежда човекът, чийто глас познаваме отлично, на когото вярваме и се доверяваме, от когото научаваме новините, който ни интригува, впечатлява? Сигурно много от вас си задават този въпрос.

Проектът „Лицата зад микрофона“ е искрен и изпълнен с уважение опит за визуално навлизане отвъд гласа на водещия, в невидимото за слушателя пространство.

Една „жива“ и естествена среща с личността, чиито въпроси, коментари и анализи ежедневно присъстват в дома ни, в колата, в офиса и ни провокират, влияят, обогатяват.

В изложбата са включени портрети на Божана Димитрова, Тома Спространов, Митко Новков, Пролет Велкова, Диана Янкулова, Таня Иванова, Светослав Николов, Невена Праматарова, Даниела Якова, Величко Конакчиев, Снежана Иванова, Димитрина Недялкова, Таня Величкова, Спас Крайнин.

„С тези портрети бих искала да покажа част от красивото лице на обществото, в което живея и творя.

Заради противоепидемичната обстановка, изложбата се представя виртуално. Когато е възможно и удачно, ще бъде експонирана в изложбено пространство.

Фотографията притежава особена магия. Тя дава шанс да открехнеш прозорче към вътрешния свят на човека пред теб и да уловиш пресечната точка между минало, настояще и бъдеще, която съдържа всяко мимолетното човешко изражение“, разказва Ивелина Берова.

Как „Лицата зад микрофона“ отговарят за себе си на въпроса „Минало, настояще бъдеще?“, чуйте в интервюто на Ката Василева с Ивелина Берова, а след това вижте и изложбата, подкрепена от програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламена Гиргинова и Михаил Михайлов

Кралицата на нощта

Ако след Великденските празници се чудим какво да правим с останалите козунаци и яйца, оперната певица, DJ Пламена Гиргинова се изявява като „козуначен инфлуенсър“ и споделя своите лесни трикове след големия празник.  От професионалния опит на Пламена до кухнята с козунаците. Хаус-парчета с лайв, защо не? И още: от старите козунаци стават страхотни..

публикувано на 08.05.21 в 11:46
Част от учениците в Смолянската езикова гимназия, които в свободното си време като хоби изработват ръчно везани картички за празниците.

Развивайте потенциала на детето като личност

Кои хобита и извънкласни занимания са подходящи при различните етапи на развитие или при проблеми с емоционалния свят на детето – Камелия тодорова от Академия за емоционална интелигентност:  „Избирайте не само хобито, но и училището, заедно с детето си“ – съветва псохоложката и добавя:  „да познава себе си, да играе в екип – нека детето се..

публикувано на 08.05.21 в 10:42
ТУЕС фест 2021

ТУЕС фест - вярваш ли в идеите си, давай напред!

Среща с победителите от двудневното онлайн изложението на ученически проекти от Техническото училище към Техническия университет - София - ТУЕС фест. По време на събитието бяха представени 69 проекта на общо 130 ученици, които се бориха за отличието най-добър проект в три категории - софтуер, компютърни мрежи и роботика. 5-6 месеца отнема..

публикувано на 08.05.21 в 10:11
Стела Джамбазова

Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

Преди 193 години, на този ден е роден големият човеколюбец Жан-Анри Дюнан - идеолог и създател на международното червенокръстко движение. Как преминава един ден под знака на помощта, ще научим от Стела Джамбазова, председател на  Българския младежки червен кръст (БМЧК): "Да отделя един час на ден не е нещо голямо за мен, а за другите може да е много..

публикувано на 08.05.21 в 09:38
Веселин Веселинов-Еко

На 13-ти май започва 8-то издание на Music Elevator

На 13-ти май започва 8-мото издание на Music Elevator, когато емблематичните ZONE - C и LA MIGRA се качват в една вечер на сцената на Sofia Live Club с музика на световно ниво. Започват точно в 19.30 ч. и гарантират, че всяка минута от програмата ще си заслужава. ZONE-C - групата, създадена в сърцето на София и събрала на едно място култови джазмени, е..

публикувано на 07.05.21 в 18:12

Може да има размествания, но не и в предпочитанията за определена партия

След станалите резултати от парламентарните избори за много хора бяха очаквани предсрочните избори, които са обявени за 11 юли 2021 г.. “След изборите всички очи бяха насочени към “Има такъв народ” и действията на лидера ѝ Слави Трифонов. В момента, в който се разбра, че тази партия ще реши да върне мандата, още тогава стана ясно, че се върви към..

публикувано на 07.05.21 в 17:14

Емилия Генова: Всеки цвят, всеки спомен трябва да бъде изразен

В своята вдъхновяваща рубрика “Хубава работа” Олга Василевска ни среща с Емилия Генова, млад и креативен дизайнер, който е в началото на своята кариера.  Тя мечтае да прави дрехи още от четиригодишна. Завършва университет по изкуство в Италия. Обучението там не дава достатъчно простор и свобода на мечтите й, поради което Емилия се чувства..

публикувано на 07.05.21 в 15:27