Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето ще бъде по-студено и с превалявания от сняг

Снимка: Ани Петрова

През днешния ден с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.
Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони.

С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще преминава в сняг.
Максималните температури ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще е около средното за месец април.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра ще е около минус 3°.

По Черноморието ще има значителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов стандарт за превоз на малки деца в автомобилите

Въвежда се нов стандарт за превоз на малки деца в автомобилите. Детските столчета в автомобилите няма да отговарят на килограмите на децата, а на техния ръст. Те са тествани при страничен удар от 24 км. в час и ще имат задължително монтиране с изофикс система. Подробности по темата разказа Владимир Тодоров от Българската асоциация на..

публикувано на 05.09.24 в 09:50

Слънчево с възможност за превалявания

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за септември и през деня още малко ще се понижи. Днес отново ще бъде предимно слънчево. Следобед и във вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. В Североизточна..

публикувано на 05.09.24 в 07:15

Проблемите със сметоизвозването на столицата

Години наред Столичната община среща проблеми с чистото извозване и в последствие правилно рециклиране и преработка на генерирания отпадък на територията на града. Така преди малко повече от месец стана ясно, че след като беше наложен по-стриктен контрол при правилното изхвърляне на отпадъци и броят на глобите също се увеличи от страна на ПП – ДБ..

публикувано на 04.09.24 в 17:15

Депресията - какво трябва да знаем и кога да потърсим помощ от специалист?

Депресията е често срещано психично разстройство, при което преобладават чувства на тъга, самота, отчаяние, гняв и апатия. Това не е временно състояние (означавано понякога като депресивно настроение), което преминава след определен период от време, а реално заболяване, за което е необходимо лечение. Тя включва не само ума или мозъка, но и..

публикувано на 04.09.24 в 16:16

Рискове за безопасността при карането на ел. велосипед или тротинетка

Наскоро лоша инфраструктура стана причина за инцидент с младо момче, управляващо електрическа тротинетка, при който то за съжаление изгуби живота си. Това даде пореден повод да се обсъждат и коментират както незавидното състояние на пътища и алеи , така и поведението на някои водачи. Гост по темата в БНР-Радио София беше Иво Делин от сдружение..

публикувано на 04.09.24 в 13:50

"Огън и мотори фест" пали страстите в Самоков с музика и екшън

Какво си представяте, когато чуете словосъчетанието “Огън и мотори“ ? -  Естествено, нещо магическо и зашеметяващо.  Ако искате да станете част от това преживяване, със сигурност ще ви заинтригува това, което ни разказаха момчетата, които гостуваха в предаването “Добър вечер, София“ – Николай Войнов, Мирослав Демирев и  Кристиян Гочев ...

публикувано на 04.09.24 в 12:19

Електрическите колела са новата страст на велосипедистите

Спускането по велопътеки в планината е много приятно и екстремно, но изкачването на баири съвсем не носи толкова положителни емоции. То е свързано по-скоро с усилие и изисква много време. Нашите зимни курорти използват инфраструктурата си и през летния сезон , за да качват велосипедисти до началото на велотрасетата, но се оказва, че има и друг вариант..

публикувано на 04.09.24 в 11:05