Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Питър Сейдж: Ние сме тук да израстваме и да допринасяме

Когато сте пред предизвикателство, изберете любовта пред страха, съветва световно известният лектор и мотиватор

Въпреки пандемията, въпреки тежките за общуване времена, въпреки всичко, в студиото на Радио София дойде Питър Сейдж.

Мотивационен лектор в над 60 страни, спортист, експерт по здраве и хранене, бивш културист на състезателно ниво, бизнесмен и писател, той е автор на книгата „Въпреки всичко“, която е и пред българските читатели. Носител е на наградата „Бранд лауреат“ за 2013 г. от „Азиатската Тихоокеанска Бранд фондация“ за изключителни заслуги. (Отличието в миналото са получили и хора като Нелсън Мандела, Стив Джобс, Хилъри Клинтън, Тайгър Удс.)

На 16 години Питър Сейдж се отказва от училището, защото има безброй идеи, а на 25 вече е милионер. Фалира няколко пъти, но никога не се отказва и продължава напред. Попадайки в затвора, решава да изпробва моделите си на личностно усъвършенстване.

„Не съм специален човек, просто съм имал опити, преминал съм през предизвикателства и мога до помогна на други хора, особено в днешния свят. Същият съм като вас, но с различна умствена нагласа“, отбеляза скромно Сейдж пред слушателите.

Според него, повечето хора са научени да гледат на живота през призмата какво и защо не могат. Чували сме „Не“ много повече от „Да“. Реалността ни е изградена на базата на страх. Трябва да правим добри неща, за да заслужим уважение и любов. Мнозинството се водят от чуждото мнение и опитват да бъдат не такива, каквито са. А това, подчертава Сейдж, ни пречи да разкрием истинския си потенциал.

По думите на автора на „Въпреки всичко“, има голяма разлика между свободата и освободеността. Никоя не може да ви направи нещо емоционално без ваше позволение. Освободеността е състояние на ума. Единият от двама затворници вижда кал, другият – звезди. Външните обстоятелства не ни определят, само помагат да определим себе си.

„Благодарността е може би най-бързият начин да промените вашето състояние. Тревожността и депресията са резултат от мислене на базата на навици. Благодарността и страхът не могат да живеят заедно. В една джунгла нощно време се случва всичко. Вашата мисъл е фенерче, от което зависи какво ще видите в тази джунгла“, убедителен е Сейдж.

По думите му ние сме тук да израстваме и да допринасяме. А израстваме само чрез предизвикателства, не от комфорта ни.
Нашата същност не е физическото, което се вижда, а мечтите, идеите ни, чувството за хумор. Това е условието ни за растеж.
Съществуват и правилното, и грешното. Трябва да си задаваме правилните въпроси.

Вие правите ли го?

Чуйте разговора на Ива Дойчинова с Питър Сейдж.

Превод в ефир: Антони Стоянов
Довечера може да гледате и слушате мотиватора във Фейсбук.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 45-то НС имаше реална политическа борба с елементи на идейни сблъсъци

Това Народно събрание имаше лице. Всъщност имаше няколко лица и ние имаме много основания да смятаме, че лицата, които видяхме там, са вероятно близки до истинските лица на силите, които ги демонстрираха. Това е много полезна информация за българското общество. Тази информация помага да се направи информиран избор за следващото Народно събрание, казва..

публикувано на 14.05.21 в 18:31

Протестите в Колумбия не стихват. Полицията с брутални дийствия

Масови протести в Колумбия вече повече от две седмици. Демонстрациите са придружени с брутално полицейско насилие. Според анализатора Руслан Трад, протестната вълна е продължение от тази през 2019-та година, която временно затихна заради локдауните и пандемията и в момента е набрала нова сила и заради влошената икономическа обстановка...

публикувано на 14.05.21 в 17:28
Манол Пейков

Манол Пейков: В следващия парламент новите политически субекти ще спечелят повече гласове

45-то Народно събрание беше кратко, но съдържателно. Това, което го отличаваше от предишното, беше разпаленият тон, страстите, които бушуваха непрекъснато и докато за някои това е може би минус, за мен е знак за съживяване на парламентарния ни живот. Проблемът е, че през последните няколко правителствени мандата, парламента беше заметен под чехъл...

публикувано на 14.05.21 в 17:10
Борислав Цеков

Борислав Цеков: Нека не вървим към „африканизация“ в политиката

Разпуснатият 45-и парламент беше фрагментиран и ялов. Липсваше му необходимата критична маса политически диалог и това предопредели кончината му, коментира пред Радио София Борислав Цеков , д-р по конституционно право, бивш народен представител (2001-2005). Според него част от обясненията за случилото се са в ниската политическа култура ...

публикувано на 14.05.21 в 16:59
Арман Бабикян

Връщането на парламентаризма е част от връщането на демокрацията в България

Народното събрание свърши няколко важни неща, въпреки комично краткия си живот . Изглежда част от политическите сили влязоха с нагласата, че трябва веднага да излязат от него и това се отрази на функционалността на Народното събрание, и на възможния законодателен продукт, който даде", казва Арман Бабикян - представител на коалицията “Изправи се...

публикувано на 14.05.21 в 16:10
Димитър Ганев

Димитър Ганев: С този служебен премиер решаващата дума в кабинета ще е на Румен Радев

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли. Това коментира пред Радио София Димитър Ганев - политолог от изследователския център „Тренд“...

обновено на 14.05.21 в 16:04

VenZy - за ролята на бащинството и новите проекти

Той съвсем скоро е станал татко. Разказва, че тази нова роля в живота му го прави истински щастлив и го зарежда с безкраен позитивизъм. „Усещането е прекрасно и с течение на времето започваш да разбираш, че тази роля е по-важна от всички които си имал в живота си досега. Вече има едно друго същество, на което нуждите са пред твоите.“ –..

публикувано на 14.05.21 в 15:46