Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новото издание на програма “Скритите таланти на България” от тази есен

След конкурс за даровити деца в неравностойно положение ще подпомогнат 10 от тях

Снимка: plushenomeche.org

Сдружение “Операция Плюшено Мече” е подела поредната кампания за откриване и подпомагане на даровити деца и младежи, лишени от родителска грижа или от социално слаби семейства .

През целогодишната менторската програма “Скритите таланти на България” от 2017 г. до сега са минали общо 21 талантливи младежи.

Инициативата набира нови дарения и ментори, както и кандидати за новото издание.

Програмата предоставя достъп до частни уроци, семинари, работилници, лагери и конкурси, работа с индивидуален ментор, стипендии, учебници, техника и екипировка и всичко необходимо за успеха на всеки един талантлив младеж.

Досега са участвали даровити деца и младежи от Варна, Видин, Елхово, Габрово, Велико Търново, Долна баня, Разлог, Кърджали и Нови пазар. Техните таланти са в сферите: народни танци, изобразително изкуство – илюстрация, японска анимация, скулптура, спорт – гребане, футбол, тенис на маса, психология, фармация, ветеринарна медицина и поезия.

„Работим с деца без родителска грижа, ползващи социални услуги, или в семейства без добри социални възможности, от V до ХІ клас. Заложбите може да са вече изявени, видими, но може и да са ранни. Но е важна мотивацията.
През четвъртата учебна година на програмата ще бъдат приети повече деца – 10“, съобщи пред Радио София Михаела Стойкова, изпълнителен директор на фондацията, организатор на конкурса.

Тя призова слушателите, ако познават деца, които могат да бъдат подпомогнати по програма “Скритите таланти на България”, да се свържат и участват в конкурса.






Михаела Стойкова подари календар, илюстриран от Даниел Милотинов, участник в програмата “Скритите таланти на България”

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Боянска църква

Мястото, за което говорим, е неизчерпаем извор на знания и исторически проучвания. Но, и на необясними загадки и скрити послания.  Добре дошли в църквата “Св. Никола и Св. Панталеймон” или позната от целия културен свят с названието Боянска църква: Този храм продължава да впечатлява всеки прекрачил прага му. Когато преминаваш през..

публикувано на 20.04.24 в 16:00

Софийски разкази - Разходка из “Кварталът на писателите”

Виктор Топалов и Боян Бочев за книгата на Виктор "Кварталът на писателите":

публикувано на 20.04.24 в 15:00

Адресите на любовта - Васил Левски

Левски посвещава любовна песен на монахиня Сестра Евгения превързва раните на Апостола, плете му ръкавици и му пише писмата Васил Левски е е бил не само отдаден на отечеството революционер, ами е носил нежна и поетична душа. За да не нащърби ореола му на  Апостол на свободата, от когото току-що освободената му родина се нуждаела като..

публикувано на 20.04.24 в 14:00
С Георги Михов

Дамите са по-голямата част от енолозите в България

Георги Михов от сомелиер.бг за Wine Women Show, което ще се проведе в неделя, 21 април от 12 до 18:30: "Всъщност това е винено изложение, където изложителите са дами и те правят вината. В България е уникално - дамите са по-голямата част от енолозите тук. Винарството е трудна професия, но през година дамите успяха да се докажат като много мъжки..

публикувано на 20.04.24 в 11:48
Александра Илиева и Мартин Кадинов

Най-естественото нещо е интересът на човека

Александра Илиева и Мартин Кадинов за последната кампания на Гуудгейм: "Още в януари засегнахме темата за Борислав Славов - играта, с която спечели наградата за музика - Балдърс гейт, бе станала "Игра на годината". Събрахме сума за стипендии, те са част от общ фонд. Фокусът ни са видеоигри, в различни - технически и художествени аспекти." (Мартин)..

публикувано на 20.04.24 в 11:18
Мира Мосхен

Край реката редят се...

Мира Мохсен от фондация Ин Битуин за благотворителния им търг за фестивал в Марица: Това е първо издание, фестивалът "Децата на реката" ще е в Пловдив, в коритото на Марица. Решихме, че е добра идея да се направи детски фестивал, да събуди любовта към природата в градските пространства. Идеята се зароди в личния ми живот - прекарвам много време до..

публикувано на 20.04.24 в 10:41

Всеки, засадил дърво, ще живее по-дълго

200 годишна дъбова гора - Сия Попова за инициативата: "Събитието е второ поред на същата локация. Ще видим колко са се прихванали, където не са - ще засадим нови дъбчета. В случая избираме дъбове - на терена е най-благоприятно да се засади. Дъбът олицетворява добри неща. Преди време са били много голяма част от нашите гори, сега са само 3%. Намалели..

публикувано на 20.04.24 в 10:14