Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Перспективи пред женския футбол

Снимка: ЕПА/БГНЕС
„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица.
В предаването от 11.04.21 г.  може да чуете:
  • Луиза Лазарова и Камен Алипиев с коментари за най-впечатляващото от изминалата седмица:
Медалите на българските щангисти, което гарантира на нашите спортисти две олимпийски квоти.
Мачът ЦСКА – Арда. Детско- юношеския спорт в България, предпоставки за развитие.
  • От Испания: El Clasico/ Реал Мадрид – Барселона. Разговор с Андрей Демирев
Победа с 2:1 за Реал Мадрид
Във  времето, когато се решава съдбата на титлите El Clasico беше един епичен сблъсък, въпреки лошото време. Колосална епическа битка.
Финансовата страна, управлението на клубовете. Има ли проблем в ръководството на Барселона. Статутът на Реал Мадрид. Трансферна политика на клубовете. 
  • Женски футбол.
Разговор със Силвия Радойска –  Национален треньор и преподавател в НСА.
Леко подценяван спорт.  Положителни тенденции; Eлеонора Желева – активен играч за мотивацията и желанието да играеш. Как една жена избира да стане футболист. Женският футбол е с аматьорски статут - има ли дискриминация в заплащането.
  • Отвъд Океана – разговор с Иво Иванов за баскетбол и американски футбол.
Потресаваща история в седмицата в която Байдън написа изявление за контрол на огнестрелните оръжия. Точно в тази седмица Филип Адамс, бивш играч  по американски футбол, застреля шестима души, от които един остава жив, но в тежко състояние. 
“Тук всяка година повече хора загиват от огнестрелно оръжие, отколкото от автомобилни катастрофи. За мен повод за вътрешни противоречия е пандемията в Националната футболна лига от Хронична травматична енцефалопатия. Случай като този на Филип Адамс, тук са все по-чести.” – казва Иванов.
  • Юри Алкалай - за откриването на бейзболния сезон в България, където се очаква Херо Мустафа да хвърли първата топка.
Слушайте "Спортна среща" всяка неделя от 16 до 18 ч.по Радио София

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 45-то НС имаше реална политическа борба с елементи на идейни сблъсъци

Това Народно събрание имаше лице. Всъщност имаше няколко лица и ние имаме много основания да смятаме, че лицата, които видяхме там, са вероятно близки до истинските лица на силите, които ги демонстрираха. Това е много полезна информация за българското общество. Тази информация помага да се направи информиран избор за следващото Народно събрание, казва..

публикувано на 14.05.21 в 18:31

Протестите в Колумбия не стихват. Полицията с брутални дийствия

Масови протести в Колумбия вече повече от две седмици. Демонстрациите са придружени с брутално полицейско насилие. Според анализатора Руслан Трад, протестната вълна е продължение от тази през 2019-та година, която временно затихна заради локдауните и пандемията и в момента е набрала нова сила и заради влошената икономическа обстановка...

публикувано на 14.05.21 в 17:28
Манол Пейков

Манол Пейков: В следващия парламент новите политически субекти ще спечелят повече гласове

45-то Народно събрание беше кратко, но съдържателно. Това, което го отличаваше от предишното, беше разпаленият тон, страстите, които бушуваха непрекъснато и докато за някои това е може би минус, за мен е знак за съживяване на парламентарния ни живот. Проблемът е, че през последните няколко правителствени мандата, парламента беше заметен под чехъл...

публикувано на 14.05.21 в 17:10
Борислав Цеков

Борислав Цеков: Нека не вървим към „африканизация“ в политиката

Разпуснатият 45-и парламент беше фрагментиран и ялов. Липсваше му необходимата критична маса политически диалог и това предопредели кончината му, коментира пред Радио София Борислав Цеков , д-р по конституционно право, бивш народен представител (2001-2005). Според него част от обясненията за случилото се са в ниската политическа култура ...

публикувано на 14.05.21 в 16:59
Арман Бабикян

Връщането на парламентаризма е част от връщането на демокрацията в България

Народното събрание свърши няколко важни неща, въпреки комично краткия си живот . Изглежда част от политическите сили влязоха с нагласата, че трябва веднага да излязат от него и това се отрази на функционалността на Народното събрание, и на възможния законодателен продукт, който даде", казва Арман Бабикян - представител на коалицията “Изправи се...

публикувано на 14.05.21 в 16:10
Димитър Ганев

Димитър Ганев: С този служебен премиер решаващата дума в кабинета ще е на Румен Радев

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли. Това коментира пред Радио София Димитър Ганев - политолог от изследователския център „Тренд“...

обновено на 14.05.21 в 16:04

VenZy - за ролята на бащинството и новите проекти

Той съвсем скоро е станал татко. Разказва, че тази нова роля в живота му го прави истински щастлив и го зарежда с безкраен позитивизъм. „Усещането е прекрасно и с течение на времето започваш да разбираш, че тази роля е по-важна от всички които си имал в живота си досега. Вече има едно друго същество, на което нуждите са пред твоите.“ –..

публикувано на 14.05.21 в 15:46