Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНК и мотивация

Владимир Новков
Снимка: архив

Владимир Новков – личностен, социален и спортен психолог и сертифициран фитнес треньор към Международната асоциация за спортни науки. 

Каква е ролята на спортната психология в живота на професионалните и непрофесионалните спортисти? Кои са различните трудности, пред които се изправят професионалните и непрофесионалните спортисти?

Разработките в областта на ДНК и психологическите характеристики. Колко е важна психическата настройка? Какви са психологическите техники, които водят до повишаване на резултатите в спорта?





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

План за защита при горещини

Повишаването на температурите в Европа и Централна Азия е причинило смъртта на около 377 деца през 2021 г. Това сочи нов анализ на доклад с данни от 23 държави, публикуван от УНИЦЕФ. Организацията публикува нов документ с шест препоръки към правителствата за политики за защита на малките деца, които са особено уязвими от последиците от топлинните..

публикувано на 05.08.24 в 13:40

Как можем да участваме активно в създаването на политики в ЕС

Как можем да участваме активно в създаването на политики в ЕС чрез Европейската гражданска инициатива, подробности разказа Никола Миладинов от Европейската комисия в България. Какво представлява Европейската гражданска инициатива и кога започва да функционира тя? "Само една институция, един орган в ЕС има право да предлага закони и това..

публикувано на 05.08.24 в 12:33
София Лятева

София Лятева: Опитвам се да направя България по-добро място поне в звената, в които съм силна

Представяме ви София Лятева – млада дейна българка, по професия маркетинг експерт. Днес тя е активист за човешки права. Посветила е времето си на интересни социални социални проекти, преоткрива себе си пробвайки нови неща. Споделя:  "Опитвам се да направя България едно по-добро място по един или друг начин, или поне в тези звена, в които..

публикувано на 05.08.24 в 11:44

Нов закон за намаляване на инцидентите по пътищата

Относно зачестилите инциденти на пътя коментар направи един от най-успешните български рали пилоти Румен Дунев, председател на Българската федерация по автомобилен спорт. Той отбеляза, че неравенството между системните нарушители и водачите на МПС, които спазват правилата може да се реши с приемането на новия Закон за движение по пътищата. В него..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Слънчево, с температура в София около 27°

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, след обяд и над планинските райони, съобщиха от НИМХ. На отделни места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, в..

публикувано на 05.08.24 в 07:35
Генералният директор на БНР Милен Митев

В основата на Радиото са хората

Генералният директор на БНР Милен Митев за поредното партньорство на БНР с Наградите за бизнес и туризъм и за мястото на БНР като обществена медия: "Подкрепяме наградите, защато имат кауза. Събитието свързва по естествен начин бизнеса с благотворителността. Продължаваме да се борим с разбирането от началото на 90-те, че който прави бизнес е..

публикувано на 04.08.24 в 11:38
Награди за бизнес и туризъм

Въображението те прави добър човек

Наградите за бизнес и туризъм, организирани от Балканска медийна асоциация с подкрепата на Министерство на туризма, за трета поредна година бяха връчени на яхта в Несебър.  Не само представители на юридическия и бизнес свят получиха статуетки, но отличени са и най-успешните компании за туризъм - хотели, ресторанти, туристически агенции и общини,..

публикувано на 04.08.24 в 11:02